Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Lībietis: "Šobrīd vēlos redzēt, cik tālu varu tikt vienspēlēs"

Lībietis: "Šobrīd vēlos redzēt, cik tālu varu tikt vienspēlēs"
Miķelis Lībietis
Foto: tennis.by

Latvijas vīriešu tenisa otrais numurs Miķelis Lībietis (ATP 363.) trešdien pusstundu pēc pusnakts (pēc Latvijas laika) sāks Noksvilas "Challenger" turnīru, vienspēļu turnīra 1. kārtas mačā tiekoties ar ranga 108. vietā esošo amerikāni Džaredu Donaldsonu. Lībietis pirms turnīra notikušajā preses konferencē atskatījās uz šogad paveikto un ieskicēja tuvākās nākotnes plānus.

Noksvilas "Challenger" turnīru Lībietis droši var saukt par mājas sacensībām, jo šī vieta viņam ir ļoti tuva, četrus gadus studējot Noksvilā bāzētajā Tenesī Universitātē, kuras tenisa komandas sastāvā viņam bija spilgti rezultāti NCAA līmenī. "Wild card" saņemšanā šajā turnīrā tāpēc nav pārsteigums, jo Lībietis šeit ir kā savējais.

Viņš 2014. gadā kopā ar savu koledžas komandas biedru Hanteru Rīsi kļuva par Noksvilas "Challenger" dubultspēļu turnīra čempionu. Abi arī šonedēļ spēlēs Noksvilā, tiesa, ar citiem pāriniekiem. Lībietis startēs kopā ar Denisu Novikovu. Abi pagājušajā nedēļā tika līdz pusfinālam Šarlotsvilā, bet septembrī uzvarēja Kolumbusas turnīrā.

"Man ir bijuši labi rezultāti "Futures" turnīros, uzvarēju četros vai piecos. Vasarā izdevās 14 uzvaru sērija Baltijas valstīs. Tā uzlaboja pozīciju rangā, pēc tam nolemjot spēlēt "Challenger" turnīros. Šogad man palikuši vēl trīs "čelendžeri". Uzskatu, ka man ir bijis labs gads, gaidu nākamo," 2016. gadā paveikto rezumēja Lībietis.

Noksvilas turnīra "wild card" saņemšana Lībietim, protams, nozīmē ļoti daudz: "Redzu, ka mani šeit vēl atbalsta un vēlas redzēt mani spēlējot. Pagājušajā gadā pēc savainojuma varēju šeit spēlēt, taču nolēmu spēlēt Eiropā. Šogad esmu šeit un ar iespēju spēlēt savu skatītāju priekšā. Ceru, ka man būs vakara mačs ar daudz faniem."

Kļūšana par profesionāli likusi saprast būtisko atšķirību starp koledžu tenisu un pro tūri: "Koledžā nav nekādu uztraukumu, jo tev ir viss – treneri, inventārs. Profesionālajā līmenī viss jāorganizē pašam. Tas ir daudz grūtāk un man prasīja laiku, lai pierastu. Tagad jūtos komfortabli. Domāju, ka tieši tāpēc pēdējos mēnešos progresēju reitingā."

Kamēr vienspēlēs "Challenger" līmenī Lībietim pagaidām pamatturnīros ir tikai divas uzvaras (abas gūtas septembrī Kolumbusā), dubultspēlēs viņam jau ir divi tituli. Miķelis neslēpj, ka tieši pāru sacensības viņam ir lielā tenisa mīlestība, taču vismaz pagaidām viņš grib pārbaudīt, cik tālu var tikt vienspēlēs.

"Ja spēlētu tikai dubultspēlēs, domāju, ka man būtu ļoti labi rezultāti un rangā tiktu pirmajā simtniekā, taču šobrīd cenšos izveidot karjeru vienspēlēs. Pirms koledžas neticēju, ka man būs nākotne vienspēlēs, jo biju daudz labāks dubultspēlēs. Vēlāk ievērojami progresēju vienspēlēs, tāpēc tagad vēlos redzēt to, cik tālu varu tikt," Lībietim dažu tuvāko gadu prioritātes ir skaidras.

Vaicāts, kāds viņa spēlē ir vislielākais uzlabojums, Lībietis nosauca "forehand" sitienu. Agrāk tas bija nestabilāks. Pārejot uz profesionālu līmeni, bija nepieciešams daudz laika, lai to nostabilizētu.

Lībietis atzina, ka "Futures" sērijas turnīros Eiropā (nevis Amerikā) spēlēja taktisku apsvērumu dēļ: "Šeit visi – treneri un spēlētāji – zina mani un to, kā pret mani spēlēt. Kad tikai sāku regulāri spēlēt "Futures" turnīros, nevēlējos tādas situācijas. Tagad, kad rangā esmu 350. vietā, tam vairs nav nozīmes, jo visi "Challenger" turnīros ir labā līmenī. Kad tikai sāku spēlēt "Futures", ASV arī būtu grūtāk tikt turnīros. Tur ir lielās kvalifikācijas – lai spēlētu turnīrā, pirms tam ir jāuzvar turnīrā. Turpmāk pārsvarā spēlēšu Ziemeļamerikā. Šeit ir daudz "Challenger" turnīru, arī Meksikā un Kanādā. Tā kā dzīvoju Noksvilā, man arī būs vieglāk ceļot."


, 2017-03-08 01:27, pirms 7 gadiem
omg visi treneri amerikā mani zināja...
nolaidies lūdzu,un pasmaidi tieši tā kad to darīji pieminot savu forehand
Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA
4

Ostapenko mēģinās otro reizi sasniegt Madrides "WTA 1000" trešo kārtu

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. Pēc plkst. 13.30 Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko otrajā kārtā cīnīsies pret spānieti Džesiku Bousasu.
Paula Badosa un Džesika Bousasa. Foto: Mutua Madrid Open
1

Bousasa uzvar Badosu un kļūst par Ostapenko oponenti Madridē

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Spānijas spēlētāju cīņā Džesika Bousasa šodien apspēlēja Paulu Badosu (2:6, 6:3, 6:3) un kļuva par Latvijas tenisa līderes Aļonas Ostapenko pretinieci otrajā kārtā.
Roberts Štrombahs. Foto: Ostra Group Open 2024 by Purposia

Štrombahs neiekļūst Ostravas "Challenger" pamatsacensībās

Čehijas trešajā lielākajā pilsētā Ostravā risinās "Challenger 75" turnīrs tenisā. Latvijas labākais tenisists Roberts Štrombahs šodien kvalifikācijas izšķirošajā kārtā zaudēja čeham Jakubam Nikodam - 2:6, 3:6.