Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Ostapenko Kolumbijā sāks sezonas vājāko turnīru

Ostapenko Kolumbijā sāks sezonas vājāko turnīru
Aļona Ostapenko. Foto: Volvo Car Open

Latvijas otrā rakete Aļona Ostapenko (WTA 29.) otrdienas vakarā sāks Bogotas "International" sērijas turnīru, pirmajā mačā tiekoties ar ASV tenisisti Kristiju Ānu (WTA 205.). Mača sākums plānots plkst. 3:00 naktī uz trešdienu pēc Latvijas laika.

Ko Ostapenko meklē Bogotā?

Kad Ostapenko 20. decembrī pirmssezonas preses konferencē paziņoja savu 2019. gada kalendāru, izcēlās divas lietas. Pirmā – plānots par četriem turnīriem vairāk nekā iepriekšējā gadā. Otrā – došanās uz Bogotu. Tā ir ļoti dīvaina turnīra izvēle, jo esošās top spēlētājas un vēl nesen pie tādām pieskaitāmās (Aļonas pašreizējā forma liecina par otro variantu) uz Bogotu nebrauc. Šī iemesla dēļ Bogotā spēlētāju vidējais līmenis ir tuvāk ITF turnīriem nekā WTA sacensībām.

Ostapenko zināmās un potenciālās pretinieces

KārtaPretiniece
1.Kristija Āna (#205)
2.Marija Kamila Osorio Serrano (#438)
QFAmanda Aņisimova (#76)
SFAnna Karolīna Šmīdlova (#66)
FTamāra Zidanšeka (#67)

Pirmajās divās kārtās pretinieces ir zināmas. Tālāk izvēlēta rangā augstāk esošā spēlētāja attiecīgajā turnīra posmā.

Bogotā trijos no pēdējiem četriem gadiem uzvarējušas turnīra laikā ārpus Top 100 bijušas tenisistes. Šeit pēdējo piecu sezonu laikā pirmo WTA titulu ieguva tādas tenisistes kā Teliana Pereira un Irina Falkoni. Brazīliete vēlāk uzvarēja vēl vienā "International" turnīrā (savās mājās Florjanopolisā), bet Falkoni triumfs Bogotā palicis kā karjeras spožākais sasniegums. Neviena no viņām šobrīd nespēlē WTA turnīros.

Bogotā otro reizi trīs gadu laikā spēlēs "French Open" čempione. Itālietes Frančeskas Skjavones uzvara 2017. gada turnīrā notika laikā, kad Skjavone bija karjeras norietā. Viņai Kolumbijā vājā konkurencē iegūtā trofeja ir pēdējā viņas karjerā.

Tālu no karjeras beigšanas esošās 21 gadu vecās Ostapenko piesaistīšana ir liels notikums organizatoriem, jo turnīra lielākās zvaigznes kā "Grand Slam" čempiones reklamēšana palīdz biļešu tirdzniecībā un pastiprinātas intereses radīšanā par vienu no vājākajiem turnīriem WTA kalendārā. Bogotai konkurenci veido Naņčana un Taškenta. Visos normāla parādība ir titula iegūšana bez Top 50 spēlētāju uzvarēšanas.

Ostapenko braukšana uz Bogotu ir dīvaina vēl viena, daudz svarīgāka iemesla dēļ. Nākamajā nedēļā Rīgā pret Vāciju būs Latvijas izlases vēsturē nozīmīgākais mačs. Tas, ka izlasei būs jāspēlē šajā laikā, bija zināms jau pirms sezonas turnīru plānošanas. Tobrīd vēl nebija skaidrs, kurā līmenī jācīnās – par iekļūšanu pirmajā grupā vai palikšanu otrajā astoņniekā.

