Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lejnieks: "Bartones publiski paustais izteikums ir nepatiess un nepatīkams"

Rolands Eliņš

Lejnieks: "Bartones publiski paustais izteikums ir nepatiess un nepatīkams"
Kārlis Lejnieks. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64

Latvijas Tenisa savienības ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks portālu Sportacentrs.com informējis, ka jaunās tenisistes Kamillas Bartones izvēle pārstāvēt Vāciju, nevis Latviju, ir viņas personīgā izvēle, nevis saistīta ar LTS atbalsta trūkumu.

Kamilla Bartone iepriekšējā nedēļā sociālajā tīklā „Instagram” atbildēja uz sev uzdotajiem jautājumiem, un vienā no tiem viņai tika prasīts, vai un kāpēc tenisiste tagad pārstāv Vāciju. "Vēl ne, bet jau pavisam drīz. Tāpēc, ka viņi nodrošina atbalstu, kādu Latvijas federācija nekad nav devusi. Un kopumā mīlu Vāciju kā valsti. Es viņiem rūpu," atbildēja Bartone.

Latvijas Tenisa savienības vadība šajās dienās bija Vašingtonā, kur Latvijas sieviešu izlase aizvadīja maču pret ASV izlasi. Šo notikumu droši var vērtēt kā vienu no svarīgākajiem Latvijas tenisā, taču pēc ASV-Latvijas spēles noslēgšanās LTS ģenerālsekretārs Kārlijs Lejnieks rakstiskā veidā sniedzis portālam Sportacentrs.com savu nostāju par Bartones publiski pavēstīto.

“Latvijas Tenisa savienība (LTS) vienmēr augsti vērtē un jūt līdzi Latvijas jauno tenisistu sasniegumiem. Mēs ticam, ka sportisti ir vieni no galvenajiem, kas nes savas valsts vārdu pasaulē, un protams, mums, Tenisa savienībai, rūp Latvijas sporta nākotne, tāpēc darām visu iespējamo, lai sportisti justos labi un visiem tiek nodrošināts līdzvērtīgs atbalsts, savienības iespēju robežās. Kamillas Bartones publiski paustais izteikums ir absolūti nepatiess, un tieši tādēļ mums kā savienībai jo īpaši nepatīkams,” norādīja Lejnieks.

„Kamilla ir jauna un talantīga tenisiste, kurai 2018. un 2019. gadā Latvijas Tenisa savienība izteica piedāvājumu pārstāvēt Latvijas sieviešu izlasi Federāciju kausā, kas paredzēja arī finansiālo atbalstu. Uz šo piedāvājumu divus gadus pēc kārtas esam saņēmuši atteikumu,” apliecināja Lejnieks. „LTS sadarbībā ar Starptautisko Tenisa federāciju (ITF) nodrošināja atbalstu, kas bija nepieciešams dažādiem turnīriem.”

Lejnieks paskaidroja, ka Bartones lēmums mainīt pārstāvniecību ir viņas personīgā izvēle un, visticamāk, nav saistīts ar minētajiem apstākļiem. Lai gan savā paziņojumā Lejnieks noraidīja Bartones teikto kā nepatiesu un nepatīkamu, viņš LTS vārdā novēlēja viņai veiksmi un izdošanos jaunajos izaicinājumos.

 +11 [+] [-]

, 2020-02-10 22:28, pirms 4 gadiem
Sīkaļa nez ko sadomājusies. Vēl neko nav sasniegusi un jau slimo ar zvaigžņu slimību. Nebrīnīšos, ka viņas vārds būs ar vien retāk dzirdams tenisa pasaulē, it kā Vācijai nebūtu savas zvaigznes!

  +2 [+] [-]

, 2020-02-10 22:51, pirms 4 gadiem
iemesls, bija zinams jau vairak ka pusgadu atpakalj.
ienaca nauda no privata sponsora ap1000 euro, federacija(SAVICKIS) , apgalvo, ka nekas tads nav bijis... kruti, dzivojam talak. LEJNIEKS ir normals chuvaks, bet vinjam ir jasaka , tas ko diktee... -prom jau no sirdslietas neies..

