Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Vismanei neizdodas pirmoreiz tikt ITF ceturtdaļfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vismanei neizdodas pirmoreiz tikt ITF ceturtdaļfinālā
Daniela Vismane
Foto: Christopher Levy

16 gadus vecā Latvijas tenisiste Daniela Vismane pēc laba sākuma zaudēja 2. kārtas mačā ITF 15 000 sērijas turnīrā Amjēnā. Francijā spēlē arī Diāna Marcinkeviča, kura pagaidām cīnās bez zaudējumiem, vienspēlēs sasniedzot ceturtdaļfinālu, bet dubultspēlēs tiekot jau līdz finālam.

Daniela Vismane Amjēnā sāka kvalifikācijā un sakrāja četras uzvaras, visas gūstot divos setos. Latvijas jaunās tenisistes uzvaru gājienu apturēja ranga 961. vietā esošā Francijas tenisiste Klotilde de Bernardi (viņas rekords ir 276. vieta), kura uzvarēja ar 1:6, 6:2, 6:2. Vismanei pēc graujoša sākuma nākamajos divos setos bija lielas problēmas ne vien uzņemšanā, bet arī savas serves geimos, un viņa pēc 1. seta tikai vienreiz noturēja servi.

Vismane trešo reizi sasniedza ITF turnīra 2. kārtu. Pirmās divas bija 2015. gadā Polijā un pērn Norvēģijā, to izdarot ITF 10 000 sērijas turnīros, kas no šī gada ir zināmi kā ITF 15 000 turnīri. Proti, reitinga punkti ir tie paši, vien prēmiju fonds ir lielāks. Par 1. kārtas pārvarēšanu pienākas viens punkts. Iekļūšana rangā iespējama divos veidos – vismaz viens punkts trīs turnīros vai 10+ punkti vienā turnīrā.

Amjēnā, kur mači notiek uz māla seguma telpās, ar otro numuru izliktā Diāna Marcinkeviča (WTA 300.) savu 2. kārtas maču nospēlēja vakar, ar 7:6(6), 6:1 uzveicot Beļģijas tenisisti Klārtji Lībensu (WTA 617.). Marcinkeviča 1. setā trīs reizes izlaida breika pārsvaru, kā arī pie rezultāta 4:5 ar savu servi atspēlēja divas setbumbas. Savukārt pašai vajadzēja piecas setbumbas, lai beidzot pieliktu punktu setam.

Marcinkeviča Amjēnā startē arī dubultspēļu turnīrā, kur viņa piedalās kopā ar Baltkrievijas tenisisti Ilonu Kremenu. Abas pagājušajā nedēļā uzvarēja tādas pašas nozīmes turnīrā Makonā un šonedēļ ir vienas uzvaras attālumā no vēl viena titula. Fināls sasniegts bez zaudētiem setiem, titula mačā būs jātiekas ar sacensību otro numuru Kamilla Rozatello/Melānija Stoke (Itālija/Norvēģija).

Irina Ļapustina saņēma Antaljas ITF 15 000 turnīra (māls ārā) "wild card" un tādā statusā 1. kārtā ar 4:6, 2:6 zaudēja Mi Džuomai Jū no Ķīnas. Arī viņa nav bijusi rangā. 17 gadus vecajai Ļapustinai Turcijā bija sezonas pirmais ITF pamatturnīrs, viņa četras reizes zaudējusi kvalifikācijā.

     [+] [-]

, 2017-03-09 21:29, pirms 7 gadiem
Domāju, ka tiks drīz vien rangā. Lai veicas!