Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lībietis Noksvilā atgriežas ar vāju servēšanu un zaudējumu 1. kārtā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Lībietis Noksvilā atgriežas ar vāju servēšanu un zaudējumu 1. kārtā
Miķelis Lībietis
Foto: tennis.by

Pastāvīgas problēmas ar pirmās serves trāpīšanu un regulāras neprecizitātes spēlē no gala līnijas Miķelim Lībietim (ATP 363.) liedza izvairīties no zaudējuma Noksvilas "Challenger" turnīra 1. kārtā pret ASV tenisistu Džaredu Donaldsonu (#108) – 2:6, 4:6.

20 gadus vecais Donaldsons jau nospēlējis 30 mačus ATP līmenī (bilance: 11-19), labākos rezultātus sasniedzot aizvadītajā vasarā, kad viņš līdz 3. kārtai tika gan Toronto "Masters 1000" turnīrā, gan "US Open". Ņujorkā pieveikti Davids Gofāns (#14, karjeras lielākā uzvara) un Viktors Troickis (#32), pēc tam zaudējot Ivo Karlovičam.

Donaldsons septembrī pēc produktīvā turnīra Ņujorkā ielauzās ranga pirmajā simtniekā, sasniedzot 96. vietu. Šobrīd viņš ir nedaudz zaudējis pozīcijas, atrodoties 108. vietā. Veiksmīgi nostartējot sezonas izskaņā, Donaldsons var nodrošināt "Australian Open" pamatturnīru.

Viņam "Challenger" līmenī ir 49-33 bilance, trīs reizes tiekot līdz finālam un arī iegūstot vienu titulu (2015. gada janvārī). Pērn Noksvilā sasniegts pusfināls, tajā piekāpjoties nākamajam čempionam Danielam Evansam.

Lībietis Noksvilā startēja otro reizi. Arī pirmajā reizē 2014. gadā viņam bija "wild card", toreiz savā "Challenger" debijā divos setos ar 5:7, 4:6 zaudējot Kanādas pārstāvim Frankam Dančevičam (#137).

Spēlējot bez pirmās serves, ir grūti uzvarēt jebkurā līmenī, nemaz nerunājot par profesionālo tenisu "Challenger" līmenī. Lībietis otrdienas vakarā tā arī nespēja būtiski uzlabot precizitāti un savā atgriešanās mačā sev tik ļoti labi no studiju laikiem zināmajos kortos piedzīvoja loģisku zaudējumu.

Miķelim pirmās serves precizitāte bija tikai 41%, turklāt mača sākumā situācija bija vēl bēdīgāka – pēc pirmajiem diviem serves geimiem tikai 17%, bet visā 1. setā 35%. Bez pastāvīgajām serves problēmām Lībietim arī neklausīja gala līnijas teniss, un tāda kombinācija radīja neiespējamo misiju izvairīties no zaudējuma.

Lībietis 1. setā uzvarēja pirmajā un pēdējā serves geimā. Pirmajā gadījumā Donaldsons ar kļūdām pažēloja dažās otrās serves izspēlēs, bet pie rezultāta 1:5 Lībietim izdevās "sausā" paņemt geimu ar savu servi, pirmo trāpot trijos no četriem punktiem.

Tā kā Lībietis arī 2. setā regulāri bija spiests spēlēt bez pirmās serves, viņš seta sākumā mainīja taktiku, dažas reizes izejot pie tīkla, taču tāds teniss panākumus nedeva, jo Donaldsons precīzi darbojās ar apvedošajiem sitieniem. Jau pirmajā geimā zaudējis servi, Lībietis tūlīt atspēlējās un ar labu spēli uzņemšanā piespieda amerikāni vairākas reizes kļūdīties, seta otrajā izceļoties ar savu vienīgo breiku mačā. Arī trešais geims beidzās ar breiku, kad Lībietis servi zaudēja "sausā". Vēlreiz atspēlēties neizdevās.

Par zaudējumu 1. kārtā reitinga punkti nepienākas, bet ir nodrošināta 520 dolāru prēmija. Lībietim Noksvilā vēl dubultspēļu sacensības kopā ar amerikāni Denisu Novikovu. Abiem šogad jau ir viens tituls kopā, septembrī uzvarot tādas pašas nozīmes ($ 50 000) turnīrā Kolumbusā. Starp citu, Lībietis ir 2014. gada Noksvilas dubultspēļu čempions, šeit pirms diviem gadiem triumfējot kopā ar savu tā laika koledžas tenisa komandas biedru Hanteru Rīsi.

Spēles statistika – 2:6, 4:6

RādītājsLībietisDonaldsons
Eisi33
Dubultkļūdas30
1. serves precizitāte41%69%
Iegūtie punkti ar 1. servi11/1824/33
Iegūtie punkti ar 2. servi12/2610/15
Breikpunktu realizācija1/24/4
Visi iegūtie punkti3755

     [+] [-]

, 2016-11-09 08:32, pirms 7 gadiem
Ja tiešām cilvēkam nav kur vecāku naudu likt, lai taču iet uz kamaniņām/skeletonu. Varbūt par čempionu nekļūs, taču 1-2 gadi un būs jau pasaules top20, turklāt ar iespēju uz olimpiādi aizbraukt

     [+] [-]

, 2016-11-09 20:59, pirms 7 gadiem
tik tālu ar spējīgs tikt