Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Debitants Štrombahs un Mārtiņš Podžus nopelna Latvijai revanšu pret Melnkalni

Debitants Štrombahs un Mārtiņš Podžus nopelna Latvijai revanšu pret Melnkalni
Rolands Štrombahs (no kreisās) un Latvijas izlases kapteinis Deniss Pavlovs. Foto: Latvijas Tenisa savienība

Ar uzvaru Deivisa kausa Eiropas zonas 3. grupu sākusi Latvijas tenisa izlase, kas abās vienspēlēs apspēlēja Melnkalni - Vācijā uzaugušais Roberts Štrombahs (#539), kuram drīzumā apritēs 20 gadi, ar 6:2 un 6:4 sakāva Rrezartu Cungu (#1609), bet Mārtiņš Podžus (#485) ar 6:4 un 6:3 pārspēja Ļubomiru Čelebiču (#833). Vēlāk Latvija triumfēja arī dubultspēlē.

Roberts Štrombahs lieliski sāka spēli, jau pirmajā geimā atspēlējot 15:40 un ar četriem punktiem pēc kārtas nobreikojot pretinieku. Cungu zaudēja arī nākamajā serves geimā, un pirmajā setā Štrombahs svinēja pārliecinošu panākumu ar 6:2. Pie savas serves Latvijas tenisists pirmajā setā zaudēja tikai divus punktus (16/18, 88,9%), trīs no četriem geimiem uzvarot sausā, kamēr Cungu pie savas serves nopelnīja tikai pusi punktu – pat pie pirmās serves viņš ieguva tikai 53,3% punktu (8/15).

Arī otrā seta pirmajā serves geimā Štrombahs bija pārāks sausā, taču nākamajā geimā viņš pirmoreiz pie savas serves nonāca iedzinēja lomā – 0:15 un 15:30. Otrajā setā pirmo breikbumbu Štrombahs ieguva septītajā geimā. Tā gan palika neizmantota, taču viņš atspēlēja geimbumbu, nopelnīja otro breikbumbu un savu panāca (4:3). Nākamajā geimā Štrombaham gan nācās panervozēt, izsējot 40:15 pārsvaru, tomēr vadību viņš neatdeva un setā uzvarēja ar 6:4.

Otrā vienspēlē Mārtiņš Podžus (#485) revanšējās Ļubomiram Čelebičam (#833), kuram pirms gada piekāpās ar 4:6, 5:7 (Latvija zaudēja ar 1-2). Pirmā breikbumba jau pirmajā geimā bija Čelebičam, bet sestajā geimā lielisku iespēju neizmantoja Podžus, palaižot vējā 40:0. Un pats tika nobreikots jau nākamajā geimā – Podžus atspēlēja 0:30, tomēr Čelebičs ieguva divus punktus pēc kārtas (4:3). Melnkalnieša prieki gan bija īsi, jo seta galotne piederēja latvietim – Podžus jau nākamajā geimā sāncensi atstāja sausā (4:4), bet desmitajā geimā realizēja otro breikbumbu (6:4).

Čelebičs zaudēja arī trešajā serves geimā pēc kārtas – Podžus otrā seta ievadā panāca 2:0, ceturtajā geimā neizmantoja iespēju panākt 4:0, bet sestajā geimā ar ceturto breikbumbu vēlreiz bija pārāks pie Čelebiča serves (5:1). Svinības gan nācās drusku atlikt, jo Čelebičs spēja atgūt vienu breiku un pietuvoties arī līdz 3:5, tomēr ar otro piegājienu Podžus izservēja setu, spēli un arī visu dueli - 6:3.

Kaut Latvija uzvaru summā jau bija garantējusi, vēlāk tika aizvadīta arī dubultspēle, kurā Artūrs Lazdiņš un Jānis Podžus ar 6-3, 6-4 uzvarēja Rrezartu Cungu un Igoru Saveļiču.

Rīt Latviju gaida cīņa pret Ziemeļmaķedoniju, bet parīt būs jātiekas ar Igauniju. Šo komandu pirmajā spēlē uzvaru ar 3-0 izcīnīja Igaunija, kuras līderis ir pasaules 433. rakete Jurgens Zops. Tikmēr Ziemeļmaķedonijai vienīgais rangā esošais spēlētājs ir 966. pozīciju ieņemošais Gorazds Srbļaks. Cīņu par iekļūšanu Eiropas zonas 2. grupā turpinās apakšgrupas divas labākās vienības.


, 2019-09-11 17:46, pirms 5 gadiem
Ļoti apsveicami!
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

W75 otrajā kārtā Semeņistaja atzīst māla speciālistes pārākumu

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistana šodien otrajā kārtā jeb 1/8 finālā piekāpās francūzietei Luā Buāsonai - 5:7, 1:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
1

Semeņistaja sasniedz W75 astotdaļfinālu, Vismane un Marcinkēviča zaudē

Šveicē sācies W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros, kur piedalās arī Latvijas otrā, trešā un ceturtā rakete. Pirmajā kārtā Darja Semeņistana šodien izcīnīja uzvaru, bet Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane zaudēja.