Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastovai ceturtais zaudējums pēc kārtas

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastovai ceturtais zaudējums pēc kārtas
Anastasija Sevastova
Foto: Sipa/Scanpix

Anastasijai Sevastovai (WTA 31.) arī ar ceturto mēģinājumu neizdevās pieveikta rangā 10 vietas augstāk esošo Krievijas tenisisti Anastasiju Pavļučenkovu, viņai pirmdienas vakarā Lincas "International" sērijas turnīra 1. kārtas mačā zaudējot ar rezultātu 4:6, 1:6.

Sevastova Pavļučenkovai trīs reizes zaudēja savas pirmās karjeras laikā. Krievijas tenisistei perfektu bilanci pret Sevastovu ļāva noorganizēt daudz jaudīgāks uzbrukuma teniss, pateicoties kuram, viņa ir situācijas noteicēja laukumā. Arī abu ceturtajā tikšanās reizē Latvijas sportistei iebilst neizdevās.

Sevastova jau pirmajā geimā zaudēja servi, kad viņai no 15:40 izdevās atspēlēt tikai pirmo breikbumbu. Otro Pavļučenkova realizēja ar "dropšotu". Arī otrajā servēšanas reizē Sevastovai pret agresīvo Pavļučenkovu bija problēmas, bet šoreiz breiku novērst izdevās, precīzi nospēlējot izgājienā pie tīkla. Sevastova seta turpinājumā savu servi sargāja bez problēmām, bet uzņemšanā iespēju nebija – setā iegūti tikai pieci punkti.

2. sets Sevastovai bija pavisam bezcerīgs, turklāt vienīgais geims iegūts, tajā atspēlējot breikbumbu. Pēc dubultkļūdas pie rezultāta 30:30 Sevastova breikbumbas izspēlē atrada spēcīgu pirmo servi un pēc nospēlēta viena geima šajā setā bija vadībā – 1:0.

Tas arī bija Sevastovas pēdējais uzvarētais geims šajā cīņā, finišējot ar sešu pēc kārtas zaudētu geimu sēriju. Vājā spēle ar otro servi (setā tikai 1/11 punktiem), kļūdas izspēlēs un nespēja apturēt Pavļučenkovas uzbrukumus kalpoja šīs sešu geimu sērijas izveidošanā. Sevastova tikai 58 minūtes ilgušajā mačā uzņemšanā sakrāja tikai deviņus punktus (no tiem trešā daļa bija Pavļučenkovas dubultkļūdas), breika iespējas nenopelnot.

Spēles statistika – 4:6, 1:6

RādītājsSevastovaPavļučenkova
Eisi13
Dubultkļūdas23
1. serves precizitāte65%60%
Iegūtie punkti ar 1. servi24/3822/25
Iegūtie punkti ar 2. servi6/2010/16
Breikpunktu realizācija-4/8
Visi iegūtie punkti3966

Ieskaitot kvalifikācijas turnīrus, Sevastova Lincā spēlēja sesto reizi. Savu vienīgo uzvaru (1-6) šajā turnīrā viņa guva 2009. gadā, kad savā debijā pārvarēja vienu kārtu kvalifikācijā. Kopš tā laika šajā Austrijas turnīrā zaudētas sešas spēles pēc kārtas, ieskaitot visas trīs pamatturnīros, kur viņa 1. kārtas barjeru iepriekš nepārvarēja arī 2010. un 2011. gadā.

Sevastova kopš "US Open" ceturtdaļfināla sasniegšanas uzvarējusi tikai vienā no piecām spēlēm, turklāt zaudējusi pēdējās četras. Karjeras labākās sezonas pēdējais turnīrs viņai plānots jaunnedēļ Maskavā, kur notiks "Premier" līmeņa turnīrs. Anastasija pērn Maskavā no kvalifikācijas tika līdz ceturtdaļfinālam.

Marcinkeviča Francijā turpina tikai dubultspēlēs

Ranga 375. vietā esošā Diāna Marcinkeviča pēc kvalifikācijas iziešanas zaudēja Ekerdrevilas ITF 25 000 turnīra 1. kārtā. Marcinkevičai nedaudz pietrūka, lai uzreiz tiktu pamatturnīrā, bet kvalifikācijā bija jāgūst tikai viena uzvara, to izdarot vieglā mačā – 6:0, 6:2 pret Francijas tenisisti Amandīni Kazo (WTA 785.).

