Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Gulbis Indianvelsā pirmo reizi pret Portugāles spēlētāju

Gulbis Indianvelsā pirmo reizi pret Portugāles spēlētāju
Ernests Gulbis
Foto: On The Go Tennis

Ernests Gulbis naktī uz pirmdienu sāks Indianvelsas "Masters 1000" vienspēļu turnīru, 2. kārtā tiekoties ar Portugāles labāko tenisistu Žoau Sousu. Cīņas sākums ap plkst. 1:00, to varēs redzēt video tiešraidē.

Indianvelsas turnīrs neoficiāli tiek dēvēts par piekto "Grand Slam". Liela daļa tenisa cienītāju šim apgalvojumam piekrīt, jo tam ir pamats. Prestižajā turnīrā, kura īpašnieks ir miljardieris Lerijs Elisons, spēlētāju ērtībām radīti izcili apstākļi, neaizmirstot arī par dāsnām prēmijām – čempioni gan vīriešu, gan sieviešu vienspēļu turnīros saņem apaļu miljonu dolāru.

Kalifornijas tuksnesī notiekošais Indianvelsas (atrodas divu stundu braucienā no Losandželosas) turnīrs kungu konkurencē šogad tiek rīkots 38. reizi. Lai kļūtu par čempionu, jāuzvar sešos vai septiņos mačos (neizsētajiem tenisistiem), kas pirmo no sezonas deviņiem "Masters 1000" turnīriem pielīdzina "Grand Slam" līmeņa turnīram.

Indianvelsas turnīrs ir īpašs ar to, ka šajā kompleksā visiem deviņiem spēļu kortiem ir "Hawk-Eye" sistēma. Tas ir vienīgais turnīrs pasaulē, kas var lepoties ar šādām spēlētāju ērtībām, kas tenisistu rīcībā ir pat kvalifikācijā. No šī gada ekspluatācijā nodots jaunais korts ar vienkāršu nosaukumu "Stadions Nr.2", kas ir iespaidīga izskata veidojums un spēj uzņem 8000 skatītāju. Starp citu, Gulbis tajā vakar dabūja uzspēlēt dubultspēļu turnīrā.

Gan jaunā korta tapšana, gan Indianvelsas Tenisa Dārza uzlabošana nelielā video aplūkojama šeit. Mači Indianvelsā notiek uz "hard" seguma, kas ir samērā lēns. Laika apstākļi tenisa spēlēšanai šeit ir teju ideāli. Tas ir viens no iemesliem, kāpēc turnīrs ir kļuvis par lielu veiksmes stāstu.

Vīriešu sacensībās šogad piedalās 44 tenisisti no reitinga Top 50. Par lielākajiem zaudējumiem var minēt spāņus Davidu Fereru un Nikolasu Almagro, kuri turnīru izlaiž savainojumu dēļ. Ierindā ir četri bijušie čempioni – četrkārtējais uzvarētājs (rekords) Rodžers Federers, trīs reizes par čempionu kļuvušais Rafaels Nadals un divreiz uzvarējušie Novaks Džokovičs un Leitons Hjuits (zaudēja 2. kārtā).

Starp 32 izliktajiem otro reizi ticis mūsu Ernests Gulbis (ATP 22.), kurš no 1. kārtas brīvs bija arī 2011. gadā. Latvijas pirmais numurs Indianvelsā spēlēs septīto reizi. Savu labāko rezultātu šajā turnīrā Gulbis sasniedza pirms gada, kad no kvalifikācijas aizkļuva līdz 4. kārtai, tajā esot ļoti tuvu uzvarai pret nākamo čempionu Nadalu, tomēr jau atkal piekāpjoties spānim – 6:4, 4:6, 5:7. Gulbis tajā mačā bija divu punktu attālumā no uzvaras. Nadals toreiz pārtrauca Gulbja 13 uzvaru sēriju. Ernests pirms Indianvelsas no kvalifikācijas uzvarēja Delrejbīčā (astoņas uzvaras), bet līdz zaudējumam Nadalam Kalifornijā guva vēl piecas uzvaras, no tām divas priekšsacīkstēs. Gulbis pirms gada ar 4. kārtas sasniegšanu nopelnīja 106 reitinga punktus.

Kā jau "Masters 1000" turnīros pieklājas, sastāvs ir gana spēcīgs. Tiesa, pirmajā mačā Gulbim vēl ir laiks ieskrieties, jo spēcīgākie preitnieki vēl tikai priekšā. Savu septīto Indianvelsas turnīru Gulbis sāks ar maču pret Portugāles pirmo numuru Žoau Sousu, kurš pašreiz reitingā ieņem 45. vietu. Rekordu ar 44. vietu viņš sasniedza februārī.

