Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Latvija Deivisa kausā spēlēs Atēnās un pret Cicipu

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvija Deivisa kausā spēlēs Atēnās un pret Cicipu
Stefans Cicips. Foto: AFP/Scanpix

Latvijas vīriešu tenisa izlase šogad spēlēs Deivisa kausa Eiropas zonas trešajā grupā, sacensības aizvadot septembrī Atēnās, kur turklāt solījis sacensties arī vietējās Grieķijas izlases talants Stefans Cicips, kurš pašlaik ATP rangā ieņem desmito vietu.

Latvijas vīru izlase no Deivisa kausa Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas izkrita 2017. gadā un gadu vēlāk nespēja tajā atgriezties. Pērn nācās sacensties Eiropas-Āfrikas zonas trešajā grupā, kurā tika uzvarēti dueļi ar Lihtenšteinu un Armēniju, bet zaudēts Grieķijai un Melnkalnei. Pirms tam Latvija trešajā grupā nebija spēlējusi kopš 2003. gada. Šogad ievērojami mainīts Deivisa kausa izspēles formāts. Labākās 18 komandas sezonas beigās neitrālā laukumā tiksies vienu nedēļu ilgā finālturnīrā. Savukārt izlases, kas nespēlēs finālturnīrā, balstoties uz Deivisa kausa rangu, sadalītas pirmajā, otrajā, trešajā un ceturtajā grupā.

Šonedēļ beidzot izziņots, ka Latvija spēkosies Eiropas zonas trešajā grupā, kas sacensības aizvadīs no 11. līdz 14. septembrim Grieķijas galvaspilsētā Atēnās. Cīņas notiks uz māla seguma kortiem, trešajā grupā bez Grieķijas un Latvijas sacenšoties arī Luksmburgai, Igaunijai, Polijai, Monako, Melnkalnei un Ziemeļmaķedonijai. Grieķijas Tenisa federācija jau apstiprinājusi, ka mājiniekiem turnīrā palīdzēs gan Stefans Cicips, gan viņa jaunākais brālis Petrs Cicips.

Latvijas Tenisa savienības (LTS) ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks iepriekš sarunā ar Sportacentrs.com atklāja, ka Latvijas tenisa izlasei šogad Deivisa kausa turnīrā palīdzēs arī Vācijā uzaugušais Roberts Štrombahs, kuram ir abu valstu dubultpilsonība. Šobrīd pārveidotajā ATP rangā ir tikai divi Latvijas pārstāvji - Ernests Gulbis ieņem 79. vietu, kamēr Mārtiņš Podžus atrodas 615. pozīcijā, bet jau pavisam drīz zaudēs vienīgos punktus. 1999. gadā dzimušais Roberts Štrombahs ITF junioru rangā tenisists savulaik pakāpās līdz 370. vietai, bet ATP pieaugušo rangā pēc vecās sistēmas viņš bija sasniedzis pat 598. pozīciju, tomēr pašlaik visi Vācijas pārstāvja punkti ir dzēsušies.

"Mums šogad pirmā rakete būs Podžus, bet otrā - Štrombahs. Tas ir pietiekami labs sastāvs, lai izkļūtu no vājākās grupas," saka Lejnieks, kurš ir arī Deivisa kausa izlases kapteinis.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-10 08:16, pirms 5 gadiem
Tātad no vājākās grupas netiksim ārā.
Būtu grūti, ja grieķiem atbrauktu jau džeki, kas pat nav ATP rangā: Pervolorakis un Stergiou, kas ir Podžus līmeņa spēlētāji, bet tagad...