Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Sevastova Madridē pret sezonas līderi Pliškovu

Sevastova Madridē pret sezonas līderi Pliškovu
Anastasija Sevastova
Foto: Porsche Tennis Grand Prix

Anastasija Sevastova (WTA 22.) šodien plkst. 13:00 Madrides "Premier Mandatory" sērijas turnīra 2. kārtas mačā tiksies ar pasaules trešo raketi Karolīnu Pliškovu.

Sezonas līdere bez lielas māla turnīru palīdzības

Pliškova šogad sakrājusi visvairāk punktu (2252), nedaudz esot priekšā Karolīnai Vozņacki (2175) un Johannai Kontai (2130). Karolīnai produktīvākais laiks katru gadu ir "hard" turnīri un īsā zālāja sezona, bet māla sezonas laikā viņai tradicionāli ir pieticīgi rezultāti, jo viņas spēlētais teniss vairāk piemērots ātrajiem segumiem.

Karolīnai šogad ir 25-6 bilance, kurā iekļauti "Premier" sērijas turnīru tituli Brisbenā un Dohā, kā arī kopumā jau seši ceturtdaļfināli, ieskaitot "Australian Open". Uz māla Karolīna nospēlējusi četras spēles (2-2). Štutgartē viņa zaudēja otrajā spēlē, piekāpjoties māla seguma speciālistei Laurai Zīgemundai, kura vēlāk kļuva par šī turnīra čempioni, bet Prāgā cieta fiasko jau 1. kārtā pret Kamilu Džordži, savās mājās nospēlēt diezgan vienaldzīgi.

Pliškova ir vienreiz uzvarējusi māla seguma turnīrā, to izdarot pirms diviem gadiem Prāgā, kur gan bija vājš sastāvs, un Pliškova mocījās teju visos mačos. Neviena no piecām uzvarētajām spēlētājām nebija Top 50, Karolīna četros no pieciem mačiem uzvarēja trīs setu cīņās. Pliškova uz māla tikai četras reizes pieveikusi Top 30 spēlētājas.

Sevastovai cīņa par atkārtotu karjeras lielāko uzvaru

Sevastova pagājušajā nedēļā Štutgartē pieveica pasaules septīto raketi Johannu Kontu. Tas nebija ne pārsteigums, nedz arī sensācija, zinot abu spēlētāju prasmes uz māla seguma. Šodien uz māla uzveicot Pliškovu, būtu identiska situācija. Pliškovas uzvarēšana uz zālāja vai ātra "hard" seguma un māla ir ļoti atšķirīgas lietas ar dažādu grūtības līmeni.

Sevastova piekto reizi (1-3) sacentīsies ar Top 3 spēlētāju. Viņa divreiz zaudējusi Vozņacki, kura šo spēļu laikā bija 1. un 3. vietā, kā arī vienreiz piekāpās Garbinjei Mugurusai (#3). Sevastovai Spānijas tenisisti pērn izdevās apspēlēt "US Open". Uzvara pār Pliškovu Sevastovai būtu atkārtots karjeras lielākais panākums. Sevastova ar čehieti ir divreiz tikusies, katrai gūstot pa vienam panākumam, izmantojot konkrētā mača seguma dotās priekšrocības.

Sevastovas un Pliškovas iepriekšējo maču vēsture (1-1)

Pirmā spēle. 21.10.2015. Kremļa kausa (WTA "Premier" turnīrs) 2. kārta, "hard" segums. #134 Sevastova – #15 Pliškova 6:3, 7:6(10).
Lai arī Maskavā notikusī spēle bija uz "hard" seguma, tas bija ļoti lēns, automātiski Pliškovai radot lielas problēmas un attiecīgi Sevastovai kļūstot par lielu plusu. Lai arī Pliškova, protams, bija liela favorīte, Sevastovas uzvara tajā dienā tika gaidīta. Tam bija divi iemesli. Pirmkārt, ļoti lēnais segums – tāds, kāds Pliškovai nepatīk. Otrkārt, Karolīna iepriekšējā vakarā aizvadīja vairāk nekā divarpus stundu (2:39) ilgu spēli, kas beidzās ļoti vēlu, čehietei nedodot daudz laika, lai atjaunotos. Sevastova veiksmīgi izmantoja situāciju, gūstot pirmo Top 20 uzvaru kopš 2011. gada. Sevastova 2. setā atspēlēja četras setbumbas.

Otrā spēle. 06.06.2016. Notingemas "International" turnīra 1. kārta, zālājs. #82 Sevastova – #17 Pliškova 7:6(5), 0:6, 2:6.
Ja abu pirmajā tikšanās reizē uz sev tīkamāka seguma spēlēja Sevastova, tad otrajā cīņā Notingemā tādā situācijā bija Pliškova, kura, starp citu, vēlāk kļuva par šī turnīra čempioni. Karolīna uz daudz ātrākā seguma servēja labāk nekā abu pirmajā spēlē iepriekšējā gada oktobrī Maskavā – Sevastovai trīs setu mačā bija tikai viena breikbumba, kuru Pliškova atspēlēja ar eisu, tādā veidā 1. setā pie 4:5 atspēlējot setbumbu. Pliškova vēlāk taibreiku pamanījās zaudēt no 5:1 pārsvara, neveiksmīgajā posmā vairākas reizes kļūdoties ar "backhand". Karolīna graujoši uzvarētajos nākamajos divos setos spēlēja krietni aktīvāk, ar servi kopumā zaudējot tikai septiņus punktus. Pēc zaudējuma Pliškovai Sevastovas bilance uz zālāja seguma WTA pamatturnīros kļuva 0-6. Anastasija nākamajā nedēļā guva četras uzvaras Maljorkā, kur tika līdz finālam.

