Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbis "Masters 1000" pamatturnīrā atgriežas ar zaudējumu Indianvelsas 1. kārtā

Agris Suveizda

Gulbis "Masters 1000" pamatturnīrā atgriežas ar zaudējumu Indianvelsas 1. kārtā
Ernests Gulbis. Foto: EPA/Scanpix

Pirmo spēli "Masters 1000" pamatturnīŗos kopš 2016. gada 26. jūlija aizvadījusi Latvijas pirmā rakete Ernests Gulbis (ATP 79.), kurš gan pirmajā kārtā ar 3:6, 7:5 un 2:6 atzina austrālieša Aleksa Bolta (ATP 125.) pārākumu. Austrālietim "Masters" pamatturnīros tā bija vien otrā spēle un pirmā uzvara karjerā.

Lai arī Bolts no pirmajām 13 servēm trāpīja tikai trīs, Gulbis bija bezspēcīgs arī pie otrajām servēm, vienīgo punktu pirmajos trīs sāncenša serves geimos nopelnot austrālieša dubultkļūdas dēļ. Toties pats Gulbis tika nobreikots jau ar pirmo piegājienu. Latvietis atspēlējās gan no 0:15, gan 15:30, taču 26 gadus vecais pretinieks guva abus nākamos punktus un spēlē tobrīd panāca 2:0.

Pirmoreiz pacīnīties Gulbis pie pretinieka serves spēja septītajā geimā, kad, pateicoties Bolta diviem sitieniem autā, panāca 30:30. Tomēr Bolts tika galā ar latvieša slīpo sitienu pa līniju, un Gulbis ilgā izspēlē nepārcēla bumbiņu pāri tīklam. Jau nākamajā geimā austrālietis nopelnīja trīskāršo setbumbu, tomēr Gulbis atspēlēja visas trīs. Pie savas serves Bolts iespējas gan nedeva un pirmajā setā bija pārāks ar 6:3.

Otrā seta pirmajā geimā Gulbis pie savas serves tika galā gan ar 30:30, gan 40:40 situācijām, bet nākamajā geimā nopelnīja pirmo breikbumbu spēlē. Bolts pie 40:40 izpildīja spēcīgu pirmo servi un devās pie tīkla, taču Gulbis servi pieņēma un piespieda austrālieti raidīt bumbu tīklā. Pie breikbumbas pirmā serve Boltam bija krietni neprecīza, tomēr pie otrās izspēlē pārāks bija austrālietis, labi trāpīdams pa līniju. Gulbja izaicinājums nebija precīzs, jo viņa atsistā bumbiņa tiešām lidoja autā, un Bolts pielika punktu geimam (1:1). Līdz pat divpadsmitajam geimam breikbumbu nebija, taču tad Bolts pie 15:30 sita aiz gala līnijas un uzdāvināja Gulbim divkāršo breikbumbu. Austrālietis netrāpīja pirmo servi, bet pie otrās izspēlē sita autā – Gulbis setā uzvarēja ar 7:5.

Arī trešo setu Gulbis sāka ar uzvarētu serves geimu pie 40:40, taču nākamajā serves geimā viņš cauri sveikā vairs neizspruka – pie 0:40 latvietis kļūdījās pie tīkla un palika sausā (1:2). Piektajā geimā Gulbis tika nobreikots atkal. Pie 15:30 latvietis no neērtās puses trāpīja tīklā, bet pie 15:40 neveiksmīgi devās pie tīkla (1:4). Astotajā geimā Gulbis pat tika pie pēdējā cerību stariņa, tomēr pie sāncenša otrās serves neizmantoja breikbumbu, un Bolts otro mačbumbu pārvērta uzvarā - 6:2 setā un 2-1 spēlē.

Gulbis pamatturnīrā iekļuva ar ranga vietu, bet Bolts izkļuva cauri kvalifikācijai, pārspējot itālieti Džanluidži Kvinci (ATP 147.) un amerikāni Kristoferu Jūbenksu (ATP 154.). Otrajā kārtā Bolts spēlēs pret argentīnieti Gvido Pelju (ATP 34.), bet Gulbis par dalību pirmajā kārtā tika pie desmit ranga punktiem un 15610 ASV dolāriem.


atptour.com