Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Brāļi Podžus sasniedz pamatturnīru ASV, Gulbe bez punktiem Taizemē

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Brāļi Podžus sasniedz pamatturnīru ASV, Gulbe bez punktiem Taizemē
Brāļi Podžus

Ar mainīgām sekmēm šīs nedēļas tenisa turnīrus iesākuši Latvijas sportisti. Brāļi Mārtiņš un Jānis Podžus pārvarējuši kvalifikāciju ASV pilsētas Ročesteras „Future” sacensībās un rīt mēģinās tikt pie vienspēļu ranga punktiem, bet Laurai Gulbei trešais Taizemes pilsētas Patajas ITF 10 000 turnīrs noslēdzies ar diviem zaudējumiem.

Šonedēļ Latvija būs itin plaši pārstāvēta starptautiskos tenisa turnīros. Augstākajā līmenī spēlēs Ernests Gulbis (ATP turnīrs Umagā) un Līga Dekmeijere (WTA sacensības Stenfordā). Viņiem abiem mači šodien (Gulbim ap 21:00 pret spāni Gorku Fraili, bet Līgai naktī uz trešdienu duetā ar taizemieti Lertčekavarnu jāspēlē pret slovākietēm Cibulkovu un Husarovu). Tikmēr uz ITF 25 000 sērijas vienspēļu turnīru Beļģijā devusies Anastasija Sevastova (pirmais mačs šodien pret bulgārieti Izabellu Šiņikovu).

Citiem mūsu sportistiem pirmās spēles jau bijušas. Andis Juška šonedēļ cīnīsies „Future” turnīrā Francijā. Vakar viņam bija pirmās kārtas mačs dubultspēlēs – duetā ar baltkrievu Andreju Vasiļevski pārliecinoši tika uzveikti Lorēns Maluli (Francija) un Antso Rakotondramanga (Madagaskara) – 6:0, 6:2. Ceturtdaļfinālā viņu pretinieki būs mājinieki Toms Jombī un Miks Leskūrs. Vienspēļu pirmais mačs Andim šodien, kad jātiekas ar jau pieminēto Jombī.

Nule kā 18 gadu jubileju nosvinējušie dvīņubrāļi Mārtiņš un Jānis Podžus turpina „Future” sacensību tūri pa ASV. Šonedēļ izvēlēts Ročesteras turnīrs. Tāpat kā iepriekšējās reizes sacensības bija jāsāk no kvalifikācijas. Mārtiņam (kā izliktajam sportistam) pietika ar divām uzvarām, bet Jānis izcīnīja trīs panākumus, garantējot vietu pamatturnīrā. Vienspēļu 1.kārtas mači abiem rīt, bet šovakar jācenšas pārvarēt 1.kārta dubultspēlēs – pretiniekos argentīnietis Eignass un amerikānis Vitengems.

Ne tik sekmīgi Taizemes pilsētas Patajas ITF sacensībās veicās Laurai Gulbei. Viņai gan vienspēlēs gan dubultspēlēs kāju priekšā aizlika krieviete Anna Tjulpa. Vienspēlēs zaudēts ar 4:6, 2:6, bet dubultspēlēs Laura un mājiniece Saje-Eunga piekāpās Tjulpai un korejietei Čojai ar 4:6, 1:6. Līdz ar to Laura netika pie trešā reitinga punkta, kas viņai ļautu iekļūt WTA rangā. Tas būs jānopelna citās sacensībās!

Izmantotie resursi:
ITF - International Tennis Federation

  +4 [+] [-]

, 2012-07-10 11:57, pirms 12 gadiem
Turās bračkas. Zemgale vnm ar Jums, vismaz domās.