Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

M.Podžus: "Šogad vairāk mēģināsim spēlēt "Challenger" turnīros"

M.Podžus: "Šogad vairāk mēģināsim spēlēt "Challenger" turnīros"
Mārtiņš Podžus
Foto: Kaspars Volonts, LTS

Aizvadītajā nedēļas nogalē Lielupes tenisa kortos norisinājās Deivisa kausa izcīņas mačs starp Latvijas un Bulgārijas izlasēm, kurā ar 4-1 pārāki bija viesi. Mūsu komandas sastāvā trīs spēles aizvadīja Mārtiņš Podžus, tomēr šoreiz spēja uzvarēt tikai vienu no tām.

“Piektdien man spēlēt bija vieglāk. Pretinieks spēlēja savu tenisu, korts bija lēns, apstākļi bija viņam parocīgāki. Nevaru apgalvot, ka Kuzmanovs bija krietni labāks spēlētājs nekā Lazovs, bet citādāks gan. Viņš aizsardzībā labi spēlēja no abām pusēm”, sacīja Podžus pēc neveiksmes četros setos pret bulgāru Dimitaru Kuzmanovu.

Jautāts, vai bija iespējas aizķerties svētdienas spēlē un panākt piekto setu, Mārtiņš atbildēja apstiprinoši: “Nevaru pateikt precīzu rezultātu, bet strīdīgā situācijā man nosauca autu. Tad būtu bijis tuvāk breikbumbai, arī breikam, kas ļautu novest maču izšķirošajā setā”.

Mūsu sportists atklāja, ka pirms izšķirošā mača viņam nebija izdevies atjaunot spēkus, tomēr uz maču viņš gājis ar pozitīvu noskaņojumu, kas licis aizmirst par nogurumu: “Pirmo setu nospēlēju labi, bet neveiksmīgas iznāca taibreika beigas – viņš nospēlēja vienu neticami labu bumbu. Parasti taibreiki man izdodas ļoti labi. Pēc tā bija škrobe un atkal sajutu nogurumu”.

Pērnā gada izskaņā M.Podžus arī aizvadīja trīs spēles Deivisa kausā pret Zviedriju, toreiz nospēlējot 14 setus un kortā pavadot 12 stundas. Sportists atzina, ka toreiz jāspēlē bija ilgāk, tomēr lēnākā seguma dēļ nogurums šeit uzkrājies pat vairāk. “Ja mēs pret bulgāriem spēlētu uz tāda hard, kā bija Zviedrijā, tad mums izredzes uzvarēt būtu krietni labākas. Mūsu spēles stils ir agresīvāks. Šeit sajūtas bija kā spēlētu uz māla, tikai neslīdēja”.

“Zinu vienu spēlētāju no Madagaskaras, spēlējām vienā turnīrā, kad bija kādi 16 gadi. Šķiet, ka viņš ir Deivisa kausa komandā. Komandā laikam ir divi profesionāļi un divi amatieri,” norādīja Mārtiņš, komentējot nākamo cīņu pret Madagaskaru, kas jūlija vidū gaidāma Latvijā. “Nezinu, kādos turnīros pārsvarā spēlē viņi, bet, ja spēle ir Latvijā, tad jādomā par tādu segumu, kas izdevīgāks mums.”

Nākamais turnīrs Mārtiņam un viņa brālim Jānim plānots Krievijas pilsētā Kazaņā, kas šoreiz būs “Challenger” līmeņa. “Spēlēsim kvalifikāciju. Arī turpmāk mēģināsim vairāk spēlēt čelendžeros, tikai ar “Future” turnīriem reitingu uzlabot ir grūti”, norādīja 20 gadus vecais tenisists, kurš šobrid ATP rangā ieņem 504.vietu.


, 2015-03-09 18:34, pirms 9 gadiem
Lai veicas brāļiem!
, 2015-03-11 11:04, pirms 9 gadiem
Vēlu veiksmi jums !!!
Daniela Vismane. Foto: Mauri Levandi / Estonian Tennis Association

Vismane dodas Semeņistajas pēdās un zaudē ar tādu pašu rezultātu - 6:7, 0:6

Katalonijas pilsētā Terrasā turpinās W35 tenisa turnīrs uz māla. Latvijas ceturtais numurs Daniela Vismane šodien 1/4 finālā piekāpās beļģietei Hannei Vandevinkelai - 6:7, 0:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Zumapress/Scanpix
5

Semeņistaja kapitulē "WTA 125" astotdaļfināla pēdējā setā

Turcijas dienvidu pilsētā Antaljā turpinās "WTA 125" turnīrs uz māla. Latvijas tenisa otrā rakete Darja Semeņistaja šodien 1/8 finālā zaudēja japānietei Mojukai Učijimai - 6:7, 0:6.
Diāna Marcinkēviča. Foto: Diego Runggaldier / tennis-valgardena.com

Marcinkēvičai zaudējums ITF W75 turnīra dubultspēļu pirmajā kārtā

LETA. Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča trešdien pārī ar lietuvieti Justinu Mikulskīti Francijā cieta zaudējumu Starptautiskās tenisa federācijas (ITF) Kruasi Bobūras W-75 sērijas turnīra dubultspēļu sacensību pirmajā kārtā.