Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko ar graujošu sakāvi pabeidz uzstāšanos Toronto

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko ar graujošu sakāvi pabeidz uzstāšanos Toronto
Aļona Ostapenko. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Aļona Ostapenko (WTA 82.) Toronto "Premier 5" sērijas turnīra 3. kārtas mačā pārsvarā neprecīza tenisa dēļ spēja uzvarēt tikai četros geimos, kad ar 2:6, 2:6 graujoši kapitulēja čehietei Marijai Buzkovai (WTA 91.). Ostapenko pretinieci iepriecināja ar 32 nepiespiestajām kļūdām 16 geimos.

Ostapenko gan pirmo, gan trešo geimu pabeidza ar dubultkļūdu. Buzkova ceturtajā geimā ar eisu atspēlēja breikbumbu un drīz panāca 4:0 pārsvaru, seta uzvarētājai tobrīd faktiski esot skaidrai. Aļona nākamajos divos serves geimos zaudēja tikai divās izspēlēs, Buzkovai šos divus punktus iedodot ar dubultkļūdām, bet uzņemšanā neko bīstamu izveidot nespēja.

2. setā bija citādāks 2:6. Ostapenko arī šoreiz pirmo geimu pabeidza ar dubultkļūdu, bet turpinājumā viņai bija vairāk iespēju atspēlēties. Ostapenko ar uzbrukumiem nopelnīja trīs breikbumbas un visas izniekoja ar kļūdām. Viņai viena breikbumba bija ceturtajā geimā (1:3), bet vēl divas sestajā geimā, pēc kura rezultāts kļuva 2:4. Aļona pēc šī geima vairs nespēja saņemties mēģināt situāciju labot.

Statistika

KategorijaOstapenkoBuzkova
Eisi02
Dubultkļūdas103
1. serves precizitāte48%51%
1. serves punkti14/2423/30
2. serves punkti11/2615/29
Breikbumbas0/44/7
Tīri uzvarētās izspēles217
Nepiespiestās kļūdas328
Visi punkti4663

Ostapenko tikai četros geimos mačā pret gadu jaunāko čehieti spēja uzvarēt arī junioru laikā, kad viņai 2014. gadā ar 3:6, 1:6 piekāpās "US Open" 2. kārtas mačā. Buzkova toreiz Ņujorkā kļuva par čempioni, bet Ostapenko tajā sezonā uzvarēja Vimbldonā. Ceturtdien Toronto gūtā uzvara Buzkovai ir tikai sestā uzvara WTA pamatturnīros, pirmoreiz sasniedzot ceturtdaļfinālu.

Ostapenko ceturto reizi piedalījās "Rogers Cup", kur iepriekš bija bez uzvarām (0-3). Ostapenko nedēļas pirmajos divos mačos spēja uzvarēt, neskatoties uz dubultkļūdu problēmām, kad viņa ar 6:3, 6:3 uzvarēja Karolīnu Garsiju (#22) un ar 6:2, 2:6, 6:4 pieveica Anastasiju Pavļučenkovu (#44). Ostapenko šonedēļ trīs mačos sakrāja 37 dubultkļūdas (12+15+10). Tikšana līdz 3. kārtai ļāva nopelnīt 105 reitinga punktus.

"Rogers Cup", WTA "Premier 5" turnīrs Toronto uz "hard" seguma

3. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(2) Naomi Osaka – Iga Swiatek7:6(4) 6:4
(3) Karolina Pliskova – (16) Anett Kontaveit6:3 7:5
(4) Simona Halepa – Svetlana Kuznetsova6:2 6:1
Bianca Andreescu – (5) Kiki Bertens6:1 6:7(7) 6:4
(6) Elina Svitolina – (11) Belinda Bencic6:2 6:4
(8) Serena Williams – Ekaterina Alexandrova7:5 6:4
Marie Bouzkova – Aļona Ostapenko6:2 6:2
Sofia Kenin – Dayana Yastremska6:2 6:2
1 2 41 komentārs
Slēpts komentārs: CaptainCrazy

  +4 [+] [-]

, 2019-08-09 03:45, pirms 5 gadiem
Sapelnīja naudiņu, var arī karjeru beigt. Ko tur mocīties un pazemoties

 +21 [+] [-]

