Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko atzīst savas kļūdas, taču arī vaino Centrālā korta segumu

Rolands Eliņš

Ostapenko atzīst savas kļūdas, taču arī vaino Centrālā korta segumu
Aļona Ostapenko
Foto: Susan Mullane-USA TODAY Sports/S/Scanpix

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko pēc zaudējuma Vimbldonas "Grand Slam" pusfinālā pret Andželiku Kerberi norādīja, ka pretiniece aizvadījusi ļoti stabilu spēli, pieļaujot tikai dažas kļūdas pašās beigās, kad Ostapenko licies, ka ir iespējams visu vēl mainīt. Taču tas tomēr neizdevies savu kļūdu dēļ, un Ostapenko atzina, ka, lai spēlētu visaugstākajā līmenī, viņai jākļūst stabilākai, tiesa, šodienas spēlē viņai arī neesot paticis korta segums, kas padarījis spēli lēnāku.

Kādā veidā pretiniece, tavuprāt, lika tev šodien nospēlēt slikti?
Pirmkārt, es domāju, ka Centrālais korts ir daudz lēnāks nekā pārējie, kuros es spēlēju līdz šim. Domāju, ka viņai tādēļ bija priekšrocības. Mani sitieni nebija tik efektīvi uz tik lēna korta. Bet kopumā domāju, ka viņa ļoti labi aizsargājās, kā arī viņai labi sanāca serve.

Šodienas spēlē rezultāts nav kārotais, bet kā tu jūties par turnīru kopumā?
Kopumā man šeit bija divas lieliskas nedēļas. Protams, ka šodien vēlējos citu rezultātu, taču domāju, ka tāpat varu kaut ko mācīties no šodienas. Viss nāks līdz ar pieredzi. Bet kopumā šīs divas nedēļas man bija ļoti labas, ļāva man atgūt pašpārliecinātību.

Otrā seta beigās gandrīz atguvies. Vai likās, ka biji tuvu tam, lai pagrieztu spēli citā virzienā?
Jā, kad bija 3:5, man bija pāris breikbumbas un jutu, ka varu pavērst visu sev par labu. Viņa sāka kļūdīties, kas iepriekš nenotika, jo viņa aizvadīja ļoti stabilu maču. Taču tad atkal es sasteidzu un pieļāvu pāris kļūdas, ko man, protams, nevajadzēja darīt.

Pret Kerberi spēlēji pirmoreiz. Kādi palika iespaidi?
Pirmkārt, viņa ir kreile. Tas ir nedaudz citādi. Viss notiek pretēji, jo mēs esam vairāk pieraduši spēlēt pret labročiem. Zināju, kā viņa spēlē, taču es Centrālajā kortā biju spēlējusi tikai vienreiz un nebiju paredzējusi, cik lēns tas būs.

Vai Centrālajā kortā tāda bija sajūta bija arī pirms gada, kad spēlēji pret Venusu Viljamsu?
Pagājušajā gadā bija citādi apstākļi, jo toreiz jumts bija nolaists. Viss notika ātrāk. Venusai pirms gada tā bija liela priekšrocība. Bet tagad jumts bija atvērts. Jutu, ka iepriekš, piemēram, trešajā kortā mani sitieni bija daudz efektīvāki nekā šodien. Es izdarīju daudzus labus sitienus, bet viņa tos visus atvairīja. Es jutu, ka korts ir ļoti lēns.

Ko tu domā, ka no šodienas mača vari paņemt savā pieredzē?
Kopumā to, ka man jāspēlē ļoti stabili. Spēlējot šādā līmenī, ja pieļaušu tik daudz nepiespiestās kļūdas, nekas nesanāks. Spēlētājas kā Andželika ir ļoti stabilas savā spēlē. Ja vēlos tikt tajā līmenī, man ir jāsamazina savu kļūdu skaits. Protams, ka strādāju pie savas spēles. Nav tā, ka vēlos izdarīt katru sitienu maksimāli spēcīgi. Dažreiz spēles gaitā tas notiek tāpēc, ka ļoti vēlos trāpīt uzvarošo sitienu un tikt pie punkta. Bet treniņos, protams, strādāju arī pie ilgākām izspēlēm.

