Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko pusdienlaikā aizvadīs otro maču Taškentā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko pusdienlaikā aizvadīs otro maču Taškentā
Aļona Ostapenko
Foto: tashkentopen.uz

Aļona Ostapenko šodien turpinās Taškentas WTA "International" sērijas turnīru, kurā vakar guva karjeras pirmo uzvaru WTA pamatsacensībās. Šodien viņai ap pusdienlaiku mačs pret Krievijas tenisisti Kseniju Pervaku.

Aļona Ostapenko vakar WTA pamatturnīru debijā ar 6:3, 7:5 apspēlēja Taškentas 2009. gada turnīra čempioni Šaharu Pēru. Arī šodien 2. kārtā Latvijas tenisistei pretī stāsies spēlētāja, kura uzvarējusi Taškentā – Ksenija Pervaka Taškentā uzvarēja 2011. gada septembrī.

Arī Pervaka ir uzvarējusi junioru "Grand Slam" turnīrā, to 2009. gadā izdarot Austrālijā, kur finālā uzvarēta Lora Robsone. 23 gadus vecajai tenisistei pieaugušo karjerā spožu panākumu nav, tiesa, viens WTA tituls iegūts, to 2011. gadā izcīnot tieši Taškentā. Pervaka toreiz bija izlikta ar pirmo numuru un visos piecos mačos uzvarēja ar 2-0, sastāvs gan nebija ļoti spēcīgs – turnīrā nepiedalījās neviena Top 50 spēlētāja.

Pervaka Taškentā uzvarēja, pārstāvot Kazahstānu. Krievijā dzimusī tenisiste Kazahstānu pārstāvēja no 2011. līdz 2013. gadam, galvenais iemesls bija cerības spēlēt Londonas olimpiādē. Krievijas komandas sastāvā viņai nebija izredžu tikt, bet arī Kazahstānas sastāvā viņa olimpiskajās spēlēs nepiedalījās, jo to aizliedza Starptautiskā Tenisa federācija. Iemesls – Pervaka Kazahstānas sastāvā nebija spēlējusi Federācijas kausā.

Pervaka ranga rekordu ar 37. vietu sasniedza tieši pēc uzvaras Taškentā. Togad viņai arī labākais rezultāts "Grand Slam" turnīros, tiekot līdz 4. kārtai Vimbldonā. Mēnesi vēlāk viņa sasniedza karjeras pirmo WTA finālu, Baku ar 1:6, 4:6 zaudējot Verai Zvonarjovai. Ksenijai karjeras laikā ir viena Top 10 uzvara, to pagājušās sezonas sākumā Brisbenā gūstot pret Karolīnu Vozņacki – 2:6, 6:3, 7:6(1).

Ksenija 2012. gada sezonu un 2013. gada sākumu vēl pavadīja WTA tūrē, bet vēlāk zemā reitinga dēļ nācās pārcelties uz zemāku līmeni. Šogad pirms Taškentas galvenajā tūrē tikai trīs pamatturnīri, allaž pēc kvalifikācijas iziešanas zaudējot 1. kārtā – Katovicē, "French Open" un "US Open". Ņujorkā viņa 3. setā izlaida breika pārsvaru pret Vācijas pirmo raketi Andželiki Kerberi un zaudēja ar 2:6, 6:3, 5:7. Pašreiz Pervakai rangā 136. vieta.

Augumā nelielā (1.70m) Pervaka ir uzbrūkoša tenisa cienītāja. Jāatzīmē, ka viņa ir kreile, šis apstāklis Ostapenko šodien var sagādāt problēmas. Aļonai ļoti patīk izmantot diagonālo "bekhendu". Pret lielāko daļu pretinieču, kurām nav spēcīgs sitiens no neērtās puses, tā mēdz būt panākumu atslēga. Pret Pervaku jārēķinās, ka pretī būs "forehand", kas viņai ir galvenais ierocis. Tāpat kā Ostapenko, arī Pervakai labāk patīk "hard" segums, it īpaši ļoti ātrs.

Pervaka vakar 1. kārtā ar 7:6(4), 6:0 pārspēja ar septīto numuru izlikto Annu-Lēnu Frīdsamu. Pervaka 1. setā divreiz nenoturēja breika pārsvaru, tomēr vēlāk uzvarēja taibreikā. Arī Pervakai bija problēmas ar servi, pieļaujot septiņas dubultkļūdas. Aļonai pirmajā spēlē bija deviņas.

Ja vakar Ostapenko maču varēja redzēt video tiešraidē, tad šoreiz tādas iespējas nebūs, jo spēle pret Pervaku notiks pēc nozīmes 2. kortā. Video translācijas pieejamas tikai no galvenā korta, kur šodien saimniekos vietējās tenisistes. Ostapenko un Pervakas mačs būs trešais savā kortā un sāksies ap plkst. 12-13, sekot līdzi varēs, izmantojot "Livescore" pakalpojumu.

Ja Ostapenko izdosies uzvarēt arī Pervaku, var gadīties, ka arī trešajā mačā pretī būs iepriekšējo gadu čempione – Ostapenko un Pervakas mača uzvarētāja ceturtdaļfinālā sacentīsies ar 2012. gada čempioni Irinu-Kamēliju Begu vai Ļesju Curenko. Ostapeno un Pervaka spēlēs tieši pēc viņām.

     [+] [-]

, 2014-09-10 15:08, pirms 10 gadiem
1.sets 2:6.

     [+] [-]

, 2014-09-10 15:55, pirms 10 gadiem
2.labi cīnās, 6:5 priekšā.

     [+] [-]

, 2014-09-10 16:09, pirms 10 gadiem
Zaudēja taibreikā. Nekas, iegūta laba pieredze, pirmais lielais turnīrs ar plus zīmi.

     [+] [-]

, 2014-09-10 16:09, pirms 10 gadiem
Kā iet?