Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastovai vēl viena neveiksme Francijā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastovai vēl viena neveiksme Francijā
Anastasija Sevastova
Foto: Cristiano Andujar

Latvijas otrā spēcīgākā tenisiste Anastasija Sevastova (WTA 110.) pirmdienas vakarā piedzīvoja zaudējumu Limožas WTA 125K sērijas turnīrā, ar rezultātu 4:6, 3:6 piekāpjoties Melnkalnes pirmajai raketei Dankai Koviničai (WTA 58.).

Par šīs sērijas turnīriem plašāk var izlasīt šeit. Vienkāršā valodā runājot, tas ir līmenis starp WTA un ITF, ko var pielīdzināt vīriešu tūrē esošajiem "Challenger" turnīriem. Šeit arī sastāvi tradicionāli ir spēcīgāki nekā lielākajos ITF turnīros.

Piemēram, šonedēļ Francijā spēlē Ukrainas pirmā rakete Eļina Svitoļina (#19), kura ITF turnīru līmeni ir pāraugusi. To pašu var attiecināt arī uz Karolīnu Garsiju, Anniku Beku, Ļesju Curenko un vēl vairākām, ieskaitot 2010. gada "French Open" čempioni Frančesku Skjavoni.

Sevastovai ar izlozi nepaveicās, jo 1. kārtā tika neparocīga spēlētāja. Būtībā ļoti līdzīgs variants tam, kāds bija pagājušajā nedēļā Nantē, kad viņa 2. kārtā bija bezspēcīga pret Anhelinu Kaļiņinu. Arī Koviničai ir fiziski spēcīgs un agresīvs teniss, turklāt ar sieviešu tenisā ne tik bieži sastopamu jaudīgu servi.

Mačos pret tādām sāncensēm no Sevastovas ļoti maz kas ir atkarīgs. Proti, ja pretiniece spēlē savu labāko tenisu vai tuvu tam, tad Anastasijai daudz argumentu nav, jo pašai ir pavisam cita veida teniss, turklāt vairāk piemērots lēnajiem segumiem. Piemēram, veiksmīgajā turnīrā Maskavā bija ļoti lēns "hard", bet gan pagājušajā nedēļā Nantē, gan šonedēļ Limožā ātrs cietais segums.

Sevastova šodien pirmā tika pie breikbumbas, to septītajā geimā iegūstot ar Koviničas dubultkļūdu. Anastasija bija labā pozīcijā, kontrolēja izspēli, taču nenospēlēja gana precīzi pie tīkla, un Koviniča breikbumbu atspēlēja ar diagonālo apvedošo sitienu. Šīs iespējas neizmantošanu nācās nožēlot, jo Sevastova pie rezultāta 4:5 nenosargāja servi.

Anastasija pie rezultāta 30:30 netrāpīja diagonālo apvedošo sitienu, kad Koviniča bija izgājusi pie tīkla. Tas nozīmēja setbumbu Melnkalnes sportistei. Sevastova to atspēlēja ar labu "forehand" uzbrukumu, drīz tika līdz geimpunktam, taču tad iesita tīklā. Koviniča ar diagonālo sitienu sodīja vāju Sevastovas otro servi, iegūstot otro setbumbu. Sevastova atkal uzbruka ar "forehand", taču šoreiz bumbiņu raidīja autā.

Sevastovai 2. seta sākumā pārāk nekvalitatīvs teniss, lai novērstu 0:2 deficīta rašanos. Anastasijai trešajā geimā, pateicoties dažiem labiem "backhand" uzbrukumiem, izdevās atspēlēt breiku, taču tā bija tikai nenovēršamā pagarināšana. Koviniča spēlēja jaudīgāku tenisu, gan pati labi uzbruka, gan arī regulāri piespieda Sevastovu kļūdīties, tūlīt atjaunojot breika pārsvaru – 1:3.

Latvijas otrā rakete piektajā geimā no 15:40 tika līdz breikbumbai, taču to nespēja realizēt, garā izspēlē kļūdoties pati, bumbiņu ar "backhand" iesitot tīklā. Labāku iespēju atspēlēties nebija. Kad Koviniča pēdējā geimā servēja par uzvaru mačā, Sevastovai pēc Dankas diviem sitieniem tīklā 15:30. Anastasijai tūlīt bija jāiegūst divas breikbumbas, taču viņa izsita autā ar diagonālo "backhand", kad pretiniece bija palikusi skatītājas lomā. Koviniča uzvarēja vēl divus punktus pēc kārtas un visā mačā svinēja uzvaru ar rezultātu 6:4, 6:3.

Kopš Kremļa kausa ceturtdaļfināla sasniegšanas Sevastova zaudējusi trīs no pēdējām četrām spēlēm. Šodien Limožā reitinga punktu krājumu papildināt faktiski neizdevās. Par piedalīšanos pienākas viens punkts un 847 eiro.

Sevastova otro nedēļu pēc kārtas rangā pakāpusies vienu pozīciju, šonedēļ ieņemot 110. vietu. Anastasija reitinga atjaunošanas brīdī no pirmā simtnieka atradās 78 punktu attālumā.

Nākamais mēģinājums uzlabot situāciju plānots jaunnedēļ vēl vienā WTA 125K turnīrā, kas notiks Taivānā. Francija Sevastovai šogad nav veiksmīga, nevienā turnīrā netiekot tālāk par ceturtdaļfinālu.

Sevastova šogad Francijā

TurnīrsSegumsRezultāts
Marseļas ITF 100 000Māls1/4fināls
Biaricas ITF 100 000Māls1/4fināls
Senmalo ITF 50 000Māls1/4fināls
Nantes ITF 50 000Hard telpās2. kārta
Limožas WTA 125KHard telpās1. kārta

Statistika

  -1 [+] [-]

, 2015-11-09 20:42, pirms 8 gadiem
Nebija krampīša šodien, lai gan pretiniece bija ņemama...

  -1 [+] [-]

, 2015-11-09 21:09, pirms 8 gadiem
«Par piedalīšanos pienākas viens punkts...»
Gan taisnība, gan nav taisnība, jo šobrīd klāt šis punkts nenāks (varbūt kādreiz vēlāk). Pēc noteikumiem tekošajā rangā ieskaita attiecīgajā posmā spēlētos 16 labākos turnīrus vienspēlē un 11 labākos dubultspēlē. Tā ka žēl arī šo punktu, bet šis ir jau 19 turnīrs un pa izcīnītam punktam netika ieskaitīts arī Antalya - Apr 6, 2015 un Prague - Aug 17, 2015 turnīros.

Rakstu arī tāpēc, ka daudzi nezina šīs nianses. Gadījumā, ja es kļūdos, gan jau eksperts mani palabos...

  -1 [+] [-]

, 2015-11-09 21:15, pirms 8 gadiem
Laikam jau pavisam precīzi būtu tā - šo punktu ieskaitīs, bet agrāk spēlētā turnīra vienu punktu atņem...