  +6 [+] [-]

, 2020-02-10 23:06, pirms 4 gadiem
eikoninsh rakstīja: iemesls, bija zinams jau vairak ka pusgadu atpakalj.
ienaca nauda no privata sponsora ap1000 euro, federacija(SAVICKIS) , apgalvo, ka nekas tads nav bijis... kruti, dzivojam talak. LEJNIEKS ir normals chuvaks, bet vinjam ir jasaka , tas ko diktee... -prom jau no sirdslietas neies..
Dēļ 1000 eiro maina valsts piederību?

  +8 [+] [-]

, 2020-02-10 23:16, pirms 4 gadiem
KoNuKo rakstīja: Dēļ 1000 eiro maina valsts piederību?
Vairāk jābrīnās, ka Savickis ar visiem saviem gāzes miljoniem 1000 eiro dēļ var tik primitīvi blēdīties (ja augstāk iekomentētais ir patiesība)...

  +2 [+] [-]

, 2020-02-10 23:24, pirms 4 gadiem
KoNuKo rakstīja: Dēļ 1000 eiro maina valsts piederību?
shaubos, ka jaunam tenisistam 1000e maza nauda, bet vairak jau attieksme droshien

  +6 [+] [-]

, 2020-02-10 23:30, pirms 4 gadiem
1000 euro tak ir viena menesalga. Tadas summas del neviens vel pavalstniecibu nav mainijis.

  +4 [+] [-]

, 2020-02-10 23:34, pirms 4 gadiem
mafija... sakot ar LOV, Futbolu ...visi tikai kabata baž.. un par vainigajiem uztaisa citus.

  +6 [+] [-]

, 2020-02-11 00:51, pirms 4 gadiem
eikoninsh rakstīja: shaubos, ka jaunam tenisistam 1000e maza nauda, bet vairak jau attieksme droshien
Nu man šķiet ka jums no tenisa nav daudz sajēgas... Profesionālais teniss ir ļoti dārgs sporta veids un izaudzināt tenisistu var tikai ļoti turīgā ģimenē. Ja profesionāli ar to nodarbojas tad tie ir vismaz 5-7€ mēnesī. Tas iekļauj sevī treniņus/samērā laba trenera vai akadēmijas apmaksu un patstāvīgu braukāšanu pa starptautiskiem turnīriem... Teorētiski var būt wunderkind’s kurš vienkārši visu izcīna pats ar minimāliem izdevumiem (korts un ekipējums un mamma vai tētis treneris) bet tas ir vairāk no fantastikas.

  +9 [+] [-]

, 2020-02-11 01:03, pirms 4 gadiem
Savickis ir daudz kas, bet stulbs nav. Informācija par 1000 EUR ir apsmiekls. Tāda nauda viņiem droši vien aiziet vienā konjaka vakarā ar Godmani pēc tenisa mača Kalvītim tiesājot.
Kāpēc LTS atbalsta Špāku, brāļus Podžus, pirms tam Ostapenko, Sevastovu, Lībieti, Jušku, bet Bartoni nē? Neticu Bartones stāstam, tur ir kāda personīga lieta apakšā.

  +6 [+] [-]

, 2020-02-11 02:00, pirms 4 gadiem
Juris_Churis rakstīja: Savickis ir daudz kas, bet stulbs nav. Informācija par 1000 EUR ir apsmiekls. Tāda nauda viņiem droši vien aiziet vienā konjaka vakarā ar Godmani pēc tenisa mača Kalvītim tiesājot.
Kāpēc LTS atbalsta Špāku, brāļus Podžus, pirms tam Ostapenko, Sevastovu, Lībieti, Jušku, bet Bartoni nē? Neticu Bartones stāstam, tur ir kāda personīga lieta apakšā.
Nu jau nu, Sevastova savā pirmajā karjeras posmā arī izteicās ka federācija neko nepalīdz

  +7 [+] [-]

, 2020-02-11 06:44, pirms 4 gadiem
Ja jau atteica izlasei tad gan jau ka plāns mainīt pilsonību nav vakardienas jautājums bet gan jau ilgi par to viņa pati zināja.

