Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko cīņa par otro uzvaru Romā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko cīņa par otro uzvaru Romā
Aļona Ostapenko
Foto: Ralf Reinecke

Aļona Ostapenko (WTA 39.) šodien pusdienlaikā aizvadīs Romas "Premier 5" turnīra 2. kārtas maču, sacenšoties ar Puertoriko tenisisti Moniku Puigu (WTA 57.).

Vakar gūtā 6:3, 6:1 uzvara pār Kristinu Mladenoviču Aļonai bija sezonas pirmais (1-2) panākums māla seguma turnīros. Tā viņai ir arī karjeras pirmā uzvara WTA pamatsacensībās uz šī seguma, kas Latvijas labākajai tenisistei ir pēdējā vietā ērtāko segumu sarakstā.

Nopietnus secinājumus par Ostapenko gatavību lielākām uzvarām māla sezonas laikā pēc vakardienas spēles nevar izdarīt, jo uzvarētā Mladenoviča joprojām atrodas sliktā formā (divas uzvaras 11 mačos) un pret Aļonu nospēlēja pagalam nesakarīgu tenisu.

Neskatoties uz graujošo uzvaru, bija arī viens negatīvs moments Ostapenko spēlē. Un runa atkal ir par servi. Mladenoviča trīs no četriem geimiem ieguva, kad servēja mūsu tenisiste. Tāpat jāatzīmē tas, ka Ostapenko uzvarēja tikai piecas izspēles (5/18) ar otro servi. Parasti šāda līmeņa turnīros ar tādu statistiku uzvarēt, nemaz nerunājot par graujošiem panākumiem, ir ļoti grūti. Vakar bija izņēmums.

Runājot tieši par pretinieču iespējām uzbrukt Ostapenko otrajai servei, Puiga ir tieši tāda spēlētāja, kura to labprāt darīs un, ja spēlēs precīzi, var Aļonai radīt milzīgas problēmas. Vienīgā profesionālā tenisiste no Puertoriko spēlē ļoti jaudīgu tenisu, kas sevī ietver ne vien spēcīgu servi, bet arī iespaidīgu uzbrukumu. Ja vakar Mladenoviča bieži centās izmantot "dropšotus" (tie gan pārsvarā bija neveiksmīgi), tad šodien viss būs daudz vienkāršāk – izteikti agresīvs teniss no gala līnijas. Ostapenko tieši tāda spēle patīk, taču vāji servēt pret Puigu diez vai varēs atļauties.

22 gadus vecā Puiga ir visu segumu spēlētāja, kura šobrīd rangā atrodas zemāk nekā Ostapenko un arī augstāk nav bijusi – Monika savu rekordu ar 41. vietu sasniedza 2014. gada maijā. Tas bija uzreiz pēc viņas uzvaras māla seguma turnīrā Strasbūrā (finālā ar 6:4, 6:3 pieveikta Silvija Solera-Espinosa). Karjeras otro finālu viņa spēlēja šogad janvārī Sidnejā, kur ar 0:6, 2:6 bez variantiem kapitulēja Svetlanai Kuzņecovai.

Kamēr Ostapenko Romā bija garantēta vieta pamatturnīrā, Puiga spēlēja kvalifikācijā, tur gūstot divas vieglas uzvaras. Savukārt pamatturnīrā ar 6:1, 4:6, 6:1 pieveikta Top 20 spēlētāja Eļina Svitoļina. Ukrainas tenisiste ir izteikta aizsardzības tenisa spēlētāja. Pret tādām Puigai tradicionāli ir problēmas, jo viņai pietrūkst pacietības gadījumos, kad pretinieces ilgstoši to vien dara, kā tikai atsitas. Cita lieta, ka viņai ir pietiekami spēcīgs uzbrukums, lai tādas tenisistes spētu sakaut. Šoreiz bija pozitīvais variants, lai gan iepriekš tai pašai Svitoļinai viņa pirms diviem gadiem zaudēja.

Puigai "skaļu" uzvaru pret elites spēlētājām nav. Interesanti, ka viņai gan ir viena Top 5 uzvara, tiesa, gūta īpašos apstākļos – 2013. gadā Vimbldonā pret tobrīd 5. vietā bijušo Sāru Erani. Itālijas tenisiste uz zālāja neprot spēlēt un tika sagrauta ar 6:3, 6:2. Tas pats variants, kas Ostapenko pērn Vimbldonā pret devīto raketi Karlu Svaresu Navarro (6:2, 6:0).

Ostapenko šonedēļ ir pēdējā iespēja nopelnīt izsētās tenisistes statusu "French Open" turnīrā. Domājams, ka tam nepieciešamas vēl vismaz divas uzvaras. "Grand Slam" turnīros ir izliktas 32 labākās spēlētājas pēc reitinga (izņemot Vimbldonu, kur ir īpaša formula). Parīzē noteikti nespēlēs divas no šobrīd Top 32 esošām – Flāvija Penneta (beigusi karjeru) un Marija Šarapova (diskvalificēta). Joprojām ir neskaidra Karolīnas Vozņacki (potītes savainojums) situācija. Lai tiktu pie izsētās spēlētājas goda, Aļonai šonedēļ jānodrošina 34. vieta rangā, kas viņai būtu jauns rekords.

Ostapenko šodien spēlēs tajā pašā laikā un vietā, kur vakar – plkst. 12:00 pēc nozīmes piektajā kortā. Ja viņai izdosies uzveikt favorītes lomā esošo Puigu, nākamais mačs būs pret Garbinji Mugurusu vai Jekaterinu Makarovu.

     [+] [-]

, 2016-05-11 09:14, pirms 8 gadiem
šobrīd 39. Augstu.

     [+] [-]

, 2016-05-11 11:22, pirms 8 gadiem
vinnes
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-05-11 13:10, pirms 8 gadiem
saluut aljona malace. 6-1 ,6-1 . gogooo