Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkeviča sezonas pēdējā mačā uzvar tikai vienā geimā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkeviča sezonas pēdējā mačā uzvar tikai vienā geimā
Diāna Marcinkeviča Meridā
Foto: Facebook.com/CentroBicTelcel

Latvijas sieviešu tenisa līdere Diāna Marcinkeviča ceturtdien Meridā (Meksika) aizvadīja sezonas pēdējo maču, kurā ITF 25 000+H ceturtdaļfinālā spēja uzvarēt tikai vienu geimu pret Krievijas junioru vecuma tenisisti Natāliju Vihļancevu – 1:6, 0:6.

Diānai Marcinkevičai Meksikā paveicās ar pretiniecēm, jo pirmajos trīs mačos viņai bijā jātiekas ar rangā daudz zemāk esošām tenisistēm. Pirmajās divās cīņās tās bija piektajā simtā esošā Himena Ermoso un Nasari Urbina (nav rangā, abas no Meksikas), bet ceturtdaļfinālā pretī stājās 17 gadus vecā Natālija Vihļanceva.

Tikai 959. vietā esošā Krievijas tenisiste spēlēja kvalifikācijā un kopumā četros mačos (skaitot kopā ar pamatturnīru) nevienā no setiem nezaudēja vairāk par trim geimiem. Pamatturnīra 2. kārtā viņa ar 6:0, 6:0 pārsteidzoši atstāja "sausā" turnīra pirmo raketi Eliju Kīku (#169). Vēlāk noskaidrojās, ka pagājušā gada čempione bija apslimusi.

Lai arī rangā daudz augstāk ir ar astoto numuru izliktā Marcinkeviča, ceturtdaļfinālu favorītes statusā sāka Vihļanceva (1.50-2.50), kura pārliecinoši dominēja spēlē no gala līnijas, labi servēja, kā arī ar agresīviem un spēcīgiem sitieniem no abām pusēm Marcinkeviču dzina izmisumā. Latvijas vadošā tenisiste atbildēt nespēja.

Cenšoties apspēlēt pretinieces labo aizsardzību, Marcinkeviča darbojās agresīvāk nekā to labprāt darītu, bet tāda piespiedu taktikas izvēle noveda pie liela kļūdu daudzuma. Diāna vienīgo geimu uzvarēja 1. setā pie rezultāta 0:5, kad pasaules 23. labākā juniore geimā pieļāva trīs kļūdas. Marcinkevičai bija iespējas vairākos geimos uzņemšanā, taču svarīgāko punktu izspēlē pievīla precizitāte. Marcinkeviča neizmantoja nevienu no astoņām breika iespējām.

Marcinkevičai Meridā bija sezonas pēdējais turnīrs. Latvijas pirmajai raketei bija paredzēts nākamajā nedēļā spēlēt ITF 50 000 turnīrā Ankarā, kur viņai bija garantēta vieta pamatturnīrā, taču pēc iekļūšanas ceturtdaļfinālā Meksikā Diāna nolēma uz Turciju nedoties.

Marcinkeviča šogad tikai vienreiz piedzīvoja vēl lielāku zaudējumu, "French Open" kvalifikācijā nespējot uzvarēt nevienu geimu pret Marinu Zaņevsku. Diāna sezonu sāka reitinga 221. vietā, bet aprīlī sasniedza rekordu, tiekot līdz 196. pozīcijai.

Šobrīd viņa atrodas 256. vietā un nevar būt droša par gada pabeigšanu Latvijas pirmās raketes godā. Diānai līdz sezonas beigām vēl dzēsīsies 32 punkti, bet šonedēļ ar divām uzvarām Meksikā iegūti 11. Sākot šo nedēļu, Marcinkevičai bija 24 punktu pārsvars pār Aļonu Ostapenko (#278). Viņa spēlēs Ankarā (tur jāsāk no kvalifikācijas) un šogad par punktu aizstāvēšanu var vairs neuztraukties.

  +1 [+] [-]

, 2014-12-12 07:57, pirms 9 gadiem
Aļona trūkstošos 4 punktus savāks tā ka varēsim sveikt jauno Latvijas pirmo numuru sieviešu tenisā

     [+] [-]

, 2014-12-12 08:14, pirms 9 gadiem
Vispār jau Ankarā Aļonai vēl jāiekļūst pamatturnīrā kur ir virkne augstāk stāvosas tenisistes.ja iekļūs tad nopelnīs 5 punktus.Diānai par pagājušās nedēļas zaudējumu 1 kārtā pienākas 1 punkts,takā starpība ar Aļonu ir 5 punkti