Sousa, kuram mēneša beigās būs 25. dzimšanas diena, tikai pagājušās sezonas otrajā pusē spēja pacelties no "Challenger" līmeņa. Portugālis sev uzmanību piesaistīja "US Open", kur spēja gūt divas uzvaras piecos setos, tādā veidā apspēlējot ne tikai Jarko Nieminenu, bet arī Grigoru Dimitrovu. Tas bija sākums lielākām lietām.

Sousa septembrī Sanktpēterburgā sasniedza karjeras pirmo ATP pusfinālu (gandrīz tika līdz finālam pret Gulbi), bet nākamajā turnīrā aizgāja vēl tālāk, Malaizijā izcīnot pirmo ATP vienspēļu titulu. Sousa finālā ar 2:6, 7:5, 6:4 apspēlēja francūzi Žiljēnu Beneto, kuram neizdevās realizēt vienu mačbumbu. Sousa pērnā gada 29. septembrī kļuva par pirmo Portugāles tenisistu, kuram izdevies uzvarēt ATP vienspēļu sacensībās.

Minētajā turnīrā Malaizijā Sousam iznāca savdabīga uzvara, jo sākotnēji tobrīd vēl zemā retinga dēļ viņam nemaz nebija garantēta vieta pamatturnīrā. Tikšana līdz pusfinālam iepriekšējā nedēļā Krievijā atbrīvoja viņu no kvalifikācijas cīņām Kualalumpurā. Tur viņš ceļā uz titulu apspēlēja tādus labi zināmus spēlētājus kā Jirgenu Melceru un Davidu Fereru. Ja austrietis uzveikts trīs setos (6:4, 3:6, 6:4), tad ar Fereru Sousa tika galā divos setos – 6:2, 7:6(6). Tā portugālim ir pagaidām vienīgā Top 10 uzvara (1-4). Visi četri zaudējumi bijuši pret t.s. lielā četrinieka spēlētājiem – divreiz zaudēts Endijam Marejam, bet vienreiz Rafaelam Nadala un Novakam Džokovičam.

2014. gada sezonu Sousa sācis pieticīgi, iekrājot 6-8 bilanci un sasniedzot tikai vienu ceturtdaļfinālu. Tas notika Riodežaneiro, kur viņš spēlēja tikai ar spāņiem – uzvaras pret Marselu Granoljersu un Albertu Ramosu, bet sagrāve pret Nadalu (1:6, 0:6). Sousa aizvakar guva pirmo uzvaru "Masters 1000" turnīros, 1. kārtā ar 6:4, 6:1 sagraujot Kazahstānu pārstāvošu Aleksandru Ņedovjesovu. Portugālis "māsteros" līdz šim nemaz daudz nav spēlējis, vienīgo iepriekšējo turnīru aizvadot pērn Maiami, kur vienīgajā mačā zaudēja Hjuitam.

Gulbim, protams, daudz lielāka pieredze. Ernests šodien aizvadīs 70. spēli (bilance: 35-34) "Masters 1000" turnīros. Latvijas pirmais numurs šodien pirmo reizi sacentīsies ar Portugāles tenisistu. Tenisā pirmos soļus sperot Portugālē un Spānijā – valstīs, kurās cieņā ir māla seguma korti,– Sousa bez šaubām komfortabli jūtas uz māla. Taču, atšķirībā no daudziem viņa tautiešiem, Žoau nav problēmu spēlēt uz cietā seguma. Savus labākos rezultātus viņš sasniedzis tieši uz "hard". Sousa ir agresīvas spēles cienītājs, labākais sitiens ir "forehand", bet bīstams ir arī no neērtās puses. Ņemot vērā to, ka viņš ir "uzaudzis uz māla", šī seguma spēles elementus (piemēram, saīsinātie sitienie) mēdz izmantot arī uz "hard".

