Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastova: "Pirmais sets bija emocionāls, otro jau izbaudīju"

Ints Megnis
Ints Megnis

Sevastova: "Pirmais sets bija emocionāls, otro jau izbaudīju"
Anastasija Sevastova pēc uzvaras. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas tenisa zvaigzne Anastasija Sevastova atzīst, ka Federāciju kausa otrās pasaules grupas cīņu pret Annu Karolīnu Šmīdlovu viņa sākusi emocionāli, tomēr otro setu, pēc grūta pirmā geima, jau izdevies izbaudīt.

Sestdienas mačā Latvijas pirmā rakete Sevastova (WTA 12.) ar 6:4, 6:0 graujoši pieveica Šmīdlovu (WTA 61.), gūstot otro punktu Rīgā notiekošajā "Fed Cup" Pasaules otrās grupas mačā pret Slovākiju. Lai iekļūtu aprīlī gaidāmajā pirmās grupas "play-off" mačā, Latvijas komandai svētdien jāgūst viens punkts.

Pirms tam ranga 22. vieta Aļona Ostapenko ar 7:5, 6:7(5), 6:1 pieveica Rebeku Šramkovu (WTA 188.). Sākotnēji bija plānots, ka Ostapenko pretim stāsies šīs nedēļas slovāku sastāva pirmais numurs Viktorija Kužmova (WTA 46.), bet viņa neilgi pirms mača atteicās no cīņas.

"Pirmais sets sākumā bija emocionāls, bet otrajā ļoti svarīgs bija pirmais geims, ko kaut kā uzvarēju no 0:40. Pēc tam spēli sāku izbaudīt arvien vairāk. Vienmēr izbaudi, ja spēlē labi, turklāt īpaši, ja tas notiek mājās. Labi, ka esam vadībā ar 2-0, bet arī rīt joprojām jākoncentrējas," stāstīja Sevastova, atzīstot, ka pirms spēles bijusi nervoza, jo no viņas mājās daudz sagaida, tomēr pēc pirmajām izspēlēm viss iegājis savā ritmā. "Otro setu jau izbaudīju."

Svētdien Sevastova kortā dosies pirmā, bet pagaidām nav zināms viņai pretim stāsies Šramkova vai Kužmova. "Esmu pret abām spēlējusi, zinu kā viņas spēlē. Būs jau labi, bet, ja kas gadās, mums vēl paliks spēles. Grūtāk sagatavoties būtu, ja es nebūtu pret viņām spēlējusi. Tāpat labāk, ka zinu cikos man rīt jāspēlē. Šodien otrajai bija grūtāk, ilgi gaidīju, sildījos divreiz. Kopumā viss izdevās. Vienmēr gribas perfektu spēli bez kļūdām, bet tas nav iespējams. Esmu apmierināta ar abiem setiem."

"Abām spēlēm bija nervozs sākums, bet tikām tam cauri. Esmu pirmoreiz uz soliņa, mācos, kļūstu labāks," teica Latvijas izlases kapteinis Adrians Žguns. "Aļona sāka nervozi, tas pārnesās arī uz mani. Bija jau gaidāms, ka būs uztraukums, bet galvenais, ka viss labi beidzās. Teicu Aļonai, ka jāsit pa diagonāli, viņa uzklausīja un tad redzēja, ka tiešām tā ir vieglāk. Prieks, ka devu savu ieguldījumu."

"Pretinieces maiņa it kā bija laba ziņa, tomēr Aļona jau kopš vakardienas gatavojās citai pretiniecei un tad pēkšņi vajadzēja mainīt domas. Tas nebija viegli, mača sākumā to varēja redzēt, bet labi, ka beigās viņa tika galā," stāstīja kapteinis.

Neilgi pirms Federāciju kausa Žguns portālā gofundme.com sāka līdzekļu vākšanu, lai bērniem un tenisa entuziastiem, kuri to nevar atļauties, būtu iespēja apmeklēt Latvijas mačus pret Slovākiju. Tās ietvaros tika savākts vairāk nekā 7000 dolāru.

"Šodien ieradās gandrīz 100 bērnu. Vairums no viņiem ir no Liepājas," par akciju atklāj liepājnieks Žguns. "Gribējām šodien viņiem arī nopirkt spēļu kreklus, bet to nepaspējām un izdarīsim rīt, kad būs mierīgāk. Tad arī safotogrāfēsimies. Sēdēju mājās, domāju, vēlējos panākt ažiotāžu un izdomāju šādu akciju. Gribējās kaut ko iedot Liepājas bērniem.'

"Abus mačus Latvijas izlase paņēma ar pieredzi - jūsu spēlētājas bija labākas izšķirošajos brīžos. Kad viņas izvirzījās vadībā, sāka spēlēt daudz labāk. Tā ir pieredze, tādos brīžos jūties brīvāk," teica Slovākijas kapteinis Matejs Liptāks. "Tieši šādos brīžos, kad pretinieks ir vadībā, vēlējāmies izdarīt papildus spiedienu, bet neizdevās."

"Rebekai bija ļoti daudz iespēju uzvarēt pirmo setu, arī trešā seta pirmo geimu, bet tad viņa pazaudēja koncentrēšanos. Arī otrajā spēlē pirmais geims bija 50 pret 50, bet turpinājumā Anastasija spēlēja neticami un vairs nekļūdījās," pauda slovāks. "Rīt redzēsim, kas notiks ar Viktoriju. Viņai ir tulzna un tā ir tāda lieta, kas var sadzīt pa nakti. Cerējām, ka tas notiks līdz šodienai, bet tagad ceram, ka notiks rīt."