Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Sevastova sacentīsies ar neuzvarēto Pavļučenkovu

Sevastova sacentīsies ar neuzvarēto Pavļučenkovu
Anastasija Sevastova
Foto: AFP/Scanpix

Anastasija Sevastova (WTA 31.) šovakar plkst. 19:30 sāks Lincas WTA "International" sērijas turnīru, sacenšoties ar pagājušā gada čempioni Anastasiju Pavļučenkovu (WTA 21.), kurai viņa zaudējusi visas trīs iepriekšējās spēles.

Lai arī Lincā notiek WTA zemākā līmeņa turnīrs, sastāvs šeit tradicionāli ir spēcīgs. Šogad turnīra organizatori ir īpaši labā noskaņojumā, jo Austrijā ieradušās trīs Top 10 spēlētājas – Garbinje Mugurusa, Medisona Kīsa, Dominika Cibulkova, kā arī 12. vietā esošā Karla Svaresa Navarro, kura šodien izkrita no ranga pirmā desmitnieka. Tik spēcīgs sastāvs nevienā citā "International" sērijas turnīrā šogad vēl nav bijis.

Kīsa un Cibulkova paņēma "wild card", bet Mugurusa aizstāj Karolīnu Pliškovu. Visas trīs Lincā spēlēs tikai tāpēc, ka viņām vēl nepieciešami punkti, lai kvalificētos "WTA Finals". Pretējā gadījumā neviena no trim uz Austriju nemaz nebrauktu.

Kamēr turnīra rīkotājiem šo zvaigžņu atbraukšana ir patīkams notikums, sajūsmā nevarēja būt mūsu pirmā rakete Sevastova. Kāpēc? Bija sagaidāms, ka Anastasija Lincā būs starp izsētajām, tādējādi garantējot labu izlozi, bet vairāku Top 10 spēlētāju ierašanās lika Sevastovai palikt aiz izsēto spēlētāju robežas.

Tā rezultātā Sevastova pati varēja jau 1. kārtā dabūt kādu izsēto spēlētāju, un tieši tā arī notika – Anastasijai trāpījās ar piekto numuru izliktā vārdamāsa Pavļučenkova, kura turklāt ir arī šī turnīra pagājušā gada čempione.

Sevastova gadu jaunākajai Krievijas tenisistei zaudējusi visus trīs iepriekšējos mačus, ik reizi sacenšoties uz "hard" seguma, tiesa, nevis telpās, kur būs jāspēlē Lincā, bet gan ārā. Sevastova Pavļučenkovai 2010. gadā ar 2:6, 4:6 zaudēja "Australian Open" un ar 3:6, 6:2, 1:6 piekāpās Monterejā, bet nākamajā gadā ar 2:6, 5:7 zaudēja Indianvelsā.

Pavļučenkovai ir Top 10 spēlētājas talants, bet līdz ranga pirmajam desmitniekam pagaidām tā arī vēl nav izdevies tikt – viņas augstākā pozīcija ir 13., to sasniedzot 2011. gadā. Pavļučenkova šodien izkrita no Top 20, zaudējot četras pozīcijas un ieņemot 21. vietu. Neliels kritiens arī Sevastovai, kurai -1 un 31. vieta.

Sevastova Lincā spēlēs sesto reizi. Pirmajos piecos turnīros viņai šeit tikai viena uzvara (1-5), to gūstot debijā 2009. gadā, kad izdevās pārvarēt vienu kārtu kvalifikācijas sacensībās. Kopš tā laika tātad pieci zaudējumi pēc kārtas, ieskaitot neveiksmes abos mačos pamatturnīros, kur viņa 2010. gadā zaudēja Barborai Stricovai un 2011. gadā piekāpās Jūlijai Gergesai.

Pavļučenkova Lincā spēlējusi tikai divreiz. Ja 2011. gadā viņa zaudēja 2. kārtā, tad otrajā turnīrā pērn guva piecas uzvaras un kļuva par čempioni, turnīrā zaudējot tikai vienu setu. Pavļučenkovai pagājušajā gadā bija produktīvs sezonas finišs ar iespaidīgiem pēdējo trīs turnīru rezultātiem – ceturtdaļfināls Pekinā, tituls Lincā un fināls Maskavā.

Abas Anastasijas Lincā šogad ieradās ar trīs zaudējumu sēriju. Sevastova Āzijā zaudēja Mugurusai, Jūlijai Putincevai un Johannai Kontai, turklāt pēdējā mačā pret Kontu (1:6, 1:6) gan spēles, gan motivācijas ziņā izskatījās nelāgi. Pavļučenkova visus trīs zaudējumus piedzīvoja rangā zemāk esošām tenisistēm – Eļinai Svitoļinai, Misaki Doi (izstājās 3. setā vīrusa dēļ) un Elisonai Riskei.

Sevastovai ceturtais mēģinājums uzvarēt Pavļučenkovu gaidāms šovakar plkst. 19:30, kad abas sacentīsies turnīra galvenajā arēnā. Cīņas uzvarētāja 2. kārtā tiksies ar Kirstenu Flipkensu vai kādu no kvalifikācijas veiksminiecēm.


, 2016-10-10 15:54, pirms 8 gadiem
ja nav motivācijas tad būs bēdīgi.
, 2016-10-10 20:35, pirms 8 gadiem
pūce rakstīja: ja nav motivācijas tad būs bēdīgi.
Diez vai vainīga motivācija vai pareizāk tās trūkums. Taču skats visai bēdīgs. It kā tiešām sasniegusi iespēju robežu bet tālāk nau jaudas.
, 2016-10-10 20:40, pirms 8 gadiem
4-6, 1-6 drausmas kaut kādas!
Roberts Štrombahs. Foto: Ostra Group Open 2024 by Purposia

Štrombahs neiekļūst Ostravas "Challenger" pamatsacensībās

Čehijas trešajā lielākajā pilsētā Ostravā risinās "Challenger 75" turnīrs tenisā. Latvijas labākais tenisists Roberts Štrombahs šodien kvalifikācijas izšķirošajā kārtā zaudēja čeham Jakubam Nikodam - 2:6, 3:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

Madrides "WTA 1000" kvalifikācijā Semeņistaja zaudē pasaules 69. raketei

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja kvalifikācijas pirmajā kārtā piekāpās beļģietei Grētai Minnenai - 6:3, 2:6, 4:6.
Roberts Štrombahs. Foto: SCMP

Štrombaham minimāls kāpums ATP rangā

Tenisa profesionāļu asociācija (ATP) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas vīriešu tenisa līderis Roberts Štrombahs zaudējis vienu punktu, taču pakāpies no 389. uz 388. vietu.