Es domāju ka vācieši vienkārši piedāvāja piķi un meitenei vajag kkādus argumentus lai vainotu LTS ka viņa izlēmusi šādi rīkoties, jo kāpēc tikai tagad viņa par to runā?

  +4 [+] [-]

, 2020-02-11 08:20, pirms 4 gadiem
kramblers rakstīja: Nu jau nu, Sevastova savā pirmajā karjeras posmā arī izteicās ka federācija neko nepalīdz
Uz Vāciju pie Piliča viņa tikai par savu vai vecāku naudu aizbraukt nevarēja, ko māte arī atzina NY Times: https://www.google.lv/amp/s/www.nyt...

Vai Tu domā pro karjerā? Kāpēc pro sportistus vispār būtu jāatbalsta? Es esmu pret algu maksāšanu brāļiem Podžus, Lazdiņam uc, lai tikai būtu iespējams izveidot izlasi. Nevari pro tūrē nopelnīt naudu, maini profesiju.

     [+] [-]

, 2020-02-11 09:22, pirms 4 gadiem
Ehh.. vismaz, nebūs jāiekaļ sev smadzenēs- kas tā tā par Kamillu Bartoni

  +3 [+] [-]

, 2020-02-11 09:41, pirms 4 gadiem
nezināju, ka mans sens paziņa spirtacentrā Juris Čuris ir arī eksperts tenisā, kaut kā nebija manīts.
bet nu visu cieņu, labi salika pa plauktiņiem par tenisa virtuvi Latvijā.
p.s. pašam man nav nekādas sajēgas par tenisa virtuvi, tāpēc tik subjektīvs viedoklis, ka Bārtone jau sen par Vāciju gribēja startēt, tāpēc atteikumi bijuši, kamēr pilsonību dabū. tas tomēr nenotiek vienā dienā.
p.p.s. Roberts Štrombahs par Latviju startēja Deivisa kausā, bet joprojām raksta tipa vācu tenisists? šis man gan nav skaidrs!

  +2 [+] [-]

, 2020-02-11 09:42, pirms 4 gadiem
Kommaer/// rakstīja: Ehh.. vismaz, nebūs jāiekaļ sev smadzenēs- kas tā tā par Kamillu Bartoni
jā, jau bija iekodēts ka pārdosies geiropai

  +1 [+] [-]

, 2020-02-11 09:47, pirms 4 gadiem
Waldini rakstīja: Nu man šķiet ka jums no tenisa nav daudz sajēgas... Profesionālais teniss ir ļoti dārgs sporta veids un izaudzināt tenisistu var tikai ļoti turīgā ģimenē. Ja profesionāli ar to nodarbojas tad tie ir vismaz 5-7€ mēnesī. Tas iekļauj sevī treniņus/samērā laba trenera vai akadēmijas apmaksu un patstāvīgu braukāšanu pa starptautiskiem turnīriem... Teorētiski var būt wunderkind’s kurš vienkārši visu izcīna pats ar minimāliem izdevumiem (korts un ekipējums un mamma vai tētis treneris) bet tas ir vairāk no fantastikas.
Esmu par šo domājis, kad man bērni vēl bija mazi.. ir pavisam brīnišķīgas iespējas nedārgi (aptuveni tāpat kā hokejā, izmaksu ziņā) trenēt savu bērnu tenisā. Latvijā vispār, lai izaudzinātu sportistu jebkurā sporta veidā, mēnesī vajag uz vienu bērnu vismaz 700 eiro (dažādu disciplīnu treniņi – vispārējā sagatavotība, vingrošana un specializētie treniņi, izvadāšana, transports, ēšana), un tas ir pats minimums.
Ja ģimene nevar šo skaitli sakasīt, tad vienk. nevar un viss, tur neviena federācija vai pašvaldība nepalīdzēs.. Ar to es gribēju teikt, ka 1000 eiro (te kaut kur figurēja sponsoru dāvātā summa) ir pilnīgs fufelis... ne tur federācijai nagi niez uz tādu summu, ne arī sportists varētu uz valsti apvainoties..
Sportists ir tāda pat profesijā kā ārsts, šoferis, dziedātājs, aktieris vai krāvējs maksimā - katrs strādā pēc sava intelekta un kapacitātes. Ja nevar - maini profesiju. Tas pats attiecas uz pilnīgi visiem, kas aiztraucās uz ārzemēm naudu pelnīt, šeit negribēja, nevarēja - izvēlējās vieglāko ceļu. bet tikai retais ir tāds, kurš maina pilsonību, jo Ropažos nav vistu gaļas ceha, kur strādāt.

