Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko Indianvelsas debijā pret nesen sagrauto Koviniču

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko Indianvelsas debijā pret nesen sagrauto Koviniču
Aļona Ostapenko
Foto: AFP/Scanpix

Aļona Ostapenko (WTA 64.) šovakar plkst. 21:00 debitēs prestižajā Indianvelsas "Premier Mandatory" sērijas turnīrā, sacenšoties ar rangā 10 pozīcijas zemāk esošo Melnkalnes tenisisti Danku Koviniču, kuru viņa pagājušajā nedēļā sagrāva Akapulko.

"Premier Mandatory" sērijas turnīri ir trešie vērtīgākie turnīri WTA līmenī, piekāpjoties vien "Grand Slam" sacensībām un sezonas finālturnīram "WTA Finals". "Premier Mandatory" kategorijā ietilpst tikai četri turnīri – Indianvelsa, Maiami, Madride un Pekina. Čempiones saņem 1000 reitinga punktus.

Ostapenko pērn debitēja trijos no četriem šīs kategorijas turnīriem, izņemot Indianvelsu, uz Kaliforniju pagājušā gada martā neaizbraucot mācību dēļ. Tāpēc debija par neoficiālo piekto "Grand Slam" turnīru uzskatītajā Indianvelsā viņai būs šodien.

Ostapenko pirmajā mačā Indianvelsā sacentīsies ar pagājušajā nedēļā Meksikā sagrauto Koviniču, kura Akapulko svelmē tika pārliecinoši uzveikta ar rezultātu 6:2, 6:2. Aļona tajā spēlē iespaidīgi dominēja uzņemšanā, pretinieci servi ļaujot nosargāt tikai vienreiz. Kā jau ierasts, ar savu servi gan Ostapenko bija problēmas, it īpaši spēlē ar otro servi, un trīs no četriem geimiem šajā cīņā tika zaudēti, servējot pašai.

Abām tenisistēm tā bija otrā tikšanās. Pirmajā mačā 2015. gada maijā ITF turnīrā Trnavā, kad Ostapenko vēl atradās ranga otrajā simtā, viņa Koviničai zaudēja ar 2:6, 6:2, 4:6. Tas mačs notika uz māla, kas Melnkalnes tenisa līderei ir ērtākais segums, bet Ostapenko labāk patīk ātrie segumi.

Kopš pagājušās nedēļas tikšanās Akapulko abu spēlētāju rezultātos nekas būtiski nav mainījies. Ostapenko Meksikā vēl uzveica arī Medisonu Brengli, bet pēc tam ar pārāk paviršu tenisu zaudēja vēlāk šajā turnīrā par čempioni kļuvušajai Ļesjai Curenko. Koviniča kopš zaudējuma mūsu tenisistei nav spēlējusi, tādējādi viņai sanāks divi mači pēc kārtas pret Ostapenko. Koviničai šobrīd ir piecu zaudējumu sērija, kas "hard" sezonas laikā viņai nav nekas ārkārtējs.

Koviniča Indianvelsā debitēja pērn, kad tika līdz 2. kārtai. Danka pirmajā mačā ar 6:3, 6:4 pieveica mājinieci Samantu Krofordu, bet pēc tam pabiedēja Petru Kvitovu – 3:6, 6:4, 6:7(5). Koviniča tajā mačā divreiz bija divu punktu attālumā no uzvaras.

Ostapenko un Koviničas mača uzvarētāja 2. kārtā tiksies ar Top 5 spēlētāju. Tiesa, tā būs nevis 3. vietā esošā Karolīna Pliškova, bet gan 5. pozīcijas īpašniece Dominika Cibulkova. Pēc Serēnas Viljamsas izstāšanās notika pārkārtojumi, kas skāra vairākas tenisistes, ieskaitot Ostapenko.

Aļona Indianvelsā plānojusi spēlēt arī dubultspēlēs, kur viņas pāriniece būs pagājušā gada fināliste Jūlija Gergesa, kura līdz titula spēlei tika ar Pliškovu. Ostapenko ar Gergesu grasījās startēt arī Akapulko, taču toreiz Vācijas tenisistei karstuma rezultātā radās veselības problēmas un no dubultspēļu turnīra nācās atteikties.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2017-03-08 13:13, pirms 7 gadiem
Aļona, saņemies! Lai veicas šajā turnīrā - līdz finālam!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-03-08 23:16, pirms 7 gadiem
lecīga iedomiga skukene...
psihologija nulle...