, 2019-08-09 04:41, pirms 5 gadiem
Aļonas visai primitīvais spēka teniss ir izkosts, tādēļ iet grūti. Pret viņu ir grūti spēlēt, jo nav spēles. Vai nu dulls vinneris vai kļūda. Tomēr ir viena lieliska taktika, kas strādā. Ja sākas agresija vienkārši censties pieturēt bumbu veidā, kas Aļonai nepatīk (raustot ritmu un variējot ar griezienu) savukārt, ja Aļona ieservē vāji iet droši virsū, jo aizsardzībā viņa spēlē viduvēji. Ja ir tikai plāns A, pret to treneriem ir daudz vieglāk sagatavot taktiku. Protams, ne visas tiek galā, bet, ja spēle ir kaut cik līmenī, Aļonai īsti nav variantu šobrīd. Nav pat svarīgi kura simta pretiniece nāk pretī. Laižot ap desmit dubultkļūdām spēlē, viduvēju uzvarētu izspēļu procentu pie pirmās serves, kā arī katastrofu pie otrās, pat ar izcilu uzņemšanu nav iespējams uzvarēt vairāk kā vienu divas spēles turnīrā. RG bija totāla melnā zirdziņa haļava. Tagad visi zin, kā viņu apspēlēt. Protams, var atsevišķā mačā nesanākt, bet kopumā, ja nopietni nestrādās pie spēles dažādošanas un serves, tad izskatās Ernrsta karjera, kas nav slikti, bet nav tas, ko viņa varētu sasniegt. Potenciāls ir liels, jo ar labu servi un pieliekot taktikā un spēlē pie tīkla, viņa būtu teju neuzveicama. Uzbrukuma jauda ir iespaidīga, tādēļ jau reizēm uzvar pat ar kopumā briesmīgu spēli. Ceru atradīs savu ceļu dzīvē un tenisā. Domāju, ka īsti nav izturējusi pārbaudījumu ar slavu un naudu, bet ticu, ka to var labot.

  +7 [+] [-]

, 2019-08-09 06:02, pirms 5 gadiem
Kāds te piemin Sevastovu... Viņa tomēr ir pasaules 11 rakete kamēr Ostenko jau kur...😁😁😁

  +9 [+] [-]

, 2019-08-09 06:07, pirms 5 gadiem
CaptainCrazy rakstīja: Vismaz labāks turnīrs nekā Sevastovai
Kāda starpība kā gājis vienā turnīrā? Kā redzam, Aļona spēj labi nospēlēt tikai 1-2 mačus maksimãli. Lai gan jau pirmajās abās spēlēs varēja just, ka, ja pretinieces būtu meistarīgākas, un ilgāk spētu izturēt Aļonas uzbrukumus, tad uzvara viņām būtu rokā. Un šodien tas notika. Atceries, ka Sevastovai bija grūts Baltic Open turnīrs, kuru uzvarēja, un skaidrs, ka nepaspēja atkopties + vēl visas hroniskās traumas šosezon.

  +9 [+] [-]

, 2019-08-09 06:39, pirms 5 gadiem
CaptainCrazy rakstīja: Vismaz labāks turnīrs nekā Sevastovai
Seva joprojām spēlē interesantu un dažādu tenisu, kamēr Aļona pēc French Open salātu bļodas priecē vien ar smūtija reklāmu... Bremzētā Pavļučenkova pati ar savām dubultkļūdām līdzsvaroja Aļonas haotisko spēli un trešajā setā dubultkļūdu parādē kapitulēja, šoreiz pretī bija Bouzkova, kas ubaga dāvanas nepiedāvāja... Un dabūja Aļona tieši sejā...

  +6 [+] [-]

, 2019-08-09 07:12, pirms 5 gadiem
Neviens jau neiztur pārbaudījumu ar slavu un naudu kamēr tam nav izgājis cauri,reizēm kādam izdodas ar otro piegājienu no šīm nelaimēm izvairīties ,ja tas izdodas tad atveras visas durvis smadzenēs un dzimst leģenda,bet lielākoties jau paliek maza nelaimes čupiņa diemžēl.