Vai tev liekas, ka dažreiz nepieciešams arī dažādot spēli, ar dropšotu, piemēram, nevis tikai agresīvi uzbrukt?
Dažreiz, jo citas spēlētājas gaida mani uzbrūkam. Šodien man sanāca saīsinātais sitiens, ar kuru guvu punktu, jo pretiniece negaidīja, ka darīšu kaut ko tādu. Kāpēc neturpināju to darīt? Vienā geimā man bija divi vai trīs dropšoti, kas atnesa punktu, vēlāk mēģināju vēlreiz, bet likās, ka ir par daudz. Kaut kā vienkārši pārtraucu to darīt.

Daudzi saka, ka Andželika ir tikai „atsitēja”, ka viņa tikai atsit bumbiņu. Vai viņa ir kas vairāk tenisā?
Šodienas spēlē es izdarīju daudz spēcīgākus sitienus nekā viņa, un viņai nebija daudz iespēju pašai spēlēt uzbrukumā. Taču citās spēlēs, manuprāt, viņa var pati izdarīt uzvarošos sitienus, nav tā, ka viņa tikai skrien un visu pēc kārtas atsit. Spēlējot pret mani, Andželika, protams, ir aizsardzības spēlētāja.

Vai tev liekas, ka ir vērts runāt par to, kā viss būtu bijis, ja šī būtu spēle līdz uzvarām trīs setos? Kādi būtu argumenti par un pret to?
Tas ir labs jautājums, bet man liekas, ka vīrieši ir daudz spēcīgāki nekā mēs. Viņi ir ļoti pieraduši spēlēt piecu setu spēlēs „Grand Slam” turnīros. Domāju, ka būtu dīvaini, ja to darītu arī mēs, jo neesam pie tā pieradušas. Bet, nu, nezinu. Labs jautājums.

Taču vai uzskati, ka fiziski un emocionāli varētu izturēt?
Tas atkarīgs no tā, cik ilgs būtu mačs. Ja spēle sanāktu piecas stundas, domāju, ka būtu ļoti grūti. Taču ja spēle būtu trīs ar pusi vai četras stundas, tad varētu sanākt. Man šobrīd ir treniņi trīs stundu garumā, tāpēc pie tā esmu apmēram pieradusi.

1 2 36 komentāri

  -2 [+] [-]

, 2018-07-12 19:54, pirms 6 gadiem
Bet, protams.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: roma202

  +8 [+] [-]

, 2018-07-12 20:15, pirms 6 gadiem
Aļona visu pareizi saka un savas kļūdas apzinās. Atliek novēlēt - lai izdodas tās pamazām novērst.

  -3 [+] [-]

, 2018-07-12 20:25, pirms 6 gadiem
Segums bija abām vienāds.nervi velreiz nervi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2018-07-12 20:31, pirms 6 gadiem
Nekas, Aļonai daudz labu spēļu vēl priekšā

  +1 [+] [-]

, 2018-07-12 21:03, pirms 6 gadiem
Pēc mātes tautības un atbilstoši ebreju likumiem Aļona ir ebrejiete

 +11 [+] [-]

, 2018-07-12 22:33, pirms 6 gadiem
Zinu, ka tas izklausās pēc taisnošanās, bet tas, ka centrālais korts ir lēnāks, to teica arī komentētāji (Vilanders un Schett) pēc Federera - Andersona spēles. Rodžers visas spēles bija nospēlējis centrālajā, tad pēkšņi spēli iecēla pirmajā kortā (kas bija daudz ātrāks), un Andersona spēcīgās serves tādā ātrumā viņš vairs nespēja paņemt.
Protams, tas nav attaisnojums, ņemot vērā, ka Aļona vinnēja GS uz māla, kas ir vēl lēnāks, un laukums abām vienāds.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2018-07-13 08:46, pirms 6 gadiem
Kili rakstīja: es vainotu raketes stīgras
Kas tas raketei?