  +2 [+] [-]

, 2020-02-11 11:08, pirms 4 gadiem
Pag, pag, kā Kārlēns var ko tādu apgalvot:"Kamillas Bartones publiski paustais izteikums ir absolūti nepatiess"???

Vai cilvēks nav par daudz no sevis ko iedomājies, ka savu viedokli netieši pielīdzina kaut kam absolūti patiesam, pretstatā jaunās tenisa dāmas sacītajam? Te ir jānolaižās no mākoņiem un jāatgūst samaņa realitātē. Kā nav dūmi bez uguns, tā nav konflikta situācijās, pat bezkonflikta situācijās, absolūtās taisnības vai absolūtās netaisnības neviena cilvēka redzējuma un viedokļa subjektivitātē. Nekad nav citādi!

Iespējams, ka konkrētajā gadījumā lv tenisa uzraugiem ir vairāk taisnības nekā Bartonei, bet ar tik skaļiem saukļiem, ka dāmas izteikums ir "absolūti nepatiess", tur puika tēlo Dievu. Tas nav nopietni ar tādiem vārdiem bārstīties...

  +1 [+] [-]

, 2020-02-11 11:38, pirms 4 gadiem
KoNuKo rakstīja: Dēļ 1000 eiro maina valsts piederību?
Droši vien ka nē, bet dēļ attieksmes gan..

  +1 [+] [-]

, 2020-02-11 11:59, pirms 4 gadiem
marexs rakstīja: Pag, pag, kā Kārlēns var ko tādu apgalvot:"Kamillas Bartones publiski paustais izteikums ir absolūti nepatiess"???

Vai cilvēks nav par daudz no sevis ko iedomājies, ka savu viedokli netieši pielīdzina kaut kam absolūti patiesam, pretstatā jaunās tenisa dāmas sacītajam? Te ir jānolaižās no mākoņiem un jāatgūst samaņa realitātē. Kā nav dūmi bez uguns, tā nav konflikta situācijās, pat bezkonflikta situācijās, absolūtās taisnības vai absolūtās netaisnības neviena cilvēka redzējuma un viedokļa subjektivitātē. Nekad nav citādi!

Iespējams, ka konkrētajā gadījumā lv tenisa uzraugiem ir vairāk taisnības nekā Bartonei, bet ar tik skaļiem saukļiem, ka dāmas izteikums ir "absolūti nepatiess", tur puika tēlo Dievu. Tas nav nopietni ar tādiem vārdiem bārstīties...
Nefilozofē. Šito "nav vienas taisnības" cilvēku dēļ arī ir visādi flat-earth sekotāji, anti-vaxeri un homeopātijas piekritēji. Ir lietas, kur ir vispārzināms pierādīts fakts un neko tur nevar apfilozofēt apkārt, lai atrastu citu taisnību.

     [+] [-]

, 2020-02-11 12:06, pirms 4 gadiem
Varbūt ka Jurka piedāvāja 1K, noskopojās. Turpretī DE, jau ir izlasē un nav ne par ko jādomā. Piedevām, Kamilla jau sen kā Manapova akadēmijā trenējās. LV viņu nekas nesaista.
Šā brīža situācijā tas bija tikai normāli, ap 500K bijušie LV iedzīvotāji ir izklīduši pa pasauli.