 +14 [+] [-]

, 2019-08-09 07:14, pirms 5 gadiem
Galvenais ka mūsējā jau neapzinās savas kļūdas. Viņai viss ir kārtībā.Ja mamma teica, ka ir vislabākā,tad tā arī ir.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-09 07:45, pirms 5 gadiem
"neprecīzā tenisa dēļ".. ļoti precīzs apzīmējums šīm manipulācijām kortā

  +3 [+] [-]

, 2019-08-09 07:54, pirms 5 gadiem
Pēc 20 gadiem atcerēsies nevis to, ka Sevastova bija 11 rangā, bet to , ka Aļona vinnēja FO

  -1 [+] [-]

, 2019-08-09 08:05, pirms 5 gadiem
janiso rakstīja: Pēc 20 gadiem atcerēsies nevis to, ka Sevastova bija 11 rangā, bet to , ka Aļona vinnēja FO
nē.. vienkārši ar atvieglojumu atcerēsies, ka viņa aizgāja no sporta, jo pilnīgi bessīja ārā ar savu nemākulību pārsist bumbiņu pāri tīklam un čīkstēšanu trenerim- ka to nespēj izdarīt. Un Francijā viņai nospīdēja, ka vairākas vadošās nepiedalījās un pārējās savstarpēji viena otru izsita no aprites
Slēpts komentārs: 55ab

  +3 [+] [-]

, 2019-08-09 08:12, pirms 5 gadiem
Chelubejs rakstīja: nē.. vienkārši ar atvieglojumu atcerēsies, ka viņa aizgāja no sporta, jo pilnīgi bessīja ārā ar savu nemākulību pārsist bumbiņu pāri tīklam un čīkstēšanu trenerim- ka to nespēj izdarīt. Un Francijā viņai nospīdēja, ka vairākas vadošās nepiedalījās un pārējās savstarpēji viena otru izsita no aprites
Tu vari atviegloties tualetē.

  +9 [+] [-]

, 2019-08-09 08:14, pirms 5 gadiem
rīts rakstīja: Aļonas visai primitīvais spēka teniss ir izkosts, tādēļ iet grūti. Pret viņu ir grūti spēlēt, jo nav spēles. Vai nu dulls vinneris vai kļūda. Tomēr ir viena lieliska taktika, kas strādā. Ja sākas agresija vienkārši censties pieturēt bumbu veidā, kas Aļonai nepatīk (raustot ritmu un variējot ar griezienu) savukārt, ja Aļona ieservē vāji iet droši virsū, jo aizsardzībā viņa spēlē viduvēji. Ja ir tikai plāns A, pret to treneriem ir daudz vieglāk sagatavot taktiku. Protams, ne visas tiek galā, bet, ja spēle ir kaut cik līmenī, Aļonai īsti nav variantu šobrīd. Nav pat svarīgi kura simta pretiniece nāk pretī. Laižot ap desmit dubultkļūdām spēlē, viduvēju uzvarētu izspēļu procentu pie pirmās serves, kā arī katastrofu pie otrās, pat ar izcilu uzņemšanu nav iespējams uzvarēt vairāk kā vienu divas spēles turnīrā. RG bija totāla melnā zirdziņa haļava. Tagad visi zin, kā viņu apspēlēt. Protams, var atsevišķā mačā nesanākt, bet kopumā, ja nopietni nestrādās pie spēles dažādošanas un serves, tad izskatās Ernrsta karjera, kas nav slikti, bet nav tas, ko viņa varētu sasniegt. Potenciāls ir liels, jo ar labu servi un pieliekot taktikā un spēlē pie tīkla, viņa būtu teju neuzveicama. Uzbrukuma jauda ir iespaidīga, tādēļ jau reizēm uzvar pat ar kopumā briesmīgu spēli. Ceru atradīs savu ceļu dzīvē un tenisā. Domāju, ka īsti nav izturējusi pārbaudījumu ar slavu un naudu, bet ticu, ka to var labot.
Gribu redzēt kā tā taktikta darbosies, ja Aļonai būs laba pirmā serve ar pieklājīgu %. Tāda kā māsām Viljamsām ziedu laikos. Laba pirmā serve, pretiniece atsit, bet tad labam uzbrukumam uzreiz ir cits svars.
Neticu, ka Aļona ir izcilā fiziskajā formā. Tenisā nokavē kājās sekundes desmitdaļas un jau ir neprecizitātes uzbrukumā. Neticu, ka nopietni trennējoties tu vari uzņemt liekos kg.
Trešais ir galva. Paklausoties Aļonas intervijas, tik primitīvas atbildes, vienmēr viens un tas pats. Vajag kādu gudru blakus, kurš "izkaidros dzīvi" + psihiloģiskā noturība.
Novāks un Nadāls savdabīgi gatavojas servei nejau tāpat vien.
Nu nevar cilvēks bez attiecīga potenciāla vinnēt GS.

