Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Latvija Vismanes vienspēļu debijā zaudē Ungārijai

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Latvija Vismanes vienspēļu debijā zaudē Ungārijai
Daniela Vismane
Foto: Christopher Levy

Latvijas tenisistes sestdien ar zaudējumu Ungārijai (0-2) pabeidza uzstāšanos Tallinā notikušajā "Fed Cup" Eiropas/Āfrikas zonas 1. grupas turnīrā.

Kamēr četras komandas sestdien Igaunijā sacentās par divām ceļazīmēm uz Pasaules 2. grupas pārspēlēm un vēl tikpat komandas noskaidroja tās divas nelaimīgās vienības, kurām būs jāpamet Eiropas/Āfrikas zonas 1. grupa, mūsu izlasei bija turnīrā kontekstā teju nesvarīgs mačs.

Latvijas mačs pret Ungāriju un mājinieces Igaunijas tikšanās ar Austriju bija cīņas par 5.-8. vietu. Šīm pozīcijām turnīra finišā nav milzīgas nozīmes, tāpēc šajos mačos parasti izlases spēlē bez savām labākajām tenisistēm, tā vietā dodot iespēju spēlēt otrajiem numuriem un iegūt vērtīgu pieredzi jaunajām tenisistēm.

Mūsu komandas līdere Aļona Ostapenko sestdien nespēlēja, kā rezultāta pie vienspēļu debijas izlasē tika 16 gadus vecā Daniela Vismane. Iepriekšējās divās dienās jau izmēģinājusi spēkus dubultspēlēs, šodien mūsu labākā junioru vecuma spēlētāja tika pie iespējas pirmoreiz šādā līmenī uzspēlēt vienspēlē.

Vismane 66 minūtēs ar 2:6, 3:6 zaudēja WTA ranga 379. vietā esošajai Agnesei Buktai. Danielai izdevās vienreiz uzvarēt pretinieces serves geimā. Diāna Marcinkeviča (WTA 307.) pēc tam ar 2:6, 6:4, 3:6 piekāpās rangā augstāk esošajai Fanijai Stollarai (#281). Dubultspēle netika spēlēta.

Abas komandas "Fed Cup" turnīrā tikās arī pērn Izraēlā, un toreiz, kad mačam bija daudz lielāka nozīme, Latvija grupu turnīrā uzvarēja ar 2-1. Latvijai toreiz tā bija vienīgā uzvara apakšgrupā, kamēr ungārietes zaudēja visus trīs mačus. Mūsu tenisistes pērn pārtrauca piecu zaudējumu sēriju pret Ungāriju, bet pēc šodienas neveiksmes savstarpējos mačos ir iedzinējos ar 3-6.

Latvija Eiropas/Āfrikas zonas 1. grupā spēlēja ceturto gadu pēc kārtas. Mūsu komandā Igaunijā bija uzreiz divas debijas – spēlētājas statusā debitēja Vismane, bet komandas kapteiņa funkcijas pirmoreiz pildīja Andis Juška.

Ceļazīmes uz Pasaules 2. grupas "play off" mačiem nopelnīja Lielbritānija un Serbija. Mūsu apakšgrupā spēlējusī Lielbritānijas komanda uzvarēja 11 no 12 spēlēm, vienīgo zaudējumu piedzīvojot šodien otrajā vienspēlē pret Horvātiju (2-1), kad Ana Konjuha ar 6:4, 6:3 pieveica Johannu Kontu. Lielbritānija izšķirošajā dubultspēlē uzvarēja ar Kontas un Hezeres Vatsones pūlēm. Viņas ar 4:6, 6:4, 6:3 apspēlēja Darijas Jurakas un Konjuhas duetu, turklāt pēdējā setā divreiz bija iedzinējos ar breiku.

Tikmēr Serbijai izdevās izglābties mačā pret polietēm, arī uzvaru visā mačā (2-1) nodrošinot dubultspēlē, kad Ivana Joroviča un Nina Stojanoviča pārspēja Magdas Linetes un Katažinas Piteras duetu – 4:6, 6:4, 6:1. Polijas komandai bija seta un breika pārsvars.

Uz Eiropas/Āfrikas zonas 2. grupu izkrita Bosnija un Hercegovina, kas ar 1-2 zaudēja Portugālei, un Izraēla, kas ar tādu pašu rezultātu piekāpās Gruzijai.