Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Emuliņš un Stabiņš zaudē dramatiskā finālā Jūrmalā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Emuliņš un Stabiņš zaudē dramatiskā finālā Jūrmalā
Jūrmalas Future dubultspēļu turnīra fināla dalībnieki
Foto: Jānis Cīrulis

Latvijas tenisistiem Rihardam Emuliņam un Krišjānim Stabiņam šodien neizdevās izcinīt Jūrmalas “Future” dubultspēļu titulu. Finālā spēlē viņi bija ļoti tuvu triumfam, tomēr neizmantoja četras mačbumbas un piekāpās Polijas duetam ar 6:4, 5:7, 4:10.

27 gadus vecais Emuliņš un 25 gadus vecais Stabiņš bija veiksmīgākie mūsu valsts pārstavji šajā sacensībās. Lai arī viņi turnīrā startēja ar organizatoru piešķirto wildcard, tomēr visastrīs spēles līdz finālam bija uzvarējuši trijos setos. Titula cīņā abiem pretī stājās poļi Dariušs Lipka un Adams Majhrovičs. Jāpiemin, ka abiem Latvijas tenisistiem tas bija pirmais šāda līmeņa turnīru fināls.

Spēles pirmo geimu uzvarēja Polijas duets, tomēr Stabiņš un Emuliņš ātri spēja mainīt cīņas ritējumu. Četri geimi pēc kārtas deva jau komfortablu vadību. Setu mūsējie varēja pabeigt visai ātri, tomēr pie 5:2 neizmantoja trīs setbumbas. Polijas duets pievilka līdz 4:5, tomēr ar ceturto setbumbu latvieši lika punktu setam.

Otrajā setā mūsu duets panāca 3:1 un nesalūza arī brīdī, kad pretinieki panāca neizšķirtu. Atkal tika uzvarēti divi geimi pēc kārtas un iespēja pašiem izservēt maču. Pie 5:3 mūsējiem bija pirmā mačbumba, tomēr tās izspēlē izsists autā. Vēl trīs mačbumbas Stabiņam un Emuliņam bija pie 5:4 un sāncenšu serves, taču arī to izspēlē sāncenši bija veiksmīgāki.

Neizmantotās iespējas diemžēl salauza mūsējos. Pārliecinoši tika zaudēti gan nākamie divi geimi, gan supertaibreiks – 4:10, kas nozīmēja, ka par šī gada Jūrmalas “Future” turnīra čempioniem kļūst poļi Dariušs Lipka un Adams Majhrovičs. Lipkam šis ir pirmais, bet Majhrovičam otrais tituls karjerā. Par uzvaru turnīrā viņi katrs ieguva 18 reitinga punktus un 310 ASV dolāru prēmiju, bet Stabiņam un Emuliņam pa 10 reitinga punktiem un 180 ASV dolāru prēmijai.

Vienspēļu turnīrā šodien notiek pusfināli, bet fināls tiks izspēlēts rīt.