  -1 [+] [-]

, 2019-08-09 08:18, pirms 5 gadiem
Rekur kautvai palasiet ko neitrāli cilvēki domā par sniegumu RG GS
https://youtu.be/LDex-rNqwZ8

  +8 [+] [-]

, 2019-08-09 08:43, pirms 5 gadiem
Es jau to arī rakstīju, ka šobrīd pret Aļonu vajag turēt bumbu un censties nosist tempu, ja viņai izdevies jaudīgi iesākt, savukārt, ja Aļona ir nospēlējusi vāji var diezgan droši agresīvi uzbrukt, jo viņa aizsargajoties daudz kļūdās, cenšoties pārņemt iniciatīvu. Protams, ar labu servi viņa jebkuram ir bīstama. Ar labu servi un galvu vispār būtu pirmā rakete RG bija haļava, bet, protams, lai to izmantotu ir jābūt lielam potenciālam, kāds viņai bija un, cerams, vēl ir, ja nesapīsies savos dēmonos.
KANDESA rakstīja: Gribu redzēt kā tā taktikta darbosies, ja Aļonai būs laba pirmā serve ar pieklājīgu %. Tāda kā māsām Viljamsām ziedu laikos. Laba pirmā serve, pretiniece atsit, bet tad labam uzbrukumam uzreiz ir cits svars.
Neticu, ka Aļona ir izcilā fiziskajā formā. Tenisā nokavē kājās sekundes desmitdaļas un jau ir neprecizitātes uzbrukumā. Neticu, ka nopietni trennējoties tu vari uzņemt liekos kg.
Trešais ir galva. Paklausoties Aļonas intervijas, tik primitīvas atbildes, vienmēr viens un tas pats. Vajag kādu gudru blakus, kurš "izkaidros dzīvi" + psihiloģiskā noturība.
Novāks un Nadāls savdabīgi gatavojas servei nejau tāpat vien.
Nu nevar cilvēks bez attiecīga potenciāla vinnēt GS.

  +7 [+] [-]

, 2019-08-09 08:44, pirms 5 gadiem
KANDESA rakstīja: Gribu redzēt kā tā taktikta darbosies, ja Aļonai būs laba pirmā serve ar pieklājīgu %. Tāda kā māsām Viljamsām ziedu laikos. Laba pirmā serve, pretiniece atsit, bet tad labam uzbrukumam uzreiz ir cits svars.
Neticu, ka Aļona ir izcilā fiziskajā formā. Tenisā nokavē kājās sekundes desmitdaļas un jau ir neprecizitātes uzbrukumā. Neticu, ka nopietni trennējoties tu vari uzņemt liekos kg.
Trešais ir galva. Paklausoties Aļonas intervijas, tik primitīvas atbildes, vienmēr viens un tas pats. Vajag kādu gudru blakus, kurš "izkaidros dzīvi" + psihiloģiskā noturība.
Novāks un Nadāls savdabīgi gatavojas servei nejau tāpat vien.
Nu nevar cilvēks bez attiecīga potenciāla vinnēt GS.
Nu bet ne tās serves, ne galvas šobrīd viņai nav! Rīts jau to pašu teica! Tak visiem skaidrs, ka Aļona varētu gāzt kalnus, ja šīs divas lietas viņa nostabilizētu! Bet kamēr tā nav, tikmēr pret viņu taktiski ir viegli spēlēt un ar šo taktiku ir viegli viņu izsist no psiholoģiskā līdzsvara. Noturi bumbiņu laukumā ilgāk par kādām 4 reizēm un viss!

FO bija pilnīgi cita spēle no Aļonas puses! Bija tā pati agresivitāte, bet serve bija daudz daudz stabilāka un arī izspēles bija gudrākas + protams, visi tie spēcīgie sitieni krita stūros + izcila uzņemšana. Uzņemšana īstenībā viņai joprojām ir laba.

  +3 [+] [-]

, 2019-08-09 08:48, pirms 5 gadiem
Ar šādu sniegumu brīnums, ka vispār tik tālu tika.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-09 09:03, pirms 5 gadiem
fidelskastro rakstīja: Neviens jau neiztur pārbaudījumu ar slavu un naudu kamēr tam nav izgājis cauri,reizēm kādam izdodas ar otro piegājienu no šīm nelaimēm izvairīties ,ja tas izdodas tad atveras visas durvis smadzenēs un dzimst leģenda,bet lielākoties jau paliek maza nelaimes čupiņa diemžēl.
Pričom tur slava un nauda? Dari savu lietu, ko esi vienmēr vēlējies un viss!!