Sevastovai uz māla ļoti labas izredzes

Šodienas mačs Madridē iespēju ziņā Sevastovai būs ļoti līdzīgs tam, kas notika 2015. gada rudenī Maskavā. Pliškova nav māla spēlētāja, bet Sevastovai šis segums ļoti patīk, it īpaši tas attiecas uz mačiem pret agresīvām spēlētājām. Pliškovai uz māla problēmu ir ļoti daudz. Ar servi vieglus punktus krāt izdodas retāk nekā uz ātrajiem segumiem. Uzbrukumā nepieciešama pacietība un vairāki sitieni, lai uzvarētu izspēles. Tāpat uz māla visuzkrītošāk ir redzams Karolīnas lielākais trūkums, kas ir kustēšanās. Garā auguma dēļ viņa ar aktīvu skriešanu nenodarbojas un pārsvarā spēlē stāvošu tenisu, par katru cenu sarežģītām bumbiņām tikt klāt necenšoties. Kāju darbība viņai arī nav labā līmenī.

Sevastovai ir ieroči, lai Pliškovu apspēlētu uz šī seguma. Pirmkārt, runa ir par Anastasijas "dropšotiem", kas pret lēno Pliškovu ir ļoti laba taktika. Ņemot vērā lēno segumu, Sevastovai būs daudz vairāk opciju ne vien aizsardzībā, bet arī uzbrukumā, kur bez saīsinātajiem sitieniem pret Pliškovu lieliska taktika ir arī daudz spēlēt stūros, liekot viņai skriet, kas Pliškovai nepatīk.

Pateicoties augstienes apstākļiem, Madrides māls ir nedaudz ātrāks nekā daudzviet citur. Pliškovai tas gan nav ļāvis spīdēt šajā turnīrā. Karolīnai šajā turnīrā ir 3-3 bilance, ne reizi netiekot tālāk par 2. kārtu. Savā pirmajā mačā šī gada turnīrā viņa nospēlēja nepārliecinoši. Karolīna 2:09 stundu ilgā mačā izmocīja uzvaru pār ļoti sliktā formā esošo Ļesju Curenko (ukrainietei septiņi zaudējumi pēc kārtas) – 7:6(5), 2:6, 6:2. Pliškovai trīs setos tikai pieci eisi un četras dubultkļūdas, tiekot nobreikotai piecas reizes.

Sevastovas un Pliškovas mačs plkst. 13:00 atklās dienas programmu turnīra galvenajā arēnā. Tajā pašā laikā šodien spēlēs arī Aļona Ostapenko, kurai dubultspēle kopā ar Taivānas tenisisti Haočinu Čanu. Viņām pretī stāsies Kanādas un Ķīnas komanda Gabriela Dabrovski/Jifana Su. Aļona Madridē uz vienspēlēm, kur viņai bija jāspēlē kvalifikācijā, netika Prāgas turnīra dēļ.


, 2017-05-08 10:30, pirms 7 gadiem
Mačs par Top20. Turnīrs liels, traki punkti un nauda. Lai veicas!
Karolīnas motivācija varētu būt punkti un ranga 1.vieta. Vēl lielāka varētu būt atpūsties pirms galvenās sezonas.
, 2017-05-08 14:03, pirms 7 gadiem
6:3 3:0, tuvu, ļoti tuvu kam lielam!!
, 2017-05-08 14:12, pirms 7 gadiem
Cerams, ka ar veselību viss kārtībā un izturēs līdz galam. Links:
http://www.vipbox.nu/tennis/477091/1/wta-madrid-manolo-santana-:-sevastova-vs-ka.-pliskova-live-stream-online.html
, 2017-05-08 14:19, pirms 7 gadiem
Ostapenko patlaban spēlē dubultspēli, 1.setu vinnēja.
, 2017-05-08 14:23, pirms 7 gadiem
tagad tikai jānoserē pašai...
, 2017-05-08 14:28, pirms 7 gadiem
jes
Daniela Vismane. Foto: Mauri Levandi / Estonian Tennis Association

Vismane dodas Semeņistajas pēdās un zaudē ar tādu pašu rezultātu - 6:7, 0:6

Katalonijas pilsētā Terrasā turpinās W35 tenisa turnīrs uz māla. Latvijas ceturtais numurs Daniela Vismane šodien 1/4 finālā piekāpās beļģietei Hannei Vandevinkelai - 6:7, 0:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Zumapress/Scanpix
5

Semeņistaja kapitulē "WTA 125" astotdaļfināla pēdējā setā

Turcijas dienvidu pilsētā Antaljā turpinās "WTA 125" turnīrs uz māla. Latvijas tenisa otrā rakete Darja Semeņistaja šodien 1/8 finālā zaudēja japānietei Mojukai Učijimai - 6:7, 0:6.
Diāna Marcinkēviča. Foto: Diego Runggaldier / tennis-valgardena.com

Marcinkēvičai zaudējums ITF W75 turnīra dubultspēļu pirmajā kārtā

LETA. Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča trešdien pārī ar lietuvieti Justinu Mikulskīti Francijā cieta zaudējumu Starptautiskās tenisa federācijas (ITF) Kruasi Bobūras W-75 sērijas turnīra dubultspēļu sacensību pirmajā kārtā.