Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Deivisa kausa izcīņa atgriežas Lielupes kortos

Deivisa kausa izcīņa atgriežas Lielupes kortos
Ernests Gulbis & Kārlis Lejnieks
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

No 6. līdz 8. martam Latvijā norisināsies Deivisa kausa (Davis Cup by BNP Paribas) izcīņas Eiropas Āfrikas zonas 2. grupas mačs starp Latvijas un Bulgārijas izlasēm. Cīņa šoreiz tiks aizvadīta tenisa centra “Lielupe” slēgtajos kortos.

Latvijas tenisa komanda pērn startēja Deivisa kausa izcīņas (Davis Cup by BNP Paribas) Eiropas Āfrikas zonas 1. grupā, bet zaudējumi Slovākijai, Austrijai un Zviedrijai mūsu izlasi atmeta uz 2. grupu. Tajā esam vieni no favorītiem (Deivisa kausa rangā Latvijai pašlaik 42. vieta) un noteikti jācenšas tikt atpakaļ uz 1. grupu.

Deivisa kausa kalendārs šogad paredz, ka pirmie dueļi tiks aizvadīti marta sākumā – no 6. līdz 8. datumam. Mūsu izlasei pirmā cīņa būs mājās, tiekoties ar Bulgārijas komandu (Deivisa kausa rangā 63. vieta). Abas izlases savstarpējos dueļos tikušās divas reizes un mūsu komanda abās triumfējusi ar 4-1 (gan 2007. gadā Latvijā, gan 2009. gadā Bulgārijā).

Par spēļu norises vietu šoreiz izvēlēta Jūrmala, precīzāk – tenisa centra “Lielupe” korti. Tieši tur visbiežāk ir notikušas Deivisa kausa spēles, tomēr novecojušā seguma dēļ mūsu izlase bija spiesta atteikties no spēlēšanas Jūrmalā. Aizvadītajā gadu mijā tenisa centrs “Lielupe” piedzīvojis pozitīvas pārmaiņas.

Latvijas Deivisa kausa komandas kapteinis un Latvijas Tenisa Savienības ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks: “Aizvadot cīņas Lielupē, mums ir lieliska iespēja pārbaudīt nesen uzlikto hard segumu. Manuprāt, tas ir izcils, ne velti arī ASV izlase savas Deivisa kausa cīņas mājās aizvada uz šāda veida seguma. Tāpat vēlējāmies atsvaidzināt tenisa tradīcijas šajā pusē, jo Deivisa kausa mači šeit nav notikuši kopš 2009. gada izskaņas, kad pārspējām Slovēnijas sportistus”.

Abu komandu sastāvus izlašu kapteiņiem jāpaziņo 10 dienas pirms sacensību sākuma – 24. februāri. Abām izlasēm ir pa vienam TOP 20 spēlētājam – Ernests Gulbis ir ranga 13. vietā, bet Grigors Dimitrovs 11. Tas, vai viņi viesosies Lielupē vēl gan nav zināms.

Biļešu tirdzniecība visās “Biļešu serviss” kasēs sāksies no 14. februāra. Biļešu cenas – 25 eiro visām spēļu dienām, 10 (piektdien un svētdien) un 8 (sestdien) eiro par vienu spēļu dienu. Skolēniem līdz 12 gadu vecumam (uzrādot apliecību), pērkot vienas dienas biļeti uz vietas, 50 % atlaide. Pirms spēlēm bērniem būs iespējams izmēģināt tenisu uz mazā laukuma treneru pavadībā.

Deivisa kausa norisi Jūrmalā atbalsta - "Itera", "Skonto būve", Jūrmalas pilsēta un "Domenikss".


, 2015-02-13 10:24, pirms 9 gadiem
Būtu jau nenormāli kruta, ja atbrauktu gan Ernests, gan Grigors, tad es uz Jūrmalu 100% brauktu, bet ļoti šaubos, ka pat viens no viņiem būs..
SARAUJ LATVIJA!!!!
, 2015-02-13 10:46, pirms 9 gadiem
ehh, žēl, ka neesmu Latvijā. Ja jau Lielupē vairs nav paklājs parastais, tad vispār būtu lieliski apmeklēt šo pasākumu, neskatoties uz Gulbja un/vai Dimitrova iztrūkumu.
, 2015-02-13 11:22, pirms 9 gadiem
"mums ir lieliska iespēja pārbaudīt nesen uzlikto hard segumu. Manuprāt, tas ir izcils, ne velti arī ASV izlase savas Deivisa kausa cīņas mājās aizvada uz šāda veida seguma"

Amizants teksts 2 iemeslu dēļ. Pirmkārt - kāpēc kā etalons tiek piesaukta ASV komanda, kas jau teju 10 gadus neko nav uzvarējusi jeb vairs nav ne tuvu tas spēks, kas agrāk? Otra lieta - amerikāņi arī ne vienmēr spēlē uz hard, un pagājušajā gadā pret mālu nemīlošajiem britiem apzināti uzlika mālu. Un tāpat zaudēja, jo viņiem komnadā ir tāds talants kā Kverijs.
, 2015-02-13 11:43, pirms 9 gadiem
Bet ASV tāpat ir labs līmenis komandai,ja vien spēlē veterāni Braieni.Isners,Brauns,Kverijs(jaunais talantīgais,diemžēl arī nestabilais)Ja ir Braieni un Isnera serves līmenī,jeburu var uzvarēt 5 spēļu summā.
, 2015-02-13 12:09, pirms 9 gadiem
Bildē izskatās, ka Ernests "liek" biksēs...
, 2015-02-13 12:19, pirms 9 gadiem
Mani mazak interese uz kada superseguma vini speles, bet gan tas, kad kapteinis beidzot pildis to, del ka vins tika pienemts (piesaisistit maksimali biezi Gulbi)
, 2015-02-13 13:51, pirms 9 gadiem
Ernesta nebūs, Miķela nebūs(dubultspēle) un tapēc būs smagi, divi dvīņu brāļi paliek. Ja bulgāriem tie trīssimtie, četrsimtie atbrauks. ( Dimitrovs nebūs). Nekas, varēs palūkot, kāds progress atkal Mārtiņam.
, 2015-02-13 14:10, pirms 9 gadiem
Tapirs rakstīja: Ernesta nebūs, Miķela nebūs(dubultspēle) un tapēc būs smagi, divi dvīņu brāļi paliek. Ja bulgāriem tie trīssimtie, četrsimtie atbrauks. ( Dimitrovs nebūs). Nekas, varēs palūkot, kāds progress atkal Mārtiņam.
Vai tev tas ir zinams no kadiem drosiem avotiem jeb tikai prognoze?
, 2015-02-13 14:38, pirms 9 gadiem
suns rakstīja: Vai tev tas ir zinams no kadiem drosiem avotiem jeb tikai prognoze?
Ernests toč nebūs, Dimitrovs gan varētu būt, jo sezonas sākumā viņš iepriekšējos gados palīdz izlasei noturēties 2.grupā
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

W75 otrajā kārtā Semeņistaja atzīst māla speciālistes pārākumu

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistana šodien otrajā kārtā jeb 1/8 finālā piekāpās francūzietei Luā Buāsonai - 5:7, 1:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
1

Semeņistaja sasniedz W75 astotdaļfinālu, Vismane un Marcinkēviča zaudē

Šveicē sācies W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros, kur piedalās arī Latvijas otrā, trešā un ceturtā rakete. Pirmajā kārtā Darja Semeņistana šodien izcīnīja uzvaru, bet Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane zaudēja.