  +1 [+] [-]

, 2019-08-09 09:14, pirms 5 gadiem
saps rakstīja: Galvenais ka mūsējā jau neapzinās savas kļūdas. Viņai viss ir kārtībā.Ja mamma teica, ka ir vislabākā,tad tā arī ir.
Protams, ka apzinās.
Viņa jau vienkārši ir norakstījusi šo sezonu, kā jau iepriekš minēja.
Galvenais ka jūs itkā saprotat, bet TOP 10 tenisiste nesaprot.

  +4 [+] [-]

, 2019-08-09 09:15, pirms 5 gadiem
lacis67 rakstīja: Kāds te piemin Sevastovu... Viņa tomēr ir pasaules 11 rakete kamēr Ostenko jau kur...😁😁😁
Osta būs atpakaļ, ne šosezon, bet būs!

  -1 [+] [-]

, 2019-08-09 09:16, pirms 5 gadiem
KaprīzaisVienradzis rakstīja: Sapelnīja naudiņu, var arī karjeru beigt. Ko tur mocīties un pazemoties
Ir daudz tādi cilvēki kam nauda nav galvenais, tu tādu domu nepieļauj, ko?

  +4 [+] [-]

, 2019-08-09 09:18, pirms 5 gadiem
Žēl, ka neeredzēju! DRošvien jaunā čehiete smuki izskoloja lielībnieci?!
Latviešiem ir labs sakāmvārds- lielība naudu nemaksā. . . .
Vai pūpēdis šonakt lamājās un psihoja?
Te kāds pieminēja- kā Jeļenu pēc 20 gadiem atcerēsies ka FO čempi.
Vairāk viņu atcerēsies ar nekulturālo uzvedību! Jau tagad pilns yotube ir ar viņas lamāšanos, škobīšanos. . .
Otra tāda nav un diez vai būs. . .

 +11 [+] [-]

, 2019-08-09 09:22, pirms 5 gadiem
Man kā lielam dīvāna ekspertam ari ir viedoklis. Domāju, ka pēdējos gados Ostaponko pamatīgi lažo treniņos. Nesaprotu, kā var tik briesmīgi servēt. Tas ir tenisa elements, kurš ir naturāli jāuztrenē, strādājot, kamēr asinis tek pa degunu un melns griežas gar acīm. Un viss. Lai šis elements ir iedzīts muskuļos kā nekļūdīgi izpildāms algoritms. Taču tam ir vajadzīgs darbs, darbs, darbs.... darbs.

     [+] [-]

, 2019-08-09 10:06, pirms 5 gadiem
Kas tur graujošs?? Stulbie idioti, tas nav nekāds hoķis! 0:6 būtu graujošs, un i to tenisisti bieži atdod kādu setu, lai nākamajā nospēlētu labāk.

  +5 [+] [-]

, 2019-08-09 10:56, pirms 5 gadiem
55ab rakstīja: Seva izcili skaisti zaudeja ķīnietei.Diemžel,tas ir norieta sākums.
Neesmu dikti liels tenisa eksperts, taču, manuprāt, tu smagi kļūdies attiecībā uz Sevu. Šajā turnīrā viņa vēl nebija atguvusies pēc ļoti smagām cīņā Jūrmalā, un tas ir normāli. Viņai ir plašs tenisa ieroču arsenāls, kurā maz "caurumu", kamēr Aļonai panatā ir "caurumi" plus vēl spēks komplektā ar spītību un pašpārliecinātību, nemaz nerunājot par niķiem... Pagaidām gribu teikt, ka French Open viņai vairāk bija cūcene un totāla viņai labvēlīgu apstākļu sakritība, jo, ja būtu nopietns līmenis sasniegts spēlē, to tā kā nevajadzētu notrallināt. Taču te pagaidām nav ko notrallināt...

