Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Sevastova: "Šis bija labs treniņmačs pirms izšķirošās spēles turnīrā"

Sevastova: "Šis bija labs treniņmačs pirms izšķirošās spēles turnīrā"
Anastasija Sevastova
Foto: Dmitrijs Suļžics, F64

LETA. Spēle pret Austrijas tenisisti Piju Kēnigu izvērtās par labu treniņu pirms sestdien gaidāmās izšķirošās cīņas Federāciju kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā grupā, pēc piektdien aizvadītā mača atzina Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova.

Pasaules ranga 15.rakete Sevastova piektdien Tallinā 58 minūšu laikā ar rezultātu 6:0, 6:1 sagrāva ranga 562. vietā esošo Kēnigu, Latviju duelī pret Austriju izvirzot vadībā ar 1-0. Lai arī spēlē Sevastova demonstrēja nospiedošu pārsvaru, viņa atzina, ka mačs nemaz nav bijis tik viegls, kā varētu šķist no malas.

"Nebija nemaz tik viegli. Sākumā bija sarežģīti psiholoģiskā ziņā, tomēr pēc tam izdevās ieiet spēlē. Nerādīju savu labāko tenisu, bet pietiekami labu, lai uzvarētu ar 6:0, 6:1," atzina Sevastova, kura lieliski pazīst Austrijas tenisistes, jo daudzus gadus ir dzīvojusi un trenējušies šajā valstī, bet tam viņas treneris un dzīvesbiedrs Ronalds Šmits arī ir austrietis.

"Es pretinieci ļoti labi pazīstu, tāpat kā visas Austrijas tenisistes, jo pret viņām esmu daudz trenējusies. Iespējams tieši tāpēc nemaz nebija tik viegli. Galu galā mans vīrs arī ir austrietis, tāpēc bija nedaudz dīvaini spēlēt," smejot sacīja Latvijas tenisiste.

Latvijas komanda jau pirms mača ar Austriju bija nodrošinājusi pirmo vietu D apakšgrupā un iespēju sestdien cīnīties fināla kārtā, pret A apakšgrupas labāko vienību, kas būs Serbija, Gruzija vai Bulgāriju. Neskatoties uz to, Latvijas komandas kapteinis Andis Juška piektdien nolēma vienspēlēs kortā sūtīt abas izlases līderes Sevastovu un Aļonu Ostapenko.

"Šis bija labs treniņmačs, kāds arī bija mans mērķis. Fiziskajā ziņā nav nekādu bažu, jo šeit neesmu spēlējusi trīs setus, tāpēc nav nekāda noguruma. Izlēmām šodien spēlēt, labi paliktu spēļu ritmā. Rīt būs izšķirošā un svarīgākā spēle, tāpēc šodien labāk bija aizvadīt spēli, nevis vienkārši trenēties," skaidroja Sevastova.

Viņa arī pauda prieku par Latvijas līdzjutēju atbalstu, kas ļauj Tallinā justies kā mājās. Tāpat Sevastova izteica gandarījumu par tenisa attīstību dzimtajā Liepājā, kur finiša taisnē ir tenisa halles projektēšanas process, kas pēc diviem gadiem ļauj cerēt uz jaunām tenisa treniņu iespējām vēju pilsētā.

Jau vēstīts, ka Latvijas tenisistes Federāciju kausa pirmajos divos dueļos ar 2-1 uzvarēja Turciju un Austriju, bet Sevastova šajā turnīrā līdz šim ir uzvarējusi trīs vienspēlēs un vienā dubultspēļu mačā.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2018-02-09 16:19, pirms 6 gadiem
Nastja krasava, N1 !!!
, 2018-02-09 17:01, pirms 6 gadiem
Autors: 1)"gadus ir dzīvojusi un trenējušies šajā valstī, bet tam viņas treneris un dzīvesbiedrs Ronalds Šmits arī ir austrietis".
2)"Izlēmām šodien spēlēt, labi paliktu spēļu ritmā".
Nu mūsu izglītotājiem būtu jāparāda labākas latviešu valodas zināšanas!
, 2018-02-09 18:23, pirms 6 gadiem
Cikos rīt fināls ?
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
4

W75 otrajā kārtā Semeņistaja atzīst māla speciālistes pārākumu

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistana šodien otrajā kārtā jeb 1/8 finālā piekāpās francūzietei Luā Buāsonai - 5:7, 1:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
1

Semeņistaja sasniedz W75 astotdaļfinālu, Vismane un Marcinkēviča zaudē

Šveicē sācies W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros, kur piedalās arī Latvijas otrā, trešā un ceturtā rakete. Pirmajā kārtā Darja Semeņistana šodien izcīnīja uzvaru, bet Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane zaudēja.