Ja Ostapenko nezaudēs otrā ešelona tenisistēm jeb Kolumbijā tiks tālu (pusfināls vai fināls), viņa Latvijā ieradīsies ļoti vēlu – vien dažas dienas pirms mača pret Vāciju, kas sāksies nākamajā piektdienā jeb pēc 10 dienām. Lidojums no Dienvidamerikas uz Eiropu un ātra pārslēgšanās no māla uz "hard" segumu ar niecīgu aklimatizācijas laiku nav ideāls variants, kad būs jāsacenšas ar tik spēcīgu komandu kā Vācija.

Vai Ostapenko izturēs Bogotas augstienes pārbaudījumu?

Ostapenko Bogotā trešo reizi WTA turnīrā izsēta ar pirmo numuru. Pirmie divi tādi turnīri viņai bija Seulā, kur Ostapenko 2017. gadā kļuva par čempioni, bet 2018. gadā atgriezās ar zaudējumu 2. kārtā.

Tā kā no Bogotas turnīra pēc izlozes savainojumu dēļ izstājās ar otro un trešo numuru izliktās Petra Martiča (#40) un Tatjana Marija (#59), Ostapenko ir vienīgā Top 60 tenisiste šajā turnīrā. Nākamā rangā augstāk esošā spēlētāja ir pagājušā gada čempione Anna Karolīna Šmīdlova (#66).

Aļonai Bogotā lielāku diskomfortu var radīt nevis pretinieces, bet gan apstākļi. Kolumbijas galvaspilsēta atrodas 2640 metrus virs jūras līmeņa. Tas ir četras reizes augstāk nekā Madride, kur Ostapenko nav nevienas uzvaras. Spēlējot augstienes apstākļos, viņai ar savu agresīvo tenisu ir grūtāk kontrolēt bumbiņu, nekā tas notiek zemākos turnīros.

Ostapenko pirmajā mačā tiksies ar tādu spēlētāju, kuras ātrums un aizsardzības spēle var novest pie liela Latvijas tenisistes kļūdu daudzuma, apdraudot viņas progresu šajā turnīrā.

26 gadus vecā Āna ir ITF līmeņa tenisiste, kura WTA pamatturnīros uzvarējusi tikai piecos mačos (5-13). Viņa pie spēlēšanas Bogotā tika kā laimīgā zaudētāja. Kristija nepārvarēja kvalifikācijas 2. kārtu jeb finālu, bet tika pie otrās iespējas, kuru saņēma uzreiz piecas tenisistes.

Ānai nav uzvaru pret Top 30 tenisistēm (0-4), viņas karjeras lielākais panākums ir Karlas Suaresas Navarro (#39) uzvarēšana 2018. gadā Sidnejas kvalifikācijā ar 6:1, 6:4.

Bogotas turnīrā liels jaunums šogad ir vakara sesijas ar mākslīgo apgaismojumu, kura līdz šim šajā turnīrā nebija, tāpēc iepriekšējās sezonās visi mači tika izspēlēti agri. Tagad dienas programma sākas vēlāk, jo iespējams spēlēt arī vakarā (ja netraucē lietus). Turnīra lielākā zvaigzne Ostapenko debijā, protams, tikusi pie vakara mača, kas plānots plkst. 19:00 pēc vietējā laika.


, 2019-04-09 12:24, pirms 5 gadiem
Visvairāk uztrauc un neizpratni šis brauciens raisa saistībā ar nākāmās nedēļas FED CUP ...
, 2019-04-09 12:36, pirms 5 gadiem
Labi patrenēsies augstkalnē 10 dienas, kas sezonā var dot daudz.
, 2019-04-09 12:40, pirms 5 gadiem
Pirmās divas kārtas jau,cerams,paņems.Un tad jau uz Rīgu
, 2019-04-09 12:58, pirms 5 gadiem
... Visos normāla parādība ir titula iegūšana bez Top 50 spēlētāju uzvarēšanas.

Nez vai stafs domā tāpat kā es, bet relaksēties eksotiskā vietā, nedomāt par punktiem, rangu utml. drazu reizēm ir ļoti noderīgi.
Cerams, nešņauks koku un nenodarbosies ar kontru.