     [+] [-]

, 2020-02-11 12:09, pirms 4 gadiem
Visur tas čekists ar ''savām'' interesēm.

  +3 [+] [-]

, 2020-02-11 12:15, pirms 4 gadiem
Ne jau Lejnieks, es vai kāds, kas šobrīd lasa manu viedokli, ir vainīgs pie Bartones izvēles. Ja viņai nav sajūtas, ka Latvija ir viņas valsts, nekāda
federācijas attieksme vai nauda to nemainīs. Patriotisms ir audzināšanas sasniegums, nevis pārliecināšanas.

     [+] [-]

, 2020-02-11 12:26, pirms 4 gadiem
“Latvijas Tenisa savienība (LTS) vienmēr augsti vērtē un jūt līdzi Latvijas jauno tenisistu sasniegumiem..... nes savas valsts vārdu pasaulē...bla bla bla Kā no komunistu tribīnes... Kad tenisists, basketbolists vai motosportists(Ostapenko,Bertāns,Serģis) sasniedz kaut ko izcilu,tad visiem murmulētājiem(savickim&co) gribas savu pīrāga daļu...bet pirms tam var mierīgi pateikt- ''pošol(a) von...neko neesi sasniedzis

  +1 [+] [-]

, 2020-02-11 12:32, pirms 4 gadiem
Patriotiskā audzināšna nav sprediķošana bet gan personīgais piemērs.Kuru varētu nosaukt par Latvijas patriotu?... savicki,lejnieku,godmani varbūt kalvīti???!

     [+] [-]

, 2020-02-11 13:20, pirms 4 gadiem
erudīts007 rakstīja: Patriotiskā audzināšna nav sprediķošana bet gan personīgais piemērs.Kuru varētu nosaukt par Latvijas patriotu?... savicki,lejnieku,godmani varbūt kalvīti???!
Godmani un Lejnieku

     [+] [-]

, 2020-02-11 14:24, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: nezināju, ka mans sens paziņa spirtacentrā Juris Čuris ir arī eksperts tenisā, kaut kā nebija manīts.
bet nu visu cieņu, labi salika pa plauktiņiem par tenisa virtuvi Latvijā.
p.s. pašam man nav nekādas sajēgas par tenisa virtuvi, tāpēc tik subjektīvs viedoklis, ka Bārtone jau sen par Vāciju gribēja startēt, tāpēc atteikumi bijuši, kamēr pilsonību dabū. tas tomēr nenotiek vienā dienā.
p.p.s. Roberts Štrombahs par Latviju startēja Deivisa kausā, bet joprojām raksta tipa vācu tenisists? šis man gan nav skaidrs!
Paldies par komplimentu, par ekspertu sevi gan nesauktu, tas pats Jānis, kurš Cīrulis, daudz zinošāks, bet teniss ir mans pirmais sporta veids
Domāju, ka Bārtone vienkārši ir izvēlējusies vienkāršāko un visizdevīgāko ceļu. Vācija noteikti deva vairāk naudas, nekā to spēja izdarīt LTS. Piedevām, pārstāvot Vāciju, viņai vienkāršāk būs tikt ātrāk augstāk pro rangos, jo vācieši "savējiem" dod WC uz WTA turnīriem, kas tur notiek - Štutgartes turnīrs, Berlīnes u.c. Latvijā tāds tikai viens un krievu rīkots.
Par Štrombaha pilsonību es neko nezinu.

     [+] [-]

