Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkeviča Slovākijā nopelna maču pret pirmā simta spēlētāju

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkeviča Slovākijā nopelna maču pret pirmā simta spēlētāju
Diāna Marcinkeviča
Foto: Ralf Reinecke

Diāna Marcinkeviča otrdien sasniedza 2. kārtu ITF 25 000 sērijas sacensībās Bratislavā. Tikmēr ļoti sāpīgu zaudējumu "Futures" sacensībās Pērnavā piedzīvoja Mārtiņš Podžus, kurš šogad otro reizi šo Igaunijas pilsētu pameta ar neizmantotām vairākām mačbumbām.

Marcinkeviča Bratislavā spēkosies ar Top 100 spēlētāju

Ranga 334. vietā esošā Diāna Marcinkeviča pamatturnīra 1. kārtā divu kvalifikācijā spēlējušo tenisistu mačā sīvā cīņā ar rezultātu 6:3, 4:6, 7:6(5) pieveica Slovākijas tenisisti Lenku Jurikovu (WTA 421). Trešās uzvaras gūšana trīs dienās Diānai ļāvusi nopelnīt sešus reitinga punktus.

Ja pirmajā setā katrai tenisistei bija trīs breika iespējas (Marcinkeviča izmantoja divas, bet pretiniece vienu), tad mača turpinājumā to bija ļoti maz. 2. setā vienīgā breikbumba setbumbas vērtībā bija 10. geimā, kad Marcinkevičai pie rezultāta 4:5 neizdevās nosargāt servi. Savukārt pēdējā setā breikbumbu nebija, bet Marcinkeviča taibreikā no 3:5 paņēma četrus punktus pēc kārtas un svinēja visnotaļ sarežģītu uzvaru.

Marcinkevičas nākamā pretiniece būs turnīrā ar pirmo numuru izliktā Čehijas tenisiste Denisa Allertova. Viņa pašreiz rangā atrodas 95. vietā, bet martā sasniedza savu rekordu, tiekot līdz 55. pozīcijai. Allertovai ir salīdzinoši liela WTA turnīru pieredze, tajos sakrājot 32 uzvaras un vienreiz tiekot līdz finālam (pērn Guandžou zaudēts Jeļenai Jankovičai), kā arī vēl divas reizes sasniedzot pusfinālu. Allertova trīs reizes pieveikusi Top 10 spēlētājas – Karlu Svaresu Navarro (#10), Simonu Halepu (#2) un Andželiki Kerberi (#2).

Marcinkeviča pēc vairāk nekā divarpus gadu pārtraukuma varēs pārbaudīt savas spējas pret Top 100 tenisisti. Pēdējais tāds mačs viņai bija 2014. gada aprīlī WTA "Premier" turnīrā Štutgartē pret tobrīd 25. vietā bijušo Anastasiju Pavļučenkovu (3:6, 2:6).

Diāna ar pirmā simtnieka tenisistēm sacentusies piecas reizes (2-3), abas uzvaras gūstot 2014. gada sezonā, kad uzveiktas Timeja Baboša (#83) un Dina Ficenmaijere (#82). Mači Bratislavā notiek "hard" seguma slēgtajos kortos. Marcinkevičai būs arī dubultspēles kopā ar Vācijas tenisisti Tamāru Korpatšu.

Irinai Ļapustinai otro nedēļu pēc kārtas bija Antaljas ITF 10 000 turnīra (māls) "wild card". 17 gadus vecā Latvijas tenisiste pirms septiņām dienām guva pirmo uzvaru ITF pamatturnīros, bet šoreiz Turcijā zaudēja jau 1. kārtā, ar 1:6, 2:6 piekāpjoties divus gadu vecākai Vācijas tenisistei Sabrinai Ritbergeri (arī nav rangā). Ļapustina sakrāja septiņas dubultkļūdas un ar otro servi uzvarēja tikai divas izspēles (2/16). Tas noveda pie septiņiem pretinieces breikiem, kamēr pašai izdevās tikai viens.

