Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Vismane Portugālē nopelna sezonas pirmos WTA reitinga punktus

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vismane Portugālē nopelna sezonas pirmos WTA reitinga punktus
Daniela Vismane, Foto: Elizabeth Bai/Tennis Australia

Latvijas ceturtā rakete Daniela Vismane trešdien iekļuva Obidušas ITF W25 turnīra 2. kārtā, šogad pirmoreiz iegūstot WTA reitinga punktus.

Daniela Vismane (WTA 648./ITF 77.) līdz šai nedēļai šogad bija spēlējusi tikai W15 turnīros, kur no 2019. gada piešķir tikai ITF ranga punktus. Portugālē, kur notiek paklāja seguma turnīrs, viņai beidzot izdevās pirmoreiz iekļūt W25 pamatturnīrā, turklāt tā sasniegšana bija īpatnēja – kvalifikācijā nepietiekama spēlētāju skaita dēļ Daniela izlaida ne tikai sākotnēji plānoto 1. kārtu, bet tika atbrīvota arī no 2. kārtas jeb fināla.

Vismane pamatturnīra 1. kārtā ar 6:3, 7:6(4) apspēlēja Vācijas tenisisti Lēnu Ruferu (WTA 332.). Abām tenisistēm bija lielas problēmas ar serves geimu kontroli. Vismane uzvarēja piecos serves geimos (5/10), bet Rufere tikai četros (4/11). Vismane lielāko labumu no pretinieces serves problēmām guva 2. seta beigās, kad Rufere divreiz nesekmīgi servēja par uzvaru setā.

Iekļūstot 2. kārtā, Vismane nopelnīja piecus WTA punktus. Daniela piekto reizi spēlē W25 pamatturnīrā, viņa šajā līmenī tikai vienreiz tikusi tālāk par 2. kārtu, pagājušā gada maijā sasniedzot ceturtdaļfinālu Balatonboglārā. Vismane nākamajā mačā Obidušā tiksies ar Gruzijas tenisisti Mariamu Bolkvadzi (WTA 268./ITF 131.).

Vismanei ne tikai nebija jāspēlē neviens mačs kvalifikācijā, bet arī iegūts "walkover" dubultspēļu turnīra 1. kārtā, kur viņas un bulgārietes Gerganas Topalovas duets saņēma atteikumu no Spānijas un Rumānijas pāra Olga Paresa Askoitija/Joana Loredana Roska.

Diāna Marcinkeviča (WTA 267.) Sanderlendas W25 dubultspēļu turnīra 1. kārtā kopā ar Francijas tenisisti Žesiku Ponšē zaudēja ASV un Lielbritānijas pārim Emina Bektasa/Tara Mora – 1:6, 7:6(6), 4:10.

Interesanti, ka Marcinkeviča un Ponšē ar šodienas pretiniecēm vakar sacentās vienspēļu turnīrā. Diāna ar 6:2, 6:4 uzvarēja Bektasu, bet Ponšē cieta karjeru psiholoģiski apdraudošu sakāvi Morai – 6:0, 6:7(7), 3:6. Francijas tenisiste zaudēja mačā, kurā viņa bija vadībā ar 6:0, 5:0 un 40:30! Mora 2. seta 12. geimā ar veiksmes palīdzību atspēlēja mačbumbu (viņas sistā bumbiņa aizķēra tīklu un trāpīja uz sānu līnijas), sākot varenu atspēlēšanos.

Marcinkevičai Anglijā, kur notiek "hard" seguma turnīrs telpu apstākļos, vēl palicis vienspēļu turnīrs, kur viņa rīt tiksies ar bijušo pasaules 46. raketi Oseanu Dodānu. Šobrīd ranga 402. vietā esošajai Francijas tenisistei Sanderlendā ir pirmais turnīrs kopš pagājušā gada jūlija.