Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Mārtiņš Podžus Vācijā sasniedz sezonas otro pusfinālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Mārtiņš Podžus Vācijā sasniedz sezonas otro pusfinālu
Mārtiņš Podžus
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Šonedēļ septiņu zaudējumu sēriju pārtraukušais Latvijas tenisists Mārtiņš Podžus Hambahā sasniedza sezonas otro "Futures" vienspēļu turnīra pusfinālu.

Ranga 799. vietā esošais Podžus ceturtdaļfināla mačā atspēlējās pēc zaudēta 1. seta un ar rezultātu 3:6, 6:4, 6:3 pieveica tikai 18 gadus veco bulgāru Aleksandaru Lazarovu (ATP 641.). Mača 1. setā servi zaudējis divas reizes, Podžus pretiniekam cīņas turpinājumā breika iespējas nedeva, bet pats katrā no nākamajiem diviem setiem nopelnīja pa vienam breikam.

Podžus Hambahā spēlē trešo gadu pēc kārtas. 2014. gadā viņš tika līdz pusfinālam, bet pērn sasniedza ceturtdaļfinālu. Šonedēļ tātad izdevies atkārtot aizpagājušajā gadā iespēto. Par pusfināla sasniegšanu pienākas seši reitinga punkti, kas ir par četriem vairāk nekā šajā turnīrā tika nopelnīts pirms gada.

Latvijas vīriešu tenisa trešais numurs šogad tikai otro reizi sasniedzis "Futures" sērijas turnīru pusfinālu vienspēlēs. Pirmā bija aprīļa beigās Verobīčā, kur viņš tika līdz finālam. Zīmīgi, ka kopš tā laika līdz šai nedēļai Mārtiņam pamatturnīros bija septiņi zaudējumi pēc kārtas. Sestdien pusfinālā būs jātiekas ar Čehijas tenisistu Mareku Jalovjecu (ATP 473.), kurš Hambahā izlikts ar otro numuru.

Dubultspēļu turnīrs pabeigts ar zaudējumu pusfinālā, kur kopā ar Vācijas tenisistu Denisu Kapriču neveiksme mačā pret Lielbritānijas duetu Kīlans Ouklijs/Nīls Poflijs – 6:7(1), 7:6(5), 5:10. Sacensības Hambahā notiek uz paklāja seguma.