Podžus 32 punktu taibreikā neizmanto 5 mačbumbas

Nežēlīgu zaudējumu Pērnavas "Futures 10 000" sērijas turnīra 1. kārtā cieta Mārtiņš Podžus, kurš ar rezultātu 7:5, 6:7(15), 3:6 piekāpās Uzbekistānas tenisistam Temuram Ismailovam (ATP 543.). Ranga 772. vietā esošais Podžus astoto reizi pēdējos deviņos "Futures" turnīros zaudēja jau 1. kārtā. Šoreiz uzvara noteikti bija jāgūst. Mārtiņš 1. setā atspēlējās un no 3:5 uzvarēja četros geimos pēc kārtas, turklāt uzņemšanā pie rezultāta 4:5 atspēlēja arī vienu setbumbu. Savukārt 2. sets milzu drāmā zaudēts ar piecām mačbumbām!

Visas mačbumbas bija 32(!) punktu garajā taibreikā, kurā vienubrīd servētāji zaudēja astoņas izspēles pēc kārtas. Podžus divas no piecām mačbumbām neprata realizēt ar savu servi. Tas bija viņa garākais taibreiks karjerā. Mārtiņam vienreiz dubultspēlēs bijis 28 punktu garš taibreiks, bet vienspēlēs vienā taibreikā ne reizi nebija spēlēts vairāk par 20 punktiem. Daudzo mačbumbu neizmantošana un šodienas garā taibreika zaudēšana noveda arī pie loģiska fiasko visā mačā. Tiesa, pēdējā setā Latvijas tenisistam pirmajam bija breika iespējas, bet viņš tās nespēja izmantot (0/3), astotajā geimā pats zaudējot savu servi.

Pērnava Podžum šogad ir ļoti neveiksmīga pilsēta, jo Mārtiņš šeit ar vairākām mačbumbām zaudēja arī jūlijā, kad māla seguma turnīrā jūlija beigās 1. kārtas cīņā ar četrām mačbumbām kapitulēja Miķelim Lībietim. Šonedēļ mači Pērnavā notiek uz "hard" seguma telpās. Arī dubultspēļu turnīrs Podžum beidzās ar neveiksmi 1. kārtā, kad viņš pirmdien kopā ar Norvēģijas tenisistu Viktoru Durašoviču piekāpās sacensību pirmajam pārim Markuss Eriksons/Milošs Sekuličs (Zviedrija) – 6:7(1), 6:3, 6:10.

Artūrs Lazdiņš (APT 1339.) laimes meklējumos devies uz tālo Bolīviju, kur piedalīsies divos "Futures 10 000" turnīros uz māla seguma. Pirmais no tiem šonedēļ notiek Lapasā, Lazdiņam tur gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs nespējot pārvarēt 1. kārtas barjeru. Lazdiņš individuālajās sacensībās ar rezultātu 3:6, 4:6 zaudēja gadu jaunākajam Argentīnas tenisistam Nikolasam Basellam (18), kuram tas bija tikai otrais mačs "Futures" pamatturnīros, gūstot pirmo uzvaru un tā nopelnot debiju vienspēļu rangā. Tikmēr Lazdiņš zaudējis jau astoņus mačus pēc kārtas! Dubultspēļu turnīrā viņš kopā ar Šveices pārstāvi Džesiju Kalambaju divos setos ar 4:6, 2:6 zaudēja turnīra pirmajam duetam Franko Agamenone/Matiass Sukass (Argentīna).

  -1 [+] [-]

, 2016-11-08 15:50, pirms 7 gadiem
???.."ar rezultātu 7:5, 7:6(15), 3:6 piekāpās Uzbekistānas tenisistam"...??

     [+] [-]

, 2016-11-08 16:17, pirms 7 gadiem
Abi brali ta ari palix future spileri.

     [+] [-]

, 2016-11-08 22:54, pirms 7 gadiem
tūrists Lazdiņš :9 tolks tur braukt ja nevar uzvarēt