Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Tokijas olimpiādes tenisa turnīra sastāvu noteiks pēc nākamā gada "French Open"

Tokijas olimpiādes tenisa turnīra sastāvu noteiks pēc nākamā gada "French Open"
Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova Latvijas izlasē. Foto: AP/Scanpix

Latvijas spēcīgākajām tenisistēm Aļonai Ostapenko un Anastasijai Sevastovai vajadzēs vēlreiz kvalificēties Tokijas olimpiskajām spēlēm, jo tika pārcelts kvalifikācijas termiņš, šodien paziņoja Starptautiskā Tenisa federācija.

Ja Tokijas olimpiāde notiktu šovasar, sportistu sastāvs tiktu noteikts no vakardienas (8. jūnija) ATP un WTA rangiem, kas tiktu atjaunoti pēc nenotikušā "French Open". Tā kā koronavīrusa pandēmijas dēļ olimpiāde tika pārcelta uz nākamo vasaru, arī mainījušies kvalifikācijas termiņi.

Lai pretendētu uz spēlēšanu Tokijā, tenisistiem 2021. gada 7. jūnijā (nākamā diena pēc "French Open" noslēguma) rangos jābūt Top 56. Piebilstams, ka vienspēlēs no vienas valsts nedrīkst būt vairāk par četriem spēlētājiem.

Šovasar gaidāmajai olimpiādei bija kvalificējušās abas Latvijas spēcīgākās tenisistes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova, kurām WTA reitingā ir attiecīgi 41. un 43. vieta. Abām olimpiādes pārcelšanas dēļ tādējādi vajadzēs vēlreiz kvalificēties.

Ostapenko 2016. gadā debitēja olimpiskajās spēlēs, kad Riodežaneiro vienspēļu turnīrā 1. kārtā ar 6:1, 3:6, 2:6 piekāpās Austrālijas tenisistei Samantai Stousurai.

Profesionālais teniss koronavīrusa pandēmijas dēļ 12. martā sākotnēji tika pārtraukts uz sešām nedēļām. Kopš tā laika pauze pagarināta vairākas reizes, šobrīd esot līdz jūlija beigām.

Izmantotie resursi:
https://www.itftennis.com/en/news-a...


Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

W75 otrajā kārtā Semeņistaja atzīst māla speciālistes pārākumu

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistana šodien otrajā kārtā jeb 1/8 finālā piekāpās francūzietei Luā Buāsonai - 5:7, 1:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
1

Semeņistaja sasniedz W75 astotdaļfinālu, Vismane un Marcinkēviča zaudē

Šveicē sācies W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros, kur piedalās arī Latvijas otrā, trešā un ceturtā rakete. Pirmajā kārtā Darja Semeņistana šodien izcīnīja uzvaru, bet Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane zaudēja.