Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lībietis Prāgā sasniedz "Challenger" sērijas tenisa dubultspēļu turnīra finālu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Lībietis Prāgā sasniedz "Challenger" sērijas tenisa dubultspēļu turnīra finālu
Miķelis Lībietis. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

LETA. Latvijas tenisists Miķelis Lībietis piektdien sasniedza Prāgas "Challenger 75" sērijas dubultspēļu turnīra finālu.

Lībietis kopā ar amerikāni Hanteru Rīzu, ar kuru viņš kopā iepriekš spēlējis gan NCAA sacensībās, gan profesionālajā tenisā, ar 6-3, 6-4 pārspēja īpašo ielūgumu saņēmušos čehus Hineku Bartonu un Jakubu Menšiku.

Pirmajā setā Lībietis ar Rīzu uzvarēja astotajā geimā, kad servēja pretinieki, bet otrajā setā viņi vispirms ļāva izvirzīties pretiniekiem vadībā ar 3-1, bet tad uzvarēja četrus geimus pēc kārtas un cīņu pabeidza ar "sausā" uzvarētu savas serves geimu.

Uzvarētāji realizēja trīs no četrām breikbumbām, bet pretiniekiem punktā pārvērst izdevās tikai vienu breikbumbu septiņos gadījumos. pretiniekiem).

Visā spēlē Latvijas/ASV duets uzvarēja 57 no 104 izspēlēm.

Par iekļūšanu finālā Lībietis ir nopelnījis 50 pasaules dubultspēļu ranga punktus.

Finālā Latvijas/ASV duetam jātiekas ar turnīra trešajiem numuriem no Francijas Albano Oliveti un Danu Adedu, kuri pusfinālā ar 6-2, 6-4 apspēlēja mājinieku Mareku Gengelu un ukraini Vitāliju Sačko.

Jau ziņots, ka pirmās kārtas spēlē Lībietis un Rīzs ar 7-6 (7:5), 6-2 uzvarēja turnīra ceturto duetu Žonatans Eiseriks (Francija)/Aisams Kureši (Pakistāna), bet ceturtdaļfinālā ar 6-3, 7-6 (7:3) - Čehijas duetu Petrs Nouza/Endrū Polsons.

Pērn Lībietis pēc piecu gadu pauzes, kas bija saistīta ar smagiem savainojumiem, atgriezās profesionālajā tenisā un uzvarēja četrās Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) dubultspēļu M-25 sacensībās pēc kārtas.

2014.gadā Lībietis kopā ar Rīzu Tenesī Universitātes komandas sastāvā uzvarēja NCAA čempionāta dubultspēļu finālturnīrā. Tajā pašā gadā, arī spēlējot pārī ar amerikāni, viņš izcīnīja savu pirmo "Challenger" sacensību uzvarētāja titulu, bet divus gadus vēlāk šāda ranga sacensībās latvietim izdevās izcīnīt vēl vienu trofeju.

2017.gadā Lībietis uz neilgu brīdi Ernestam Gulbim atņēma valsts pirmās raketes godu vienspēlēs.

Izmantotie resursi:
LETA