Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

papildināts Ostapenko zaudē ceturtdaļfinālā, Marcinkeviča - pusfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko zaudē ceturtdaļfinālā, Marcinkeviča - pusfinālā
Aļona Ostapenko
Foto: AP/Scanpix

Aļona Ostapenko piektdien nespēja pārvarēt ceturtdaļfināla barjeru ITF 25 000 sērijas turnīrā Ekerdrevillē (Francija), divos setos ar 4:6, 3:6 piekāpjoties mājiniecei Stefānijai Forecai. Tikmēr Diānai Marcinkevičai ar Katerinu Bondarenko neizdevās iekļūt Kaptiva salas ITF 50 000 dubultspēļu finālā.

Abu tenisistu izredzes iekļūt pusfinālā tika vērtētas vienādi, taču kortā bija vērojama cita aina. Ar otro numuru izliktā Foreca (33), kura pašreiz rangā atrodas 232. vietā, bet kādreiz bijusi 62. pozīcijā, izmantoja Ostapenko problēmas ar otro servi (Aļonai astoņas dubultkļūdas) un izcēlās ar sešiem breikiem, no tiem četrus gūstot otrajā setā.

Ostapenko, kura Francijā bija izlikta ar astoto numuru, ar tikšanu līdz ceturtdaļfinālam nopelnīja deviņus reitinga punktus. Šonedēļ ranga 308. vietā esošā Latvijas tenisiste ITF 25 000 līmeņa turnīros tikai vienreiz tikusi tālāk par ceturtdaļfinālu, kas viņai jūnijā izdevās Zviedrijā (pusfināls). Aļonai nākamais turnīrs aiznākamajā nedēļā Polijā, kur spēlēt paredzējusi arī Diāna Marcinkeviča.

Viņa otro nedēļu pēc kārtas ASV zaudēja ITF 50 000 sērijas dubultspēļu pusfinālā. Marcinkeviča un Katerina Bondarenko Floridā bija izliktas ar ceturto numuru un pusfinālā ar 6:1, 2:6, 6:10 piekāpās turnīra pirmajam pārim Gabriela Dabrovski (Kanāda) un Anna Tatišvili (ASV). Mača scenārijs bija identisks pagājušās nedēļas zaudējumam pusfinālā Teksasā. Marcinkevičai ar Bondarenko arī šodien bija seta un breika pārsvars, kuru nosargāt neizdevās.

Eiropas komanda pēc viegli uzvarēta 1. seta ieguva 2:0 starta handikapu 2. setā, bet pēc tam zaudēja sešus geimus pēc kārtas! Tas viss bija liels Bondarenko nopelns, Ukrainas tenisiste pēc tam pilnībā izgāza supertaibreiku, ar piecām rupjām kļūdām palīdzot nokļūt iedzinējos ar 1:6. Savulaik "Grand Slam" dubultspēļu sacensībās uzvarējusī Bondarenko vienkāršās situācijās sita gan autā, gan tīklā un vienu punktu pretiniecēm uzdāvināja ar dubultkļūdu. Marcinkevičai atlika vien neizpratnē noskatīties... Jāsamierinās ar 29 reitinga punktiem, lai gan bija labas iespējas iegūt 48.

     [+] [-]

, 2014-11-07 16:58, pirms 9 gadiem
žēl. bet top 300 arī ar šo laikam ir iekarots.