, 2020-02-11 18:02, pirms 4 gadiem
.............. rakstīja: Esmu par šo domājis, kad man bērni vēl bija mazi.. ir pavisam brīnišķīgas iespējas nedārgi (aptuveni tāpat kā hokejā, izmaksu ziņā) trenēt savu bērnu tenisā. Latvijā vispār, lai izaudzinātu sportistu jebkurā sporta veidā, mēnesī vajag uz vienu bērnu vismaz 700 eiro (dažādu disciplīnu treniņi – vispārējā sagatavotība, vingrošana un specializētie treniņi, izvadāšana, transports, ēšana), un tas ir pats minimums.
Ja ģimene nevar šo skaitli sakasīt, tad vienk. nevar un viss, tur neviena federācija vai pašvaldība nepalīdzēs.. Ar to es gribēju teikt, ka 1000 eiro (te kaut kur figurēja sponsoru dāvātā summa) ir pilnīgs fufelis... ne tur federācijai nagi niez uz tādu summu, ne arī sportists varētu uz valsti apvainoties..
Sportists ir tāda pat profesijā kā ārsts, šoferis, dziedātājs, aktieris vai krāvējs maksimā - katrs strādā pēc sava intelekta un kapacitātes. Ja nevar - maini profesiju. Tas pats attiecas uz pilnīgi visiem, kas aiztraucās uz ārzemēm naudu pelnīt, šeit negribēja, nevarēja - izvēlējās vieglāko ceļu. bet tikai retais ir tāds, kurš maina pilsonību, jo Ropažos nav vistu gaļas ceha, kur strādāt.
Vieglākais ceļš aizbraukt uz ārzemēm,tā tik runa tie,kas tur nekad nav bijis. Tāds prasts skats uz to dzīvi un darbu. Un ja tā arī ir,ka vieglāks tas ceļš kaut kur citur. Tu arī no Rīgas uz Liepāju caur Maskavu nebrauksi un ziemā basām kājām uz darbu neiesi,jo tā ir grūtāk. Klauns.

  +1 [+] [-]

, 2020-02-11 18:13, pirms 4 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Nefilozofē. Šito "nav vienas taisnības" cilvēku dēļ arī ir visādi flat-earth sekotāji, anti-vaxeri un homeopātijas piekritēji. Ir lietas, kur ir vispārzināms pierādīts fakts un neko tur nevar apfilozofēt apkārt, lai atrastu citu taisnību.
Saprotu, ko gribi teikt, bet, pieļauju, ka vai nu neprecīzi izteicos, vai arī nesaprati mani. Gribēju teikt, ka neviens cilvēks nevar pretendēt nedz uz savu viedokli kā absolūto patiesību un taisnību un arī otra viedokli nav tiesīgs vērtēt kā "absolūtu nepatiesu". Nevienam cilvēkam nav nekā absolūta un pilnīga, lai spētu tik augstprātīgi novērtēt sevi un citus. Filozofija, ne filozofija, bet tāds formulējums, kas paceļ pilnības saulītē vienus, bet pilnībā noliek otru pusi, nāk no iedomības un pārākumtiesību demagoģijas. Šajā situācijā runāju vien par cilvēku subjektivitāti, nevis dzīves patiesībām un vēŗtībām, kurām, lai arī cits statuss, taču arī tās tiek interpretētas, kā nu pagadās...

     [+] [-]

, 2020-02-11 20:21, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Godmani un Lejnieku
Godmani???..tu ko nopietni?....tad jau komplektam vēl pieliec klāt krasovicki un karginu!

     [+] [-]

, 2020-02-11 22:40, pirms 4 gadiem
Ar 918 ranga vietu un 16punktiem nav ko lepoties un naudu nav pelnījusi kamēr vismaz sasniedz kādu 300,Bārtone lai brauc,tādi Latvijai nav vajadzīgi,vairāk naudas paliks vadošajām spēlētājām. Jā Vācijā ņem tad labi,lai būtu vāciete.

     [+] [-]

, 2020-02-11 23:43, pirms 4 gadiem
nezinuneko rakstīja: Vieglākais ceļš aizbraukt uz ārzemēm,tā tik runa tie,kas tur nekad nav bijis. Tāds prasts skats uz to dzīvi un darbu. Un ja tā arī ir,ka vieglāks tas ceļš kaut kur citur. Tu arī no Rīgas uz Liepāju caur Maskavu nebrauksi un ziemā basām kājām uz darbu neiesi,jo tā ir grūtāk. Klauns.
Ir mazliet atšķirība, vai tu pats brauc sisties uz ārzemēm par labāku dzīvi, vai tevi tur aicina un “kājas laiza”.