Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Latvijas tenisa izlasei nākamais mačs būs aprīlī savā laukumā pret Āzijas komandu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Latvijas tenisa izlasei nākamais mačs būs aprīlī savā laukumā pret Āzijas komandu
Aļona Ostapenko. Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisistes "play off" maču par palikšanu Federācijas kausa Pasaules grupā 17. un 18. aprīlī aizvadīs savās mājās. Pretiniece būs zināma vien mēnesi pirms cīņas sākuma, jo vēl nav izspēlēts Āzijas un Okeānijas reģionālais turnīrs.

Latvijas izlase pagājušās nedēļas nogalē Everetā, Vašingtonā, Federācijas kausa finālturnīra kvalifikācijas mačā ar 2:3 zaudēja 18-kārtējai čempionei ASV. Lai arī nākamajā gadā varētu mēģināt kvalificēties finālturnīram, Latvijai aprīlī būs jānodrošina palikšana Pasaules grupā.

Astoņas kvalifikācijas mačos zaudējušās komandas šodien Londonā tika salozētas pret astoņām reģionālo grupu uzvarētājām. Tiesa, divas komandas, savu pretinieci vēl neuzzināja, jo nav izspēlēts Āzijas un Okeānijas pirmās grupas turnīrs, kas no 3. līdz 7. martam notiks Dubaijā.

Pirms izlozes tika paziņots, ka abas reitingā augstāk esošās izlases pret vēl nezināmo pretinieci spēlēs savā laukumā. Par šīm divām komandām kļuva Latvija un Nīderlande. Latvijas nākamā pretiniece būs viena no sekojošām sešām komandām: Ķīna, Taivāna, Indija, Indonēzija, Dienvidkoreja vai Uzbekistāna.

Latvijai izloze uzskatāma par ļoti veiksmīgu, jo izdevās izvairīties no spēcīgās Ukrainas izlases. Latvijai aprīlī būs jāuzvar nosacīti vājāka komanda, lai neizkristu uz Eiropas/Ārikas zonas pirmo grupu, no kuras mūsu izlase beidzot izkļuva 2018. gadā.

Federācijas kausa elites līmenī šogad jauns formāts ar 12 komandu finālturnīru no 14. līdz 19. aprīlim Budapeštā. Spēlēšanu tur automātiski nodrošināja mājiniece Ungārija, "wild card" ieguvēja Čehija un abas pagājušā gada finālistes – Francija un Austrālija. Pārējās astoņas komandas tika noskaidrotas kvalifikācijas mačos.

"Fed Cup" pārspēles 17. un 18. aprīlī

Mačs
Polija – Brazīlija
Meksika – Lielbritānija
Serbija – Kanāda
Latvija – Āzijas komanda
Japāna – Ukraina
Rumānija – Itālija
Argentīna – Kazahstāna
Nīderlande – Āzijas komanda

Finālturnīrs Budapeštā no 14.-19. aprīlim

A grupaB grupaC grupaD grupa
FrancijaAustrālijaASVČehija
KrievijaBaltkrievijaSpānijaVācija
UngārijaBeļģijaSlovākijaŠveice

Grupu uzvarētājas iekļūs pusfinālos, kur sacentīsies pēc shēmas A-C un B-D.

  +4 [+] [-]

, 2020-02-11 14:11, pirms 4 gadiem
Kā trāpījām uz USA, tā noteikti trāpīsim uz Ķīnu Tad neko nevar paredzēt. Pārējais gan pupu mizas. Ja paskatās to pārspēļu tabulu, tad tikai 3 Latīņamerikas dāmu komandas ir mazāk draudīgas.
Ja uzvaram tad esam Top20 kas ir nu ļoooti vareni. Masveidībā teniss ir vienā līmenī ar sporta karali un karalieni.

  +1 [+] [-]

, 2020-02-11 15:55, pirms 4 gadiem
Nu Kīna ir spēcīgākas pēc reitingiem nekā mūsējās. Dubultspēle mums bez variantiem. Un tas vīruss vēl.

     [+] [-]

, 2020-02-11 16:11, pirms 4 gadiem
Uiiii !!!

  +1 [+] [-]

, 2020-02-11 17:32, pirms 4 gadiem
cerams abas labākās neatteiks spēlēt.

     [+] [-]

, 2020-02-11 18:30, pirms 4 gadiem
Ķīna tiks tālāk lai gan mēs tāpat esam labāki