Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkeviča neizmanto mačbumbas un atkal zaudē

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkeviča neizmanto mačbumbas un atkal zaudē
Diāna Marcinkeviča
Foto: Abierto de Tenis Juarez/Facebook

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Diāna Marcinkeviča otro nedēļu pēc kārtas ITF sērijas sacensībās Monterejā gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs zaudēja jau 1. kārtā. Brāļi Podžus turpina spēlēt Vācijā, kur Mārtiņš otrdien pārvarēja "Future" 1. kārtu, bet Jānim pirmais mačs trešdien.

Diāna Marcinkeviča Meksikā pavada trešo nedēļu. Pirmajā viņai izdevās tikt līdz māla seguma turnīra ceturtdaļfinālam Huaresā. Pagājušajā nedēļā Diāna jau 1. kārtā zaudēja "hard" turnīrā Monterejā. Ja pirmajās divās nedēļās Marcinkeviča piedalījās ITF 25 000 līmeņa turnīros, tad šonedēļ Monterejā augstākas raudzes sacensības, izmēģinot spēkus ITF 50 000 sērijas sacensībās.

Šogad Marcinkeviča šajā līmenī bija spēlējusi tikai vienreiz, jūlija beigās Polijā zaudējot jau pirmajā mačā. Arī Meksikā tāds pats iznākums, lai gan šoreiz Diānai bija ļoti, ļoti labas iespējas uzvarēt maču pret sliktā formā esošo rumānieti Aleksandru Kadantu. Viņai pašreiz reitingā tikai 195. vieta, bet janvārī Kadantu sasniedza rekordu, tiekot līdz 59. vietai. Kadantu Monterejā, kur 2012. gadā nospēlēja savu vienīgo WTA finālu (zaudējums Timejai Babošai), ieradās ar ļoti pieticīgu sