Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Vācija apstiprina Kerberes un Gērgesas spēlēšanu pret Latviju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vācija apstiprina Kerberes un Gērgesas spēlēšanu pret Latviju
Andželika Kerbere. Foto: SIPA/Scanpix

LETA. Vācijas sieviešu tenisa izlasei Federāciju kausa pārspēlēs par vietu Pasaules grupā palīdzēs tās spožākās zvaigznes Andželika Kerbere un Jūlija Gērgesa, ziņo Vācijas Tenisa federācija. Mači "Arēnā Rīga" norisināsies 19. un 20. aprīlī.

Kerbere ir planētas piektā rakete un savulaik bijusi arī reitinga līderes godā. Viņa ir trīs "Grand Slam" titulu īpašniece, pēdējo no tiem izcīnot pērn Vimbldonā. Tikmēr Gērgesa rangā ieņem 18. vietu, bet pērn viņa paviesojās pirmajā desmitniekā. Tāpat Vācijai talkā dosies Andrea Petkoviča, kura WTA rangā ir 70. pozīcijā, un Anna Lēna Grēnefelde, kura dubultspēļu reitingā ir 26. vietā.

Latvija Pasaules otrās grupas pirmās kārtas duelī ar 4-0 uzvarēja Slovākiju, tādējādi izcīnot ceļazīmi uz pārspēlēm par vietu Pasaules pirmajā grupā. Tikmēr Vācija Pasaules pirmās grupas ceturtdaļfinālā ar 0-4 piekāpās Baltkrievijai.

Latvijai duelī ar Slovākiju palīdzēja pašmāju vadošās tenisistes Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko. Tāpat komandas sastāvā bija Diāna Marcinkēviča, Daniela Vismane un Patrīcija Špaka. Latviju cīņā veda kapteinis Adrians Žguns.

"Latvijā mūs sagaida grūts uzdevums, taču mūsu mērķis ir skaidrs, un mēs darīsim visu, lai to sasniegtu," uzsver komandas kapteinis Jens Gerlahs. "Mums ir pieredzējusi komanda, kas sevi labi pierādījusi mačos izbraukumā. Koncentrēsimies uz uzvaru."

"Esmu ļoti gandarīts, ka Angelika mums palīdzēs šajā duelī. Viņa ir pasaules klases spēlētāja, kura ir neparocīga jebkurai pretiniecei. Jūlija mums palīdzēs ar savu pieredzi un cīņassparu. Viņa bieži guvusi svarīgus punktus Federāciju kausu mačos. Patīkami, ka viņa atgriezusies komandā. Savukārt Andrea pirmajā kārtā pierādīja, ka ir nozīmīga spēlētāja komandā un līdere. Esmu pārliecināts, ka arī Rīgā viņa spēlēs nozīmīgu lomu. Tikmēr Anna Čārlstonas turnīrā atkal pierādīja savu klasi dubultspēlēs. Ar savām taktiskajām zināšanām viņa palīdzējus daudzās situācijās," komandas trumpjus komentē Gerlahs.

Turpretī Vācijai Pasaules pirmajā grupā nepalīdzēja abas vadošās tenisistes Kerbere un Gērgesa. Tiesa, vācietēm palīdzēja tādas zināmas tenisistes kā Tatjana Marija, Andrea Petkoviča, Mona Bartela un Laura Zīgemunda.

Vācija ir 1987. un 1992. gada Federāciju kausa ieguvēja. Pirms pieciem gadiem vācietes pēc 22 gadu pārtraukuma atgriezās Federāciju kausa finālā, kurā atzina Čehijas pārākumu.

Latvijas sieviešu tenisa izlase ar Ostapenko, Sevastovu, Marcinkēviču un Vismani sastāvā pagājušā gada aprīlī uzvarēja pārspēlēs par vietu Federāciju kausa Pasaules otrajā grupā, iekļūstot starp planētas 16 labākajām komandām. Latvija Pasaules grupā spēlēja arī 1993. gadā, kad tajā bija 32 komandas.

Pērn Federāciju kausā uzvarēja Čehija, kas pusfinālā apturēja tieši Vāciju.

  -2 [+] [-]

, 2019-04-09 13:54, pirms 5 gadiem
Pa D stabili. Seva viena nepavilks

  +3 [+] [-]

, 2019-04-09 14:10, pirms 5 gadiem
Tas tik būs viens grandiozs notikums!

  +3 [+] [-]

, 2019-04-09 14:24, pirms 5 gadiem
Ja izdosies panākt 2:2 un viss izšķirsies dubultspēlē, būšu apmierināts. Mēs neesam favorīti šajā duelī, bet skatīšos un turēšu īkšķus.

  +4 [+] [-]

, 2019-04-09 14:35, pirms 5 gadiem
Ui. Būs smagi. Zinot mūsu spēku/nespēku varam sagaidīt arī pozitīvu iznākumu, kas svarīgi. Bet favorītes noteikti Vācietes.

  +1 [+] [-]

, 2019-04-09 17:23, pirms 5 gadiem
Ja Ostapenko spēlēs kā līdz šim, tad 0:3 vai 1:3, nekādu variantu!

     [+] [-]

, 2019-04-10 10:15, pirms 5 gadiem
Hmm, Petko varētu būt laba līdzjutēja vai arī tiks likta dubultspēlē. Zinot mūsējo nevarību pret Mariju, labi ka atstāta mājās.
3:2, 2:3 varētu būt ticams rezultāts.
Nebūtu slikti, ja mūsējās sāktu uzlabot savu spēli tieši nākamnedēļ.