Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lībietis ASV "Challenger" dubultspēļu turnīru posmu sāk ar uzvaru

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Lībietis ASV "Challenger" dubultspēļu turnīru posmu sāk ar uzvaru
Miķelis Lībietis
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Miķelis Lībietis pirmdienas pēcpusdienā kopā ar ASV tenisistu Denisu Novikovu pārvarēja Kerī (Ziemeļkarolīna) "Challenger" dubultspēļu turnīra 1. kārtu, atspēlējoties mačā pret Meksikas un Lielbritānijas duetu Hanss Hačs Verdugo/Bridans Klains – 4:6, 6:4, 10:4.

Lībietis pagājušajā gadā Kerī dubultspēļu pamatturnīrā neiekļuva, toreiz kopā ar ASV tenisistu Tenisu Sangrēnu zaudējot kvalifikācijā. Šoreiz kvalifikācijā nebija jāspēlē un ar tikšanu līdz 2. kārtai jeb ceturtdaļfinālam nopelnīti 15 punkti un 320 dolāru prēmija.

Lībieša kontā ir divi "Challenger" tituli, abus iegūstot ASV turnīros. Miķelis 2014. gadā ar savu bijušo NCAA komandas biedru Hanteri Rīsi uzvarēja Noksvilā, bet pērn kopā ar šīs nedēļas pārinieku Novikovu kļuva par čempionu Kolumbusā. Abi vēl divos turnīros – Noksvilā un Šarlotsvilā – zaudēja pusfinālā.

Vienspēlēs neveiksmīgu sezonu aizvadošais Lībietis ATP rangā jau noslīdējis uz 716. vietu, bet dubultspēlēs viņam vēl augsta pozīcija, esot 247. vietā. Lībietim septembra beigās un novembrī dzēsīsies kopumā 138 punkti, kas ir vairāk nekā puse no viņa īpašumā esošajiem punktiem (261).

Kerī notiek "hard" seguma sērijas turnīrs āra apstākļos ar balvu fondu 50 000 ASV dolāru apmērā.