Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkeviča sasniedz ITF finālu, Vismane neizmanto trīs mačbumbas

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkeviča sasniedz ITF finālu, Vismane neizmanto trīs mačbumbas
Daniela Vismane
Foto: Christopher Levy

Solapuras ITF 10 000 finālā sestdien spēlēs Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkeviča. Tikmēr prestižajā junioru turnīrā "Orange Bowl" ļoti tuvu ceturtdaļfinālam bija Daniela Vismane, kurai uzvara izslīdēja no rokām, nerealizējot trīs mačbumbas.

Diāna Marcinkeviča (WTA 325.) Indijā turpina cīnīties bez zaudētiem setiem un piektdien pusfinālā guva nedēļas graujošāko uzvaru, atdodot tikai trīs geimus Taivānas tenisistei Čjejai Šu (WTA 425.) – 6:0, 6:3. Marcinkeviča tikai 62 minūtes ilgušajā mačā savu servi nezaudēja ne reizi, pretiniecei dodot tikai vienu breika iespēju.

Marcinkevičai sestdien būs 12. ITF vienspēļu fināls, tajos viņai 5-6 bilance. Šosezon Diāna spēlējusi divos finālos, pa reizei uzvarot un zaudējot ITF 10 000 līmeņa finālos Hēraklejā. Rīt pretī stāsies ar otro numuru izliktā Krievijas tenisiste Anastasija Gasanova (#386). Fināla sasniegšana dod septiņus punktus, čempione saņems vēl piecus. Turnīrs notiek uz "hard" seguma.

Dienu iepriekš sagādājusi pārsteigumu ar uzvaru pār junioru reitinga piekto numuru Amandu Aņisimovu, 16 gadus vecā Latvijas tenisiste Daniela Vismane (#50) nespēja iekļūt Floridā notiekošā "Oranga Bowl" ceturtdaļfinālā, ar 4:6, 6:4, 5:7 zaudējot divus gadus jaunākajai ASV pārstāvei Vitnijai Osuigvei, kura junioru reitingā atrodas krietni zemāk (#268) un šajā turnīrā startē ar "wild card".

Vismane abos zaudētajos setos nenosargāja breika pārsvaru, tos pabeidzot ar četru pēc kārtas zaudētu geimu sēriju – 1. setā no 4:2 uz 4:6, bet pēdējā setā no 5:3 uz 5:7, turklāt mūsu tenisistei bija trīs mačbumbas, no tām divas ar savu servi, bet viena uzņemšanā. Interesanti, ka Osuigve no zaudējuma izglābās jau otrajā mačā pēc kārtas – iepriekšējā cīņā viņas pretiniecei bija divas mačbumbas.

Lielā karstumā notikusī aptuveni trīs stundas ilgā cīņa abām tenisistēm bija pamatīga izturības pārbaude, kurā uzvarēja ASV tenisiste. Abām tenisistēm mača laikā tika novēroti krampji, Vismanei pirms mača pēdējā geimā arī bija medicīnas pārtraukums. Servējot pie rezultāta 5:6, viņai 0:40 deficīts jeb pretiniecei trīskāršā mačbumba. Lai arī pirmās divas mačbumbas izdevās atspēlēt, līdz taibreikam tikt nebija lemts.

Vismane šogad uzvarējusi divos "Grade 2" (trešais līmenis) turnīros, par čempioni kļūstot augustā māla seguma turnīrā Ungārijā un oktobrī triumfējot "hard" seguma sacensībās Spānijā. Pagājušajā nedēļā notikušajam "Eddie Herr" (Vismane tur zaudēja 2. kārtā) ir "Grade 1" līmenis, bet šonedēļ notiekošajam "Orange Bowl" visaugstākā kategorija junioru līmenī, proti "Grade A", kurā ietilpst arī "Grand Slam" sacensības.

     [+] [-]

, 2016-12-09 11:31, pirms 7 gadiem
Ehh, gribējās jau redzēt revanšu pret Martu Kostjuku.
Pamatā galvenais, ka ir cīņasspars un varēšana. Novēlu turpināt pilnveidoties nākamajā sezonā.