  -2 [+] [-]

, 2019-08-09 11:03, pirms 5 gadiem
lacis67 rakstīja: Kāds te piemin Sevastovu... Viņa tomēr ir pasaules 11 rakete kamēr Ostenko jau kur...😁😁😁
Sevastova nekad nebūs tur kur bija Ostapenko. Top5. Pat ne desmitnieks īsti nespīd ja necer uz sāncenšu neveiksmēm

  +5 [+] [-]

, 2019-08-09 11:09, pirms 5 gadiem
juha rakstīja: Man kā lielam dīvāna ekspertam ari ir viedoklis. Domāju, ka pēdējos gados Ostaponko pamatīgi lažo treniņos. Nesaprotu, kā var tik briesmīgi servēt. Tas ir tenisa elements, kurš ir naturāli jāuztrenē, strādājot, kamēr asinis tek pa degunu un melns griežas gar acīm. Un viss. Lai šis elements ir iedzīts muskuļos kā nekļūdīgi izpildāms algoritms. Taču tam ir vajadzīgs darbs, darbs, darbs.... darbs.
Es arī kā dīvāna eksperts teikšu, ka mēs neko nezinām par to vai viņa trenē servi, vai nē. Mēs varam tikai minēt no tā, ko redzam. Viņas dialogi ar treneri pārtraukumos un uzvedība kortā pasaka ļoti daudz, bet arī ne visu. Tā ir aisberga redzamā daļa. Varu tikai atkārtot savu pieņēmumu (bet ne apgalvojumu) - viņas galvenā problēma ir attieksme pret sevi un citiem. Servi var kapāt treniņos cik uziet (protams - nezinām, vai viņa to dara), bet ja ir problēmas ar galvu un totāli pazaudēta pārliecība par sevi - tad rezultāta vienalga nebūs. Te citi uzsver, ka viņa ir atkosta. Daļēji varbūt. Bet tas nekādi neizskaidro to jūru ar nepiespiestajām kļūdām un dubultkļūdām. Te visticamāk ir problēmas ar fizuhu un to pašu pārliecību par sevi. Plus arī pietrūkst pacietības - izspēlēs rodas iespadis, ka viņa visiem vēlas "parādīt". Bet, jo vairāk vēlas, jo mazāk sanāk.

  +2 [+] [-]

, 2019-08-09 11:11, pirms 5 gadiem
Tak teicu, ka Penko "nestāv" uz tām, kuras pārpratuma dēļ iekļuvušas top100

  +4 [+] [-]

, 2019-08-09 11:17, pirms 5 gadiem
wolmar rakstīja: Neesmu dikti liels tenisa eksperts, taču, manuprāt, tu smagi kļūdies attiecībā uz Sevu. Šajā turnīrā viņa vēl nebija atguvusies pēc ļoti smagām cīņā Jūrmalā, un tas ir normāli. Viņai ir plašs tenisa ieroču arsenāls, kurā maz "caurumu", kamēr Aļonai panatā ir "caurumi" plus vēl spēks komplektā ar spītību un pašpārliecinātību, nemaz nerunājot par niķiem... Pagaidām gribu teikt, ka French Open viņai vairāk bija cūcene un totāla viņai labvēlīgu apstākļu sakritība, jo, ja būtu nopietns līmenis sasniegts spēlē, to tā kā nevajadzētu notrallināt. Taču te pagaidām nav ko notrallināt...
Nepiekrītu, ka RG var novinnēt tikai labvēlīgas apstākļu sakritības rezutātā. Tad viņa tiešām spēlēja labi un savu uzbrūkošo, agrsīvo tenisu. Tieši to pašu, ko tagad cenšas turpināt. At to "mazo" atšķirību, ka kļūdu bija nesalīdzināmi mazāk. Ja viņa arī tagad spēlētu tāpat, tad tā pati Pavļučenkova diez vai vairāk par paris geimiem būtu dabūjusi.

  +4 [+] [-]

