Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Latvijas izlase arī šogad bez Sevastovas

Latvijas izlase arī šogad bez Sevastovas
Anastasija Sevastova
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas sieviešu tenisa izlase februārī Tallinā gaidāmajās "Fed Cup" cīņās būs trīs spēlētāju sastāvā bez valsts pirmās raketes Anastasijas Sevastovas, kura pēc karjeras atsākšanas izlasē nav spēlējusi.

Latvijas komandā iekļautas Aļona Ostapenko, Diāna Marcinkeviča un Daniela Vismane. Katrā izlasē drīkst būt līdz četrām spēlētājām, bet mūsu vienība nepilnā sastāvā ir startējusi jau iepriekš. Komandas kapteiņa pienākumi uzticēti Andim Juškam.

Eiropas/Āfrikas zonas 1. grupas cīņas notiks no 8. līdz 11. februārim, tenisistēm Tallinā sacenšoties "hard" seguma slēgtajos kortos. Sadalītas četrās grupās, 14 komandas sadalīs divas ceļazīmes uz Pasaules 2. grupas "play off". Grupu izloze vēl nav notikusi, bet par galvenajām favorītēm uzskatāmas Lielbritānija, Horvātija un Polija.

Šobrīd ranga 35. vietā esošā Sevastova izlasē pēdējo reizi spēlēja 2010. gadā. Tāpat kā pirms gada, arī šoreiz Sevastovai februāra sākumā paredzēta došanās uz Taivānu, kur pēdējā nedēļā pirms izlases mačiem būs WTA "International" sērijas turnīrs. Pērn Sevastova bija svarīgi reitinga punkti, turklāt arī neizdevās vienoties par finansiālajiem nosacījumiem spēlēšanai izlasē.

Arī Ostapenko spēlēs tajā pašā nedēļā, tiesa, tuvāk mājām – viņai paredzēta došanās uz Sanktpēterburgu. Latvijas labākā junioru vecuma spēlētāja Daniela Vismane (16), kura junioru rangā atrodas 40. vietā, pieaugušo izlasē iekļauta pirmoreiz. Latvija 1. grupā spēlēs ceturto gadu pēc kārtas.

Izmantotie resursi:
fedcup.com


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-01-10 20:56, pirms 7 gadiem
sportists32 rakstīja: Pareizi dara,lai tas komunists Savickis iet D
ar tādu motivāciju gan ir bēdīgi, bet gan jau kādi objektīvi iemesli tam ir.
, 2017-01-10 21:01, pirms 7 gadiem
Trūcīgi ar naudiņu!😄
, 2017-01-10 21:36, pirms 7 gadiem
Savicki, atkāpies!
, 2017-01-10 22:11, pirms 7 gadiem
Nelokas mēle Nastjai kaut ko pārmest...
, 2017-01-10 22:54, pirms 7 gadiem
2 princessas tur nevar sadalīt savā starpā sevi un st.gāzes Jura naudu. Cieti!
, 2017-01-10 23:17, pirms 7 gadiem
Intervijā SA pēc Ostapenko teiktā varēja saprast, ka abas savā starpā kaut ko nav sadalījušas. Ļoti žēl, ka tāpēc cieš izlase...
, 2017-01-11 00:37, pirms 7 gadiem
Tas jau bija gaidāms. Savā laikā Savickis šai piespēļēja sponsorus, bet ši jau to negrib atcerēties. Prasa honorāru par spēlēšanu. Kauns!
, 2017-01-11 02:51, pirms 7 gadiem
Marcello92 rakstīja: Intervijā SA pēc Ostapenko teiktā varēja saprast, ka abas savā starpā kaut ko nav sadalījušas. Ļoti žēl, ka tāpēc cieš izlase...
Nedomāju, ka nespēlēšana izlasē ir saistīta ar savstarpējām nesaskaņām. Neesmu lasījis interviju, bet ja tu saki, ka "pēc Ostapenko teiktā varēja saprast, ka abas savā starpā kaut ko nav sadalījušas", tad paskaties interviju ar Sevastovu - viņa teica, ka viņai nekādas problēmas ar Aļonu nav. Sieviešu tenisā visas viena otru nevar ciest, ļoti maz draudzību (Serēna ar Vozņacki, piemēram).

Uzskatu, ka pie tā ir vainīgs Savickis (kuram, manuprāt, teniss interesē tik, cik pašam ar draugiem uzspēlēt) un ģenerālsekretārs Lejnieks!
Nav mums tenisā attīstības. Sevastova, Ostapenko un Gulbis ir brīnumi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-01-11 09:18, pirms 7 gadiem
Juris_Churis rakstīja: Nedomāju, ka nespēlēšana izlasē ir saistīta ar savstarpējām nesaskaņām. Neesmu lasījis interviju, bet ja tu saki, ka "pēc Ostapenko teiktā varēja saprast, ka abas savā starpā kaut ko nav sadalījušas", tad paskaties interviju ar Sevastovu - viņa teica, ka viņai nekādas problēmas ar Aļonu nav. Sieviešu tenisā visas viena otru nevar ciest, ļoti maz draudzību (Serēna ar Vozņacki, piemēram).

Uzskatu, ka pie tā ir vainīgs Savickis (kuram, manuprāt, teniss interesē tik, cik pašam ar draugiem uzspēlēt) un ģenerālsekretārs Lejnieks!
Nav mums tenisā attīstības. Sevastova, Ostapenko un Gulbis ir brīnumi!
Savickim teniss interesē tikai tāpēc ka tā ir ļoti laba iespēja kortā satikties ar svarīgiem cilvēkiem kas lemj mūsu likteņus (arī tiem ļoti patīk uzspēlēt šo spēli) un mīkstais Juris tādējādi var izbīdīt kādu sev vajadzīgu likumu, jo kā bijušais čekists runāt un pārlliecināt savus sarunu biedrus viņš prot, bet nu iet ar vien grūtāk viņam ar to sabīdīšanu

Tas tak ir skaidrs ka valsts liktenis netiek lemts valdības sēdēs, bet gan tieši tenisa kortos, zoodārzos un tamlīdzīgās vietās!
, 2017-01-11 14:08, pirms 7 gadiem
Vispār jau humors. Izlasē spēlēs 16 gadus vecā, talantīgā Vismane, bet tiek spriests, ka mums trūkst talantu.
Daniela Vismane. Foto: Mauri Levandi / Estonian Tennis Association

Vismane dodas Semeņistajas pēdās un zaudē ar tādu pašu rezultātu - 6:7, 0:6

Katalonijas pilsētā Terrasā turpinās W35 tenisa turnīrs uz māla. Latvijas ceturtais numurs Daniela Vismane šodien 1/4 finālā piekāpās beļģietei Hannei Vandevinkelai - 6:7, 0:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Zumapress/Scanpix
5

Semeņistaja kapitulē "WTA 125" astotdaļfināla pēdējā setā

Turcijas dienvidu pilsētā Antaljā turpinās "WTA 125" turnīrs uz māla. Latvijas tenisa otrā rakete Darja Semeņistaja šodien 1/8 finālā zaudēja japānietei Mojukai Učijimai - 6:7, 0:6.
Diāna Marcinkēviča. Foto: Diego Runggaldier / tennis-valgardena.com

Marcinkēvičai zaudējums ITF W75 turnīra dubultspēļu pirmajā kārtā

LETA. Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča trešdien pārī ar lietuvieti Justinu Mikulskīti Francijā cieta zaudējumu Starptautiskās tenisa federācijas (ITF) Kruasi Bobūras W-75 sērijas turnīra dubultspēļu sacensību pirmajā kārtā.