Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkeviča uzvar Meksikā, Gulbei panākums Izraēlā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkeviča uzvar Meksikā, Gulbei panākums Izraēlā
Diāna Marcinkeviča Meridā
Foto: Facebook.com/CentroBicTelcel

Latvijas tenisistes pirmdien guva uzvaras ITF turnīros Meksikā un Izraēlā. ITF 25 000+H līmeņa turnīrā Meridā 1. kārtu ar trīs setu uzvaru pārvarēja Diāna Marcinkeviča, bet ITF 10 000 turnīrā Telavivā pirmajā mačā tikai četrus geimus zaudēja Laura Gulbe.

Diāna Marcinkeviča pēdējo septiņu dienu laikā reitingā atguvusi vienu pozīciju, pakāpjoties uz 256. vietu. Latvijas vadošā tenisiste pirmdien Meridas turnīra 1. kārtā ar 4:6, 6:2, 6:4 pārspēja "wild card" ieguvušo mājinieci Herminu Ermoso (#450).

Marcinkeviča 1. setā divreiz atspēlēja breiku, novērsa kopumā četras setbumbas, tomēr beigās bija spiesta padoties, desmitajā geimā ceturto reizi setā zaudējot savu servi. Savukārt nākamajos divos setos ar astoto numuru izliktā Latvijas tenisiste sākuma posmā, attiecīgi pirmajā un trešajā geimā, ieguva breiku un pārsvaru nosargāja.

Marcinkeviča Meridā spēlē otro nedēļu pēc kārtas. Pirmā viņai nebija laba, vienspēlēs zaudējot jau pirmajā mačā, bet dubultspēlēs ciešot neveiksmi 2. kārtā jeb ceturtdaļfinālā. Diāna šonedēļ dubultspēlēs piedalīsies ar Lietuvas tenisisti Akvili Paražinskaiti.

Kas attiecas uz individuālajā sacensībām, arī 2. kārtā pretī stāsies Meksikas "wild card" ieguvēja, Urbina Nasari. Viņa pašreiz rangā neatrodas, bet karjeras laikā augstāk par 763. vietu nav tikusi. Vienas uzvaras gūšana Marcinkevičai dod sešus punktus. Turnīrs Meridā notiek uz "hard" seguma, pamatturnīra pirmās dienas spēles lietus dēļ sākās ar vairāku stundu nokavēšanos.

Laura Gulbe šonedēļ vēlreiz labojusi rekordu WTA vienspēļu reitingā, tiekot līdz 972. vietai. Otro nedēļu pēc kārtas spēlējot ITF 10 000 sacensībās Telavivā ("hard" segums), Gulbei izdevās pārvarēt 1. kārtu, ar 6:1, 6:3 sagraujot Francijas tenisisti Fionu Kodino (#1129).

Kopumā komfortablā mačā Gulbei bija problēmas ar abu setu pabeigšanu – 1. setā Laura vienīgo geimu zaudēja pie rezultāta 5:0, kad nespēja ar pirmo mēģinājumu izservēt setu. Savukārt 2. setā Gulbei bija 5:1 pārsvars, bet maču izdevās izservēt ar otro reizi, turklāt nervozā pēdējā geimā nācās atspēlēt breikbumbu, bet punktu izdevās pielikt ar trešo setbumbu.

2. kārtas sasniegšana Gulbei reitinga punktu bagāžu ļāvusi papildināt ar vienu punktiņu. Par vietu ceturtdaļfinālā būs jāsacenšas ar mājinieci Saraju Strerenbahu (#614) vai Krievijas tenisisti Darju Lodikovu (#797).

  -1 [+] [-]

, 2014-12-09 03:06, pirms 9 gadiem
Valdiņ, kāpēc ne vārda par IPTL?

     [+] [-]

, 2014-12-09 03:38, pirms 9 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Valdiņ, kāpēc ne vārda par IPTL?
Grūta uzvara,kautkā neiet ar tām Servēm Diānai.