Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkevičai sezonas pirmajā turnīrā panākums tikai dubultspēlē

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkevičai sezonas pirmajā turnīrā panākums tikai dubultspēlē
Diāna Marcinkeviča. Foto: Dmitrijs Suļžics, F64

Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkeviča "ITF World Tennis Tour" W25 turnīrā Honkongā pirmo kārtu spēja pārvarēt tikai dubultspēlēs, kur spēlēja kopā ar rumānieti Aleksandru Kadancu.

WTA ranga 274. vietā esošā Marcinkeviča sezonas pirmajā vienspēlē ar 4:6, 3:6 zaudēja čehietei Barborai Štefkovai (WTA 300.). Diāna abos setos bija vadībā ar breiku, taču pārsvaru nenosargāja, pārāk bieži neprecīzi uzbrūkot ar "forehand".

Marcinkeviča Štefkovai zaudēja arī abu vienīgajā iepriekšējā mačā, 2016. gadā ar 5:7, 0:6 piekāpjoties Puatjē ITF turnīra kvalifikācijā. Abi mači spēlēti uz "hard" seguma – pirmais telpā, bet šodien notikusī cīņa bija ārā.

Diāna Honkongā dubultspēļu turnīrā guva vienu uzvaru, nopelnot deviņus reitinga punktus. Ar ceturto numuru izliktais Marcinkevičas un Kadancu duets 1. kārtā ar 4:6, 6:4, 10:6 pieveica Lielbritānijas un Itālijas komandu Tara Mora/Kamilla Rozatello, bet 2. kārtā jeb ceturtdaļfinālā ar 3:6, 2:6 zaudēja Japānas pārim Robu Kajitani/Hiroko Kuvata.

Marcinkeviča nākamajās divās nedēļās plānojusi spēlēt W25 turnīros Singapūrā, kur viņai, visticamāk, būs jāstartē kvalifikācijā.

No 2019. gada līdz šim zināmie ITF un "Futures" sērijas turnīri apvienoti jaunajā "ITF World Tennis Tour". Ir vairākas turnīru kategorijas. Piemēram, Marcinkeviča šonedēļ spēlē W25 turnīrā, kas ir līdzšinējais ITF 25 000. Vīriešiem turnīri apzīmēti ar M burtu, bet sievietēm ar W (no angļu valodas).