, 2019-08-09 11:18, pirms 5 gadiem
rīts rakstīja: Aļonas visai primitīvais spēka teniss ir izkosts, tādēļ iet grūti. Pret viņu ir grūti spēlēt, jo nav spēles. Vai nu dulls vinneris vai kļūda. Tomēr ir viena lieliska taktika, kas strādā. Ja sākas agresija vienkārši censties pieturēt bumbu veidā, kas Aļonai nepatīk (raustot ritmu un variējot ar griezienu) savukārt, ja Aļona ieservē vāji iet droši virsū, jo aizsardzībā viņa spēlē viduvēji. Ja ir tikai plāns A, pret to treneriem ir daudz vieglāk sagatavot taktiku. Protams, ne visas tiek galā, bet, ja spēle ir kaut cik līmenī, Aļonai īsti nav variantu šobrīd. Nav pat svarīgi kura simta pretiniece nāk pretī. Laižot ap desmit dubultkļūdām spēlē, viduvēju uzvarētu izspēļu procentu pie pirmās serves, kā arī katastrofu pie otrās, pat ar izcilu uzņemšanu nav iespējams uzvarēt vairāk kā vienu divas spēles turnīrā. RG bija totāla melnā zirdziņa haļava. Tagad visi zin, kā viņu apspēlēt. Protams, var atsevišķā mačā nesanākt, bet kopumā, ja nopietni nestrādās pie spēles dažādošanas un serves, tad izskatās Ernrsta karjera, kas nav slikti, bet nav tas, ko viņa varētu sasniegt. Potenciāls ir liels, jo ar labu servi un pieliekot taktikā un spēlē pie tīkla, viņa būtu teju neuzveicama. Uzbrukuma jauda ir iespaidīga, tādēļ jau reizēm uzvar pat ar kopumā briesmīgu spēli. Ceru atradīs savu ceļu dzīvē un tenisā. Domāju, ka īsti nav izturējusi pārbaudījumu ar slavu un naudu, bet ticu, ka to var labot.
Kā būtu, ja būtu. Nekas nestāv uz vietas. Nevajag aizmirst, ka jaunatne kā lavīna gāžas virsū un sit vēl stiprāk. Ar Top 10 un GS esam apsveikuši. Ar smagu darbu varbūt sanāks vēlreiz. Nenoliedzami, ka būtu interesanti

  +5 [+] [-]

, 2019-08-09 11:37, pirms 5 gadiem
berimors rakstīja: Es arī kā dīvāna eksperts teikšu, ka mēs neko nezinām par to vai viņa trenē servi, vai nē. Mēs varam tikai minēt no tā, ko redzam. Viņas dialogi ar treneri pārtraukumos un uzvedība kortā pasaka ļoti daudz, bet arī ne visu. Tā ir aisberga redzamā daļa. Varu tikai atkārtot savu pieņēmumu (bet ne apgalvojumu) - viņas galvenā problēma ir attieksme pret sevi un citiem. Servi var kapāt treniņos cik uziet (protams - nezinām, vai viņa to dara), bet ja ir problēmas ar galvu un totāli pazaudēta pārliecība par sevi - tad rezultāta vienalga nebūs. Te citi uzsver, ka viņa ir atkosta. Daļēji varbūt. Bet tas nekādi neizskaidro to jūru ar nepiespiestajām kļūdām un dubultkļūdām. Te visticamāk ir problēmas ar fizuhu un to pašu pārliecību par sevi. Plus arī pietrūkst pacietības - izspēlēs rodas iespadis, ka viņa visiem vēlas "parādīt". Bet, jo vairāk vēlas, jo mazāk sanāk.
Ja tenisa elementi treniņos būs iedzīti līdz automātisma līmenim, tad arī pārliecība būs topā. Problēmas ar fizisko kondīciju? Tātad atkal lažas treniņos. Domāju, ka Ostapenko "galvas problēmas" sākas tieši treniņu procesā (varbūt, ka arī kaut kur sadzīvē), bet tas, ko redzam kortā turnīru laikā, ir tikai aisberga virsūdens daļa.

  +4 [+] [-]

, 2019-08-09 12:38, pirms 5 gadiem
Tomēr kaut kas ar galvu nav kārtībā! Nu nevar tie daudzi treneri visi kaut ko stulbu mācīt! Te ir drīzāk vaina savā attieksmē pret treniņu procesu! Nu un mammu tomēr uz citu pasaules malu neaiztrieksi!

  +2 [+] [-]

, 2019-08-09 12:56, pirms 5 gadiem
Aļonai pat pretinieku nevajag, nolieciet otrā pusē sienu un viņa zaudēs. Ir teiciens - šaut ar lielgabalu pa zvirbuļiem, tas ir par Ostapenko. Spēks ir, ar to viņai liekas gana. Žēl, bet tur pat psihoterapeits nepalīdzēs... lielummāniju neizskaust.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-09 13:08, pirms 5 gadiem
Redzot kā viņa šogad spēlē, šis bija pārsteigums, ka tika līdz trešajai kārtai.
1 2 41 komentārs