  -3 [+] [-]

, 2018-07-13 08:47, pirms 6 gadiem
vorkuta rakstīja: Pēc mātes tautības un atbilstoši ebreju likumiem Aļona ir ebrejiete
Pēc visa kopuma tu esi pi..rs!

  -4 [+] [-]

, 2018-07-13 09:01, pirms 6 gadiem
Tas jau bija gaidãms, nebùtu tik labvélîga izloze, sen jau bûtu izlidojusi.

  -4 [+] [-]

, 2018-07-13 09:04, pirms 6 gadiem
Neticu tai trołłu teorijai. Bet tie kvélie Jełenas pielûdzéji tad drïzãk ir krievi trołłi.

  -1 [+] [-]

, 2018-07-13 09:10, pirms 6 gadiem
Ostapenko arsenãlã viens ierocis, spécïgi bliezieni, bûs vai nebús laukumã.
Tã nekãdu progresu nesaniegt. IR jau većiem AR tãdi, kuri bez serves nekas cits nav, Raonić, Karlovič, reizem jau palaimêjas un izśauj.

  -2 [+] [-]

, 2018-07-13 09:14, pirms 6 gadiem
Lai arï péc tautîbas viña nav krieviete, mentalitåte viñai ir izteikti krieviska.
Runã latviski? Lindermanis un Ždanoka AR runã latviski

  +2 [+] [-]

, 2018-07-13 09:27, pirms 6 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Lai arï péc tautîbas viña nav krieviete, mentalitåte viñai ir izteikti krieviska.
Runã latviski? Lindermanis un Ždanoka AR runã latviski
Derumam veseli 4 komentāri. Un vēl kaut ko par Aļonas bliešanu raksta paskatītos uz sevi.

     [+] [-]

, 2018-07-13 11:57, pirms 6 gadiem
Derums turpina savu troļļošanu. Tenisa "speciāliistam" 5 rakete pasaulē, Grand Slam tituls, Vimbldonas pusfināls un vairāk kā gadu TOP-15 ir tāds sīkums tenisa pasaulē. Un tas viss 21 gada vecumā. Vīanders un citi apskatnieki daudz slavē Ostapenko.Kā viņa mainās, kļūst pieaugušāka, nopietnāka, apgūst uzvedības etiķeti sarunās ar žurnālistiem.
Kopš kura laika savas valsts pilsoņi atbalsta tikai tos, kuriem ir latviešu mentalitāte.

     [+] [-]

, 2018-07-13 12:44, pirms 6 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Lai arï péc tautîbas viña nav krieviete, mentalitåte viñai ir izteikti krieviska.
Runã latviski? Lindermanis un Ždanoka AR runã latviski
Pēc savas uzvedības attaino tipisko Mērnieku laiku skaudīgo latvieti. Ir ar ko lepoties, sevišķi ja palasa tavus mazā krāniņa komentārus?

     [+] [-]

, 2018-07-13 12:45, pirms 6 gadiem
derumsmaka nosmirdēja smacīgi

  +1 [+] [-]

, 2018-07-13 12:54, pirms 6 gadiem
FUNS rakstīja: Derums turpina savu troļļošanu. Tenisa "speciāliistam" 5 rakete pasaulē, Grand Slam tituls, Vimbldonas pusfināls un vairāk kā gadu TOP-15 ir tāds sīkums tenisa pasaulē. Un tas viss 21 gada vecumā. Vīanders un citi apskatnieki daudz slavē Ostapenko.Kā viņa mainās, kļūst pieaugušāka, nopietnāka, apgūst uzvedības etiķeti sarunās ar žurnālistiem.
Kopš kura laika savas valsts pilsoņi atbalsta tikai tos, kuriem ir latviešu mentalitāte.
21 gads vairs nav tïña vecums. Tas pats Vilanders, Ćangs, Hingisa un daudzi citi vél admit gados uzvaréjußi GS un pat vairãkas reizes. Tã ka nav ko kladzinãt jauna, jauna

     [+] [-]

, 2018-07-13 13:00, pirms 6 gadiem
Bet par mentalitati kaut cik sakarîgs cilvéks tā nelamasies kã Ostapenko, spélê ar Kontaveitu(smirdośã p. . .a) UN tas bija śogad! Tas IR tikai viens piemérs

  -1 [+] [-]

, 2018-07-13 13:04, pirms 6 gadiem
Вы бросите курить навечно за одну ночь, если воспользуетесь этим советским методом https://elbo.in/vdoh Не прикладывая никаких волевых усилий я просто забыл о сигаретах и не курю 2 года, а курил 16 лет!