Gulbja un Sousas mačs sāksies 1-2 stundas pēc pusnakts. Indianvelsā svētdien tenisa sākums paredzēts plkst. 20:00 pēc mūsu laika. Pirms Gulbja došanās kortā ar nosaukumu "Stadions Nr.3" tur jānospēlē trīs mači – Marins Čiličs pret Paolo Lorenci, Filips Kolšraibers pret Jensunu Lu un Juženija Bušāra pret Sāru Erani. Ernesta pirmo spēli vienspēļu turnīrā stabilā interneta tiešraidē varēs redzēt Unibet TV. Tas gan ir maksas pakalpojums. Bezmaksas strīmus var meklēt šeit vai šeit.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-03-09 15:50, pirms 10 gadiem
sandis44444 rakstīja: Spēles vai tad nesākas 21:00 pēc LV laika? Ir tak man šķiet 10h starpība..
9h ATP World Tour Order Of Play - Tennis - ATP...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-03-09 17:49, pirms 10 gadiem
Tā kā esmu liels tenisa fans, atteicos no VSB. Tā vietā nopirku abonementu uz tennistv.com Varbūt arī 17 eiro mēnesī ir par daudz, toties rāda visas spēles un nesalīdzināmi labākā kvalitātē kā parastie strīmi. Iesaku.
, 2014-03-09 18:00, pirms 10 gadiem
pizix rakstīja: Tā kā esmu liels tenisa fans, atteicos no VSB. Tā vietā nopirku abonementu uz tennistv.com Varbūt arī 17 eiro mēnesī ir par daudz, toties rāda visas spēles un nesalīdzināmi labākā kvalitātē kā parastie strīmi. Iesaku.
Pirms pāris gadiem- Ieliku bet365 5 eiro. Ja agraak, tie strīmi nebija tik daudz, tad tagad ir NBA, Eirolīga, NHL, teniss, futbols.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-03-09 18:27, pirms 10 gadiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-03-09 19:41, pirms 10 gadiem
sandis44444 rakstīja: es piemēram pa brīvu skatos lieliska kvalitātē iekš livescorehunter.com!
tieši taaaaaaa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-03-09 22:44, pirms 10 gadiem
Izskatās, ka Ernests jau ap pusnakti varētu sākt spēlēt, jo taivānietis jau 6:2 5:1 vada un Bušārai arī ātri vajadzētu vinnēt..
, 2014-03-09 22:53, pirms 10 gadiem
ja Gulbītis uzvar..kurš ir viņa nākamais pretinieks?
, 2014-03-09 23:01, pirms 10 gadiem
Kavits rakstīja: ja Gulbītis uzvar..kurš ir viņa nākamais pretinieks?
Vajadzētu būt Dimitrovam!
, 2014-03-09 23:07, pirms 10 gadiem
laikam jau nebija gaidījui, ka tik ātri ies uz priekšu. Mākslīgi piebremzējuši izspēli būs, jo Bušāra tikai 0:00 ieplānota.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-03-09 23:14, pirms 10 gadiem
Nu tad dāmas, lūdzu, 2 setos tiekam skaidrībā!
, 2014-03-09 23:16, pirms 10 gadiem
točno! Ļoti jauki
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-03-09 23:23, pirms 10 gadiem
sandis44444 rakstīja: kvalitāti ar pārslavēju, tā pagaidām ir ļoooti sūdīga..


kads zin kādu citu skatīšanās vietu bez livescorehunter.com un kur ir bez reģistrēšanās?
skatijoes iepriekshejo speli mazliet.. bija loti laba kvalitate.. gandriz hd!!!! nezin kapec tik slikti tagad!!! bet bij tiesham loti laba!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-03-09 23:27, pirms 10 gadiem
sandis44444 rakstīja: es ar bik paskatijos Čiliča maču - viss bija lieliski.. moš tapēc ka daudzi piesledzas un kvalitāte bojājas!
Laikam... domaju man vienam tik labi radija
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-03-09 23:32, pirms 10 gadiem
kādreiz vismaz bija otrādāk - jo vairāk skatītāju, jo labāka kvalitāte. Tiesa, tas jau ar p2p progām, nevis flashstrīmiem. Labi, ka vēl ir čupiņa entuziasti, kas laiž uz p2p, lielākoties visu vajadzīgo vēl var redzēt uz 1600-4000kbps. Flashstrīmus pat nemēģinu skatīties, acis vēl dzīvē noderēs
sandis44444 rakstīja: es ar bik paskatijos Čiliča maču - viss bija lieliski.. moš tapēc ka daudzi piesledzas un kvalitāte bojājas!
, 2014-03-09 23:38, pirms 10 gadiem
Kā tur izskatās kortā ? Ap 1 varētu Gulbis sākt spēlēt ?
Daniela Vismane. Foto: Mauri Levandi / Estonian Tennis Association

Vismane dodas Semeņistajas pēdās un zaudē ar tādu pašu rezultātu - 6:7, 0:6

Katalonijas pilsētā Terrasā turpinās W35 tenisa turnīrs uz māla. Latvijas ceturtais numurs Daniela Vismane šodien 1/4 finālā piekāpās beļģietei Hannei Vandevinkelai - 6:7, 0:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Zumapress/Scanpix
5

Semeņistaja kapitulē "WTA 125" astotdaļfināla pēdējā setā

Turcijas dienvidu pilsētā Antaljā turpinās "WTA 125" turnīrs uz māla. Latvijas tenisa otrā rakete Darja Semeņistaja šodien 1/8 finālā zaudēja japānietei Mojukai Učijimai - 6:7, 0:6.
Diāna Marcinkēviča. Foto: Diego Runggaldier / tennis-valgardena.com

Marcinkēvičai zaudējums ITF W75 turnīra dubultspēļu pirmajā kārtā

LETA. Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča trešdien pārī ar lietuvieti Justinu Mikulskīti Francijā cieta zaudējumu Starptautiskās tenisa federācijas (ITF) Kruasi Bobūras W-75 sērijas turnīra dubultspēļu sacensību pirmajā kārtā.