Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Sevastova Romā tiksies ar Benčiču, Ostapenko mačs pret Buzarnesku

Sevastova Romā tiksies ar Benčiču, Ostapenko mačs pret Buzarnesku
Anastasija Sevastova. Foto: EPA/Scanpix

Abas Latvijas spēcīgākās tenisistes nākamajā nedēļā spēlēs Romas "Premier 5" turnīrā, kas viņām būs pēdējais turnīrs pirms "French Open". Anastasija Sevastova pirmoreiz tiksies ar Šveices tenisisti Belindu Benčiču, bet Aļonai Ostapenko gaidāma ceturtā cīņa ar rumānieti Mihaelu Buzarnesku. Tikmēr Ernestam Gulbim Romā jau sestdien sāksies "Masters 1000" turnīra kvalifikācija, kur nepieciešams gūt divas uzvaras.

Romā notiks sezonas otrais "Premier 5" turnīrs, čempionei iegūstot 900 reitinga punktus. Gada pirmajā šī līmeņa turnīrā Dubaijā uzvarēja Belinda Benčiča. Pārējie trīs "Premier 5" turnīri notiks sezonas otrajā pusē Toronto, Sinsinati un Uhaņā. Pēdējos divos gados Romā uzvarēja Eļina Svitoļina, abas reizes finālā uzvarot Simonu Halepu. Romā izsētas 16 tenisistes, pirmās astoņas turnīru sāks no 2. kārtas.

Anastasija Sevastova (WTA 13.) izsēta ar 12. numuru, jo Romā potītes savainojuma dēļ nespēlēs pasaules ceturtā rakete Andželika Kerbere. Sevastovai Romā ir 3-2 bilance, divas no trim uzvarām gūstot pērn, kad viņa sasniedza 3. kārtu, tur ar 2:6, 7:5, 3:6 zaudējot Karolīnai Vozņacki, kuru viņa vēl ne reizi nav spējusi uzvarēt. Sevastova pagājušajā sezonā Romā nopelnīja 105 punktus.

Sevastovai piektdienas pievakarē notikušajā izlozē tika šogad produktīvi spēlējošā Benčiča. Šveices tenisistei šobrīd rangā ir 18. vieta, pirmdien būs 15., bet sezonas punktu ieskaitē viņa pašreiz ir 4. vietā. Abām tenisistēm tā būs pirmā tikšanās, kurā Sevastovai būs ērtāka seguma priekšrocības. Benčiča vēl ne reizi nav spēlējusi māla seguma turnīru finālos, bet šonedēļ Madridē viņai bija tikai otrais pusfināls uz māla.

Aļona Ostapenko (WTA 29.) Romā sakrājusi 5-3 bilanci, viņas labākais rezultāts ir ceturtdaļfināls 2018. gadā. Ostapenko pērn bija izsēta ar piekto numuru, tāpēc 1. kārtu izlaida un ceturtdaļfinālu sasniedza ar divu uzvaru gūšanu. Ostapenko mačā par pusfinālu 3:11 stundas ilgā mačā ar 7:6(6), 4:6, 5:7 zaudēja Marijai Šarapovai. Ostapenko nākamajā nedēļā zaudēs 190 punktus, tāpēc viņai Romā būs jācīnās par "French Open" izsētās spēlētājas statusa nodrošināšanu.

Ostapenko ir laba izloze, lai gūtu vismaz vienu uzvaru, jo viņai pretī stāsies šogad tikai piecos mačos uzvarējusī Mihaela Buzarnesku (WTA 31.). Arī Ostapenko 2019. gadā kalnus nav gāzusi, taču vienu no savām septiņām uzvarām guvusi tieši pret Buzarnesku, kuru februārī ar 6:1, 4:6, 6:2 pieveica Dohā. Abas divreiz tikās 2018. gadā. Buzarnesku ar 6:1, 6:3 uzvarēja Dohā, bet Ostapenko ar 6:1, 6:2 bija pārāka Īstbornā.

Vīrieši Romā sacentīsies sezonas piektajā "Masters 1000" kategorijas turnīrā. Ernests Gulbis (ATP 76.) Indianvelsā un Maiami tika pamatturnīrā, pateicoties lielākam dalībnieku skaitam, bet pārējos "Masters 1000" turnīros viņam jāspēlē kvalifikācijā. Gulbis jau pirmajā mačā zaudēja gan Montekarlo, gan Madridē. Gulbim Romas pamatturnīros ir 10-6 bilance, ar labāko rezultātu izceļoties 2010. gadā, kad viņš sasniedza savu vienīgo "Masters 1000" pusfinālu, ar 4:6, 6:3, 4:6 zaudējot Rafaelam Nadalam.

Deviņos mačos pēc kārtas zaudējušais Gulbis, kurš pēdējo uzvaru guva 12. februārī, šoreiz pirmajā cīņā Romā sestdien tiksies ar 21 gadu veco amerikāni Railiju Opelku. 211 cm garais Opelka šobrīd rangā ir 58. vietā un ir jaunās paaudzes spēlētāju labākās serves īpašnieks. Gulbim māls ir daudz ērtāks segums, taču Ernests Opelkam tieši uz māla zaudēja abu pirmajā mačā, kas notika pagājušā gada maijā Bordo "Challenger" pusfinālā ar rezultātu 3:6, 6:7(7).

Opelka otrdien Madridē muguras savainojuma dēļ nenospēlēja pilnu maču pret Dominiku Tīmu – 7:6(2), 3:6, 0:1. Gulbja un Opelkas mačs rīt plānots kā piektais no plkst. 11:00. Ja Gulbis uzvarēs, viņš svētdien kvalifikācijas finālā tiksies ar francūzi Benuā Pēru (ATP 43.) vai ASV pārstāvi Bredliju Klānu (ATP 84).


Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

W75 otrajā kārtā Semeņistaja atzīst māla speciālistes pārākumu

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistana šodien otrajā kārtā jeb 1/8 finālā piekāpās francūzietei Luā Buāsonai - 5:7, 1:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
1

Semeņistaja sasniedz W75 astotdaļfinālu, Vismane un Marcinkēviča zaudē

Šveicē sācies W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros, kur piedalās arī Latvijas otrā, trešā un ceturtā rakete. Pirmajā kārtā Darja Semeņistana šodien izcīnīja uzvaru, bet Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane zaudēja.