Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Ja Federāciju kausa izlasei nākamo maču ielozēs Latvijā, tas, visticamāk, būs Rīgā

Ja Federāciju kausa izlasei nākamo maču ielozēs Latvijā, tas, visticamāk, būs Rīgā
Anastasija Sevastova. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Ja Latvijas Federāciju kausa izlasei tenisā sievietēm pasaules grupas "play-off" kārtas maču ielozēs Rīgā, tas nevarēs notikt "Arēnā Rīga", kas tajās dienās jau ir rezervēta, tomēr duelis tāpat, visticamāk, notiks Rīgā.

Latvijas tenisistes, esot optimālajā sastāvā, otrās pasaules grupas cīņā pagājušajā nedēļas nogalē ar 4-0 pieveica Slovākiju. Līdz ar to Latvija iekļuva starp 12 labākajām pasaules izlasēm, bet aprīļa otrajā pusē cīnīsies "play-off" kārtā par vietu pasaules izlasē jeb pirmajā astotniekā.

"Šobrīd man ir pacilāta sajūta - bija gan rezultāts, gan pēc tenisistu komentāriem redzu, ka arī viņām ir paticis, viņas pateikušās skatītājiem. Bija lieliski," sarunā ar Sportacentrs.com pirmdien notikušo apkopoja Latvijas Tenisa federācijas ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

Nākamās kārtas pretinieku Latvija uzzinās otrdien gaidāmajā izlozē. Kaut oficiāli tas vēl nav apstiprināts, ņemot pēc pasaules ranga, visticamāk, Latvijas potenciālās pretinieces ir četras komandas, kas zaudēja pasaules grupas mačos - pēdējās desmitgades titulētākā izlase Čehija, komentārus neprasošā ASV, kā arī Vācija, kurai pagājušajā nedēļas nogalē nepalīdzēja Angelika Kerbere, un Beļģija. Ja ASV savā laukumā pieveiktu Austrāliju, visticamāk, starp Latvijas potenciālajām pretiniecēm būtu arī Šveice. Jau tagad ir skaidrs, ka pēc pretinieces noskaidrošanas būs jāveic vēl viena izloze, kurā noskaidros Latvija nākamo maču aizvadīs savā laukumā vai izbraukumā. Cīņas notiks 20. un 21. aprīlī, bet treniņi sāksies jau vairākas dienas pirms tam. Tonedēļ "Arēnā Rīga" ieplānota gan Latvijas florbola čempionāta finālspēle, gan arī divi koncerti.

"Lai kas nāktu pretim, mēs būsim labākajā sastāvā, tāpēc mums tas nav svarīgi. Meitenēm nav problēmu, vajadzēs braukt uz ASV, brauksim, vajadzēs spēlēt mājās, spēlēsim. Galvenais mūsu mērķis ir, ka ejam uz uzvaru kopvērtējumā, bet kur spēlēt, ir tikai detaļas," stāsta Lejnieks. "Man pirms šīs nedēļas bija lielākas šaubas, kā viss izskatīsies, tagad taciņa ir iestaigāta un zinām, ka varam uzrīkot milzīgu pasākumu. Ja iekritīsim, ka spēlējam Latvijā, visu atrisināsim. Arī Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) prezidents Deivids Hagertijs bija ļoti, ļoti, ļoti priecīgs, viņam ļoti patika."

Kā stāsta Lejnieks, pilsētā, kurā notiks nākamā kārta, ir nepieciešama starptautiskā lidosta, līdz ar to, visticamāk, neder pat Liepāja. Šodien viņš daudz plašāk nevēlējās komentēt, kas tiks darīts, ja rīt izlozē noskaidrosies, ka jāspēlē mājās, bet idejas viņam esot. "Man galvā jau ir ļoti konkrēts risinājums. Visticamāk, tas būs Rīgā, kaut atkarīgs ar ko spēlēsim."

Lejnieks atklāja, ka Hagertijs pats izvēlējies no visiem Federāciju kausa dueļiem apmeklēt tieši Latviju. "Teicu viņam, ka, iespējams, mums būs lielākais pasākums šajā kārtā starp visām valstīm. Viņš nekad iepriekš nebija šeit bijis un izvēlējās atbraukt pie mums, gribēja redzēt, kā viss notiek. Pārbaudīja un domāju, ka tagad viņš būs biežāks viesis Latvijā."


, 2019-02-11 17:41, pirms 5 gadiem
Ģimonam Bilanam laikam koncis tajā nedēļa! Uz konci mūsējās un tad tenisu uzlaist!
, 2019-02-11 17:45, pirms 5 gadiem
21 aprīlī Arēnā ir Lobodas koncerts kurš ierasties var sākot no 18:00, ja mači ievelkas tad ir nereāli sarīkot mačus Arēnā un stulbi būtu vest jebkuru no petenciālajām pretiniecēm uz kādu no Olimpiskajiem Centriem, jo lai arī kādā sastāvā ierastos šīs izlases tās stabili sitīs pušu šo Slovākijas sastāvu ko uzvarēja Latvija un cilvēki kas gribēs redzēt tenisu noteikti būs daudz vairāk.
, 2019-02-11 17:46, pirms 5 gadiem
Skatoties Arēnas kalendāru ir nereāli tur sarīkot šos mačus.
, 2019-02-11 17:51, pirms 5 gadiem
kur tad vēl Rīgā -Skonto?
, 2019-02-11 17:55, pirms 5 gadiem
sandis444444 rakstīja: 21 aprīlī Arēnā ir Lobodas koncerts kurš ierasties var sākot no 18:00, ja mači ievelkas tad ir nereāli sarīkot mačus Arēnā un stulbi būtu vest jebkuru no petenciālajām pretiniecēm uz kādu no Olimpiskajiem Centriem, jo lai arī kādā sastāvā ierastos šīs izlases tās stabili sitīs pušu šo Slovākijas sastāvu ko uzvarēja Latvija un cilvēki kas gribēs redzēt tenisu noteikti būs daudz vairāk.
Tā izlase kas ieradīsies Rīga arī nebūtu problēmas deviņos no rīta spēlēt 😏bet kāpēc nevarētu tikko atjaunotā Daugavas stadionā 🤗
, 2019-02-11 18:07, pirms 5 gadiem
Es nedomāju ka Latvijas izlasei ir lielas cerības rīkot šo pasākumu savās mājās, tā ka tur pat nebūs jāiespringst kur spēlēt.
, 2019-02-11 19:00, pirms 5 gadiem
hm vispar liepaja ir starptautiska lidosta. tikai nav vietas, kur varētu notikt tāda mēroga pasākums
, 2019-02-11 19:31, pirms 5 gadiem
pikolo rakstīja: hm vispar liepaja ir starptautiska lidosta. tikai nav vietas, kur varētu notikt tāda mēroga pasākums
Tā ir starptautiskas vai vietējas nozīmes lidosta? Jo izņemot Riga-Liepaja-Riga nekas cit tur nelido un ja ir slikti apstākļi Rīgā tad lidmašīnas arī netiek novirzītas uz Liepājas lidostu kas būtu izdevīgāk kā sūtīt uz Tallinu vai Viļņu.

Ja nemaldos tad viņai nav licences, kkāda runa bija par Liepājas lidostu un licencēm.
, 2019-02-11 21:50, pirms 5 gadiem
Halle takš pieder Savickim? Florbolistu finālu pārceltu, a tos Lobodas un citus "dziedātājus" aizsūtītu uz Mežaparku dungot.
, 2019-02-11 22:02, pirms 5 gadiem
puslaiks rakstīja: Halle takš pieder Savickim? Florbolistu finālu pārceltu, a tos Lobodas un citus "dziedātājus" aizsūtītu uz Mežaparku dungot.
bizness, nauda jāpelna
, 2019-02-11 22:05, pirms 5 gadiem
puslaiks rakstīja: Halle takš pieder Savickim? Florbolistu finālu pārceltu, a tos Lobodas un citus "dziedātājus" aizsūtītu uz Mežaparku dungot.
Par tādu lietu kā līgumiem, pārkāpumiem un sankcijām neesi dzirdējis? Un kas ta Savickim nav jāmaksā algas darbiniekiem, elektrība un citas lietas kas nav maza nauda un Juris nav cilvēks kurš kādam kko dos par brīvu. Un man gan šķiet ka Arēna pieder krieviem.

LTS šis pasākums Latvija izmaksā ļoti dārgi, ja var ticēt tad kopēja summa ir ap 500 000 eiro.

LTS meitenes atrādīja Latvijas publikai, visu cieņu par to, es domāju ka viņi nebūtu baigi apbēdināti ja šīs spēlē aprīli notiktu izbraukumā.
, 2019-02-11 22:22, pirms 5 gadiem
Savickis uztaisīs pasākumu zem klajas debess Zolitudē vai kur viņš to RD maču rīkoja.
, 2019-02-12 01:00, pirms 5 gadiem
Patiesībā, Liepājas lidosta uzņem arī starptautiskos reisus.
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

W75 otrajā kārtā Semeņistaja atzīst māla speciālistes pārākumu

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistana šodien otrajā kārtā jeb 1/8 finālā piekāpās francūzietei Luā Buāsonai - 5:7, 1:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
1

Semeņistaja sasniedz W75 astotdaļfinālu, Vismane un Marcinkēviča zaudē

Šveicē sācies W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros, kur piedalās arī Latvijas otrā, trešā un ceturtā rakete. Pirmajā kārtā Darja Semeņistana šodien izcīnīja uzvaru, bet Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane zaudēja.