Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko neizdodas sasniegt Vimbldonas jaukto dubultspēļu finālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko neizdodas sasniegt Vimbldonas jaukto dubultspēļu finālu
Aļona Ostapenko
Foto: Christopher Levy

Aļona Ostapenko kopā ar Austrijas tenisistu Oliveru Maraku sestdien Vimbldonas jaukto dubultspēļu pusfinālā divos setos piekāpās Lielbritānijas un Somijas komandai Hezere Vatsone/Henri Kontinens – 6:7(1), 3:6.

Latvijas un Austrijas komanda jau pirmajā geimā ieguva breiku, kad Kontinens breikbumbas izspēlē izcēlās ar dubultkļūdu. Ceturtajā geimā pēc divām Ostapenko dubultkļūdām izdevās atspēlēt divas breikbumbas, bet nākamā Aļonas servēšanas reize beidzās ar pretinieku breiku – 4:4. Ostapenko breikbumbas izspēlē centās Kontinenu apspēlēt ar "backhand" apvedošo sitienu pa līniju, bet Somijas tenisists precīzi nospēlēja pie tīkla.

Drīz sekojošajā taibreikā galvenā zvaigzne bija Vatsone, kura ieguva divus no trim minibreikiem. Viņa vispirms izcēlās spēlē pie tīkla (1:2), bet sestā punkta izspēlē pārsteidza ar uzbrukumu Ostapenko pirmajai servei, piespiežot Latvijas tenisisti iesist tīklā. Pēc tam sekoja Aļonas kārtējā dubultkļūda.

Ostapenko un Marakam 2. setā pa vienai breikbumbai bija gan otrajā, gan ceturtajā geimā, taču šoreiz pie agra breika tikt nebija lemts. Šajā setā Latvijas un Austrijas duetā vājais posms bija Maraks, kurš tika nobreikots divreiz. Viņam piektajā geimā no 0:40 izdevās atspēlēt tikai divas breikbumbas, trešās izspēlē iesitot tīklā. Savukārt mača pēdējā geimā sekoja vēl viens Vatsones un Kontinena breiks. Ostapenko atspēlēja mačbumbu, bet pēc tam sekoja divas Maraka dubultkļūdas pēc kārtas.

Vimbldona bija Ostapenko pirmais jaukto dubultspēļu turnīrs pieaugušo līmenī. Viņa ar Maraku plāno spēlēt kopā arī "US Open". Ar tikšanu līdz Vimbldonas pusfinālam nopelnīta 12 500 mārciņu prēmiju. Aļonai nākamais turnīrs paredzēts Stenfordā, kur 18. jūlijā startēs "Premier" līmeņa sacensības.

     [+] [-]

, 2016-07-09 20:38, pirms 8 gadiem
Aļona, malacis! Tikt līdz Vimbldonas pusfinālam - tas jau ir jauns izcils Tavs sasniegums tenisistes karjerā. Lai Tev veicas arī US Open!

  -1 [+] [-]

, 2016-07-09 22:41, pirms 8 gadiem
Izlīdzinās ar Gulbi

     [+] [-]

, 2016-07-11 09:40, pirms 8 gadiem
Nu nav viņš nekāds Maraks - esmu dzīvojies pa dažādiem vāciski runājošo zemju nostūriem, visus dialektus gan nepārzinu, taču visai droši var apgalvot, ka viņš ir MaraHs (tāpat kā Bahs; vācieši ļoti mīl uzsvērt 'ch' skaņu)!