Serrano un Aņisimova varētu nepārbraukt pāri Aļonuškai bijības dēļ pret GS čempioni
, 2019-04-09 13:13, pirms 5 gadiem
Ja nesanāks Kolumbijā, lai brauc uz Hondurasu!
, 2019-04-09 13:18, pirms 5 gadiem
Kā tur bija ar sportistu formu pēc intensīviem treniņiem (šoreiz - spēle) augstkalnē ? Cik sapratu no interneta, sekas var būt visādas, un diez vai Aļona ar mammu bija spējīgas tās prognozēt. Var sanākt tā, ka viena nevajadzīga (?) turnīra dēļ kaķim zem astes būs visa sezona. Aļona savā repertuārā - kas būs, tas būs. Ļoti šaubīgi...
, 2019-04-09 13:19, pirms 5 gadiem
Vai tad turnīru organizatori necenšās piesaistīt max iespējami lielākas zvaigznes, t.sk. ar individuāliem bonusiem?

Buļs sarunāja, kolumbi samaksāja Aļonai džunguru un visi priecīgi, elementāri
, 2019-04-09 13:22, pirms 5 gadiem
Daniel rakstīja: Vai tad turnīru organizatori necenšās piesaistīt max iespējami lielākas zvaigznes, t.sk. ar individuāliem bonusiem?

Buļs sarunāja, kolumbi samaksāja Aļonai džunguru un visi priecīgi, elementāri
Buļam kg atsūtīja bonusā.
, 2019-04-09 13:31, pirms 5 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Buļam kg atsūtīja bonusā.
Ar koksu , ja nenoķers! , Buļs var kļūt par miljonāru
, 2019-04-09 14:01, pirms 5 gadiem
V.Bērziņš ņaud,kā jau parasti - šitas nav labi un tas nav labi.
, 2019-04-09 15:46, pirms 5 gadiem
Tak meitene šiki dzīvo un bauda jaunību...puse Latvijas meiteņu viņu tagad apskauž...viss par brīvu kā turnīra reklāmas sejai,- viesnīca, baseins, saule, daikiri, latino puikas, salsa, bokss, samba un mamba!
...eh, kur mana jaunība...
, 2019-04-09 16:37, pirms 5 gadiem
dakots rakstīja: Tak meitene šiki dzīvo un bauda jaunību...puse Latvijas meiteņu viņu tagad apskauž...viss par brīvu kā turnīra reklāmas sejai,- viesnīca, baseins, saule, daikiri, latino puikas, salsa, bokss, samba un mamba!
...eh, kur mana jaunība...
Ja vēl nebūtu jātrenējas tad būtu ideāli
, 2019-04-10 05:42, pirms 5 gadiem
Sāka un beidza! Jautājums gan kāda jēga?
Daniela Vismane. Foto: Mauri Levandi / Estonian Tennis Association

Vismane dodas Semeņistajas pēdās un zaudē ar tādu pašu rezultātu - 6:7, 0:6

Katalonijas pilsētā Terrasā turpinās W35 tenisa turnīrs uz māla. Latvijas ceturtais numurs Daniela Vismane šodien 1/4 finālā piekāpās beļģietei Hannei Vandevinkelai - 6:7, 0:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Zumapress/Scanpix
5

Semeņistaja kapitulē "WTA 125" astotdaļfināla pēdējā setā

Turcijas dienvidu pilsētā Antaljā turpinās "WTA 125" turnīrs uz māla. Latvijas tenisa otrā rakete Darja Semeņistaja šodien 1/8 finālā zaudēja japānietei Mojukai Učijimai - 6:7, 0:6.
Diāna Marcinkēviča. Foto: Diego Runggaldier / tennis-valgardena.com

Marcinkēvičai zaudējums ITF W75 turnīra dubultspēļu pirmajā kārtā

LETA. Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča trešdien pārī ar lietuvieti Justinu Mikulskīti Francijā cieta zaudējumu Starptautiskās tenisa federācijas (ITF) Kruasi Bobūras W-75 sērijas turnīra dubultspēļu sacensību pirmajā kārtā.