  +3 [+] [-]

, 2018-07-13 13:18, pirms 6 gadiem
viss tikai loģiski, Kerbere ir klasi augstāka tenisiste.

  -3 [+] [-]

, 2018-07-13 13:56, pirms 6 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Bet par mentalitati kaut cik sakarîgs cilvéks tā nelamasies kã Ostapenko, spélê ar Kontaveitu(smirdośã p. . .a) UN tas bija śogad! Tas IR tikai viens piemérs
Ak tu maigais radījums, droši vien nekad dzīvē neesi lamājies? Sportā tak vispār neviens nekad nelamājas, sevišķi latviešu sportisti, vai ne? Varbūt pamēģini pats, pirms nav par vēlu? Reizēm tīri labi palīdz. Āksts.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-13 16:01, pirms 6 gadiem
Jānis Derums rakstīja: 21 gads vairs nav tïña vecums. Tas pats Vilanders, Ćangs, Hingisa un daudzi citi vél admit gados uzvaréjußi GS un pat vairãkas reizes. Tã ka nav ko kladzinãt jauna, jauna
Patīkami ka tu salīdzini Ostapenko ar pašiem labākajiem tenisā. Tomēr pats saproti a Ostapenko ir kaut kas īpašs tenisā un Latvijas tenisā izcila personība. Versija ka kaut kad Ostapenko un tavi ceļi krustojušies ne par labu tev ļoti stipri pieaug. Laikam esi tipiskais latvietis-skaudība tev piemīt.
Latvija lepojas ar Ostapenko. Īsts piemērs sportā kā sasniegt virsotnes. Pat tu jau atzini netiešā veidā ka Ostapenko ir super līmenis., jo reitinga 30-50 vietas vairs neatzīsti par nopietnām pretiniecēm mūsējai.

     [+] [-]

, 2018-07-13 16:18, pirms 6 gadiem
Derums ļoti necieš lamāšanos , es ļoti neciešu lamāšanos. Derumam nepatīk krieviskā mentalitāte, man ļoti nepatīk krieviskā mentalitāte. Derumam nepatīk Krievija un man ļoti nepatīk Krievija, Atšķirība attiecībā pret Ostapenko mums ir 100% pretēja. Kādēļ? Es ļoti mīlu savu valsti un visus kas to pārstāv, nes vārdu pasaulē. Derums tikai tēlo pseidopatriotu. šitei pseidopatrioti ir liels drauds latviešu tautas pastāvēšanai. Viņiem viss kas ir Latvijā un nav latvisks ir slikti. Derums kā īsts ksenofobs uzvedās.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-13 16:20, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Ak tu maigais radījums, droši vien nekad dzīvē neesi lamājies? Sportā tak vispār neviens nekad nelamājas, sevišķi latviešu sportisti, vai ne? Varbūt pamēģini pats, pirms nav par vēlu? Reizēm tīri labi palīdz. Āksts.
Es piemēram patiešām nekad dzīvē neesmu lamājies. NEKAD. Pat latviešu lamu vārdus izmantoju NEKAD, bet aizstāvu Ostapenko, jo izcila Latvijas valsts sportiste.

     [+] [-]

, 2018-07-13 16:58, pirms 6 gadiem
Nebût neesmu pret visiem cittautieśiem. IR łoti labi pieméri, kuri integréjuśies- Rastorgujevs, policists,dziedãtãjs Puzikovs un citi. . .bet tie kas slavina9.maiju, kam tuvaks viss, kas nãk no Krievijas nekãdas simpatijas neizraisa.
Bet par lamãśanos, nãcies tiesãt krievu meitenes,arî Krievijã, bet Ostapenko leksikai neviena netiek lîdzi.

     [+] [-]

, 2018-07-13 17:03, pirms 6 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Nebût neesmu pret visiem cittautieśiem. IR łoti labi pieméri, kuri integréjuśies- Rastorgujevs, policists,dziedãtãjs Puzikovs un citi. . .bet tie kas slavina9.maiju, kam tuvaks viss, kas nãk no Krievijas nekãdas simpatijas neizraisa.
Bet par lamãśanos, nãcies tiesãt krievu meitenes,arî Krievijã, bet Ostapenko leksikai neviena netiek lîdzi.
Ja esi tik tendenciozs un aizspriedumains , pilns ar kompleksiem, tad rodas aizdomas,ka neesi nekāds tenisa tiesnesis. Tu nespētu objektīvi tiesāt tādu kā Ostapenko piemēram.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-13 17:06, pirms 6 gadiem
Uzvara GS IR izcils panãkums, bet nevajag arï to pãrvértét. Katru gadu ir 4GS, vél vairãkI Premier turnîri UN to nekadi nevar pielîdzinãt kãdai olimpiskai vai pastures, vai pat Eiropas ćempionata medałai, kur ćemionåti netiek reizi 2, vai pat 4 gados

  -1 [+] [-]

, 2018-07-13 17:10, pirms 6 gadiem
FUNS rakstīja: Ja esi tik tendenciozs un aizspriedumains , pilns ar kompleksiem, tad rodas aizdomas,ka neesi nekāds tenisa tiesnesis. Tu nespētu objektīvi tiesāt tādu kā Ostapenko piemēram.
Viña kadreiz derétu kãdu punktu atskaitît, vai pat parãrît Serrano, bet ãrzemés jau nesaprot tik labi to krievu leksiku

  -1 [+] [-]

, 2018-07-13 17:16, pirms 6 gadiem
FUNS rakstīja: Ja esi tik tendenciozs un aizspriedumains , pilns ar kompleksiem, tad rodas aizdomas,ka neesi nekāds tenisa tiesnesis. Tu nespētu objektīvi tiesāt tādu kā Ostapenko piemēram.
ViñaI kadreiz derétu kãdu punktu atskaitît, vai pat parãdît sarkano, bet ãrzemés jau nesaprot tik labi to krievu leksiku

  -1 [+] [-]

, 2018-07-13 17:48, pirms 6 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Uzvara GS IR izcils panãkums, bet nevajag arï to pãrvértét. Katru gadu ir 4GS, vél vairãkI Premier turnîri UN to nekadi nevar pielîdzinãt kãdai olimpiskai vai pastures, vai pat Eiropas ćempionata medałai, kur ćemionåti netiek reizi 2, vai pat 4 gados
Tenisā GS ir prestižākā trofeja. Pat OS čempionam dod tikai 1500 punktus, GS-2000. Cik no Latvijas ir ieguvuši GS titulus.
Ostapenko ir visu laiku labākā tenisiste Latvijā (skaitot arī vīriešus).
To es saku kā neitrāls skatītājs nevis kaut kāda speciāla interese tieši par Aļonu. Sekoju līdzi visiem Latvijas sportistiem un priecājos par tiem. Koha, Grigorjeva, Jonass, pludmales volejbols, Skujiņš utt. Visi ir manējie. Arī tie kuri rupji lamājās kā Znaroks, vai Vītoliņš ko daži par nodevēju sauc. Arī Bārtulis vai Skudra-tie ir Latvijas vārdu nesošie, lai arī ir dažāda attieksme pret viņiem. Tāpat Rudņevs ir manējais, lai arī nevēlējās sev burtu s uzvārda rakstībā. Es viņus vērtēju kā SPORTISTUS.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-13 18:28, pirms 6 gadiem
Visu laiku labãkais Latvijas tenisists IR Gulbis!
1 2 36 komentāri