Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Sevastova atkal nenotur pārsvaru un zaudē septīto spēli pēc kārtas

Sevastova atkal nenotur pārsvaru un zaudē septīto spēli pēc kārtas
Anastasija Sevastova
Foto: AFP/Scanpix

Anastasijai Sevastovai (WTA 34.) rudenī sākto zaudējumu sēriju neizdevās pārtraukt arī Hobārtā, kur viņa "International" turnīra 1. kārtas mačā ar rezultātu 2:6, 6:1, 4:6 piekāpās amerikānietei Šelbijai Rodžersai (WTA 59.). Sevastova pēdējā setā bija vadībā ar 4:2, turpinājumā zaudējot četrus geimus pēc kārtas.

Sevastova 1. setā cieta bezierunu sakāvi. Rodžersa pilnībā dominēja ar spēcīgiem uzbrukumiem, nedodot Anastasijai laiku, lai izveidotu pietiekami labus pretuzbrukumus vai vismaz vienkārši atbildētu tā, lai rastos cerības uz uzvaru izspēlē. Rodžersa pie rezultāta 5:1 uzņemšanā ar sitienu autā neizmantoja setbumbu, ļaujot rezultātam izskatīties mazliet pieklājīgākam.

Sagrāve bija arī nākamajā setā, tiesa, šoreiz Sevastovas izpildījumā. Latvijas pirmajai raketei beidzot izdevās tikt pie teikšanas. Viņa tagad Rodžersai turēja pretī spēka spēlē, turklāt regulāri ar labiem panākumiem izmantoja "slaisu" un "dropšotu" taktiku. Tieši precīzs saīsinātais sitiens viņai ceturtajā geimā deva seta pirmo breiku. Rodžersa iepriekšējā geimā neizmantoja iespēju izvirzīties vadībā ar breiku, bumbiņu no neliela attāluma ietriecot tīklā.

Sevastova dominēja arī 3. setā, bet uzvarēt nemācēja, lai gan iespējas bija ļoti labas. Anastasijai trešajā geimā neizdevās izmantot piecas breikbumbas (patiešām laba iespēja bija tikai viena), bet divus geimus vēlāk sekoja Sevastovas breiks. No 15:40 atspēlējusi pirmo breikbumbu, Rodžersa otrās breikbumbas izspēlē nolēma izmēģināt "dropšotu", bumbiņai netiekot tālāk par tīklu. Sevastova tūlīt nostiprināja breiku, esot priekšā ar 4:2. Tas bija viņas pēdējais uzvarētais geims šajā turnīrā.

Anastasijai septītajā geimā bija jānokārto dubultbreika pārsvars un pēc tam jāservē par uzvaru mačā, taču tas nenotika, un Rodžersa servi nosargāja no 15:40. Otrā breika iespēja bija ņemama, bet Sevastovai pievīla "forehand" uzbrukums. Sevastovai pēc tam ļoti neveiksmīgs astotais geims, tajā ar vairākām kļūdām servi zaudējot "sausā". Sevastova pretiniecei palīdzēja ar trim kļūdām, bet Rodžersa tikai vienu punktu nopelnīja pati, kad pie 0:40 neatvairāmi uzsita ar spēcīgu diagonālo "forehand" – 4:4.

Sevastovai pēc tam paviršs geims arī uzņemšanā, kas nozīmēja pie rezultāta 4:5 servēt par palikšanu mačā. Anastasijai bija geimpunkts, lai panāktu neizšķirtu 5:5, taču viņa zaudēja trīs punktus pēc kārtas. Vispirms kārtējais "forehand" auts, pēc tam iekrišana uz Rodžersas apvedošo sitienu un visbeidzot mačbumbas izspēlē bumbiņas raidīšana tīklā.

Sevastova bez uzvarām ir kopš 20. septembra, kad Tokijā pieveica Katerinu Bondarenko. Kopš tā laika Anastasijai jau septiņi zaudējumi pēc kārtas, atkārtojot karjeras garāko neveiksmju sēriju WTA sacensībās. Septiņus mačus pēc kārtas viņa zaudēja arī 2011. gadā no marta līdz jūnijam. Sevastova pēdējos trīs mačus zaudējusi trīs setos, turklāt allaž pēdējā setā bija vadībā un divās no trim spēlēm neizmantoja kopumā septiņas mačbumbas.

Sevastova Hobārtas turnīrā bija izlikta ar otro numuru, kas viņai ir augstākais numurs WTA karjerā. Par piedalīšanos vienā mačā pienākas viens reitinga punkts un 1925 dolāru prēmija. Anastasijai Hobārtā vēl dubultspēles kopā ar Luksemburgas tenisisti Mendiju Minellu, bet nākamais vienspēļu turnīrs būs Melburnā, kur 16. janvārī startēs sezonas pirmais "Grand Slam".

Spēles statistika

RādītājsSevastovaRodžersa
Eisi05
Dubultkļūdas95
1. serves precizitāte59%63%
Iegūtie punkti ar 1. servi39/6532/50
Iegūtie punkti ar 2. servi14/3917/30
Breikpunktu realizācija3/144/11
Visi iegūtie punkti8491

, 2017-01-08 09:47, pirms 7 gadiem
Galva, galva, galva!!!
, 2017-01-08 11:32, pirms 7 gadiem
Tā jau ir slimība
, 2017-01-08 13:31, pirms 7 gadiem
Tad jau Ostapenko atkal tuulinj LV nr 1 buus
, 2017-01-08 16:28, pirms 7 gadiem
Psiholoģija...
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

W75 otrajā kārtā Semeņistaja atzīst māla speciālistes pārākumu

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistana šodien otrajā kārtā jeb 1/8 finālā piekāpās francūzietei Luā Buāsonai - 5:7, 1:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
1

Semeņistaja sasniedz W75 astotdaļfinālu, Vismane un Marcinkēviča zaudē

Šveicē sācies W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros, kur piedalās arī Latvijas otrā, trešā un ceturtā rakete. Pirmajā kārtā Darja Semeņistana šodien izcīnīja uzvaru, bet Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane zaudēja.