Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Vismane otro nedēļu pēc kārtas Turcijā zaudē mājiniecei

Vismane otro nedēļu pēc kārtas Turcijā zaudē mājiniecei
Daniela Vismane. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas tenisiste Daniela Vismane (WTA 496.) ceturtdien nospēlēja gada pēdējo vienspēli, Antaljas ITF W15 turnīra otrā posma cīņā ar rezultātu 4:6, 6:4, 4:6 zaudējot divus gadus jaunākajai un rangā zemāk esošajai turcietei Zejnepai Sonmezai (WTA 630.).

Mačā dominēja 18 gadus vecā Sonmeza, bet Vismane cerēja uz sekmīgu spēli aizsardzībā. Tāds teniss viņai ļāva visos setos atspēlēt breiku, tomēr uzvarēt pa spēkam bija tikai vienā setā. Daniela 3. setā no 0:2 tika priekšā ar breiku (3:2), taču pretiniece uzreiz viegli atspēlējās un vēlāk uzvarēja dramatiskā galotnē.

Turcijas tenisiste pie rezultāta 5:3 neizservēja maču, arī nespējot izmantot divas mačbumbas. Pirmā izniekota ar dubultkļūdu, bet otrajā gadījumā viņai sitiens autā no neērtās puses. Geimā jau atspēlējusi divas breikbumbas, Sonmeza ar trešo galā netika, trāpot tīklā. Vismane pie 4:5 nespēja nosargāt savu servi, šajā geimā uzvarot tikai vienā izspēlē.

Vismane otro nedēļu pēc kārtas spēlēja Antaljā, kur notiek māla seguma turnīri. Viņa arī pagājušajā nedēļā zaudēja 2. kārtā, arī toreiz piekāpjoties vietējai spēlētājai, kad no 3:1 zaudēja 11 geimos pēc kārtas un ar rezultātu 3:6, 0:6 kapitulēja Ipekai Ezai (WTA 526.).

Vismane koronavīrusa pandēmijas dēļ piecus mēnešus zaudētajā gadā piedalījās deviņos ITF turnīros. Viņai labākais rezultāts bija pusfināls, tik tālu divreiz tiekot W15 kategorijas sacensībās – februārī Monastīrā un novembrī Hābnēmē.

COVID-19 dēļ notiekot izmaiņām ranga punktu skaitīšanā, Vismanes kontā joprojām ir 2019. gadā maijā Jeruzalemē ar W25 fināla sasniegšanu nopelnītie 30 punkti, kas viņai ļauj noturēties Top 500. Gada pēdējā izbraucienā izdevās nopelnīt tikai divus punktus (1+1). Daniela Antaljā vēl ar bulgārieti Gerganu Topalovu turpina dubultspēļu turnīru.


Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
4

W75 otrajā kārtā Semeņistaja atzīst māla speciālistes pārākumu

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistana šodien otrajā kārtā jeb 1/8 finālā piekāpās francūzietei Luā Buāsonai - 5:7, 1:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
1

Semeņistaja sasniedz W75 astotdaļfinālu, Vismane un Marcinkēviča zaudē

Šveicē sācies W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros, kur piedalās arī Latvijas otrā, trešā un ceturtā rakete. Pirmajā kārtā Darja Semeņistana šodien izcīnīja uzvaru, bet Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane zaudēja.