Šodien pamatturnīra 1. kārtā citu kvalifikāciju izgājušu tenisisti pieveikt neizdevās, ar 7:5, 3:6, 4:6 zaudējot rumānietei Joanai Loredanai Roskai (WTA 471.). Diāna pēdējā setā divreiz atspēlēja breiku, bet ļoti neveiksmīgi nospēlēja devīto geimu, kurā ar četrām nepiespiestajām kļūdām – trim "forehand" kļūdām un dubultkļūdu – uzdāvināja pretiniecei vēl vienu breiku un šoreiz atspēlēties nespēja.

Dubultspēļu sacensībās Marcinkevičai izdevās "izdzīvot", 1. kārtas mačā kopā ar Nīderlandes tenisisti Kirini Lemoini uzveicot Francijas komandu Fiona Ferro/Margo Jerolimo – 4:6, 6:2, 10:6. Marcinkeviča ar pārinieci supertaibreikā atspēlēja trīs punktu deficītu un ar iekļūšanu ceturtdaļfinālā nopelnīja deviņus reitinga punktus. Sacensības Francijā notiek uz "hard" seguma telpās.

Irina Ļapustina pagājušajā nedēļā bez reitinga spēja iekļūt Hammametas ITF pamatturnīrā, bet šoreiz Tunisijā tas nebija iespējams, toties kvalifikāciju iziet neizdevās. Lai kvalificētos pamatturnīram, bija nepieciešama tikai viena uzvara, bet Ļapustinai nepaveicās ar pretinieci, jo viņai ielozēja ar pirmo numuru izliktā Francijas tenisiste Alise Bakī (WTA 552.). Ļapustina viņai uz Tunisijas māla zaudēja ar 2:6, 2:6. Irinai Hammametā vēl dubultspēļu sacensības.

  +2 [+] [-]

, 2016-10-10 20:52, pirms 7 gadiem
Pilnigi normaali ka ir zagji viens peec otra, jo pec US OPEN logjiski ka vinja ir emocionali iztukshota!

  +2 [+] [-]

, 2016-10-10 20:52, pirms 7 gadiem
Kas notiek? Laikam spēju virsotne sasniegta un tālāk nav jaudas!

  +3 [+] [-]

, 2016-10-10 20:58, pirms 7 gadiem
Savās iekšējās sajūtās Nastja droši, ka ir šosezon finišējusi un nogurusi...ir tikai jāizmanto iespējas, ko dod vieta rangā un jasavāc punkti un prēmijas, ko dod par dalību 1.kārtā...un kurš to nosodīs?...par dalību viņa saņem vairāk kā par vinnētu 10k ITF turnīru pirms gada...

  +2 [+] [-]

, 2016-10-10 21:33, pirms 7 gadiem
laba sezona sanākusi. Tagad vēl viens turnīrs un atpūta. Nākamgad jāsasniedz to ka lielajos turnīros tiktu iekšā bez kvaļiem vai pat izsētajās. Pēdējās zaudes ir bijušas pret spēcīgām spēlētājām, nav ko pārmest.

     [+] [-]

, 2016-10-11 08:30, pirms 7 gadiem
Aizdomīgi neveiksmīgas izlozes,reizēm tāda sajūta ka nenotiek izlozes ,bet spelētajiem ar nodomu tiek salikti pretinieki,jo nevar būt nejausība pilnīgi atkartotas speletaju toikšanās.

     [+] [-]

, 2016-10-11 10:10, pirms 7 gadiem
fidelskastro rakstīja: Aizdomīgi neveiksmīgas izlozes,reizēm tāda sajūta ka nenotiek izlozes ,bet spelētajiem ar nodomu tiek salikti pretinieki,jo nevar būt nejausība pilnīgi atkartotas speletaju toikšanās.
Nu ir tādi periodi, arī citiem. Piemērs nav tālu jāmeklē, kad Gulbis pret Nieminenu tikās vairākos turnīros pēc kārtas. Taisnības labad jāsaka, ka ar šo Nastju nav spēlēts sen. Fakts gan, ka neērta un augstāk rangā.
Maskavā jāaizstāv punkti + Top 30 + AusOpen izsētās statuss. Veiksmīga izloze ļoti nepieciešama, lai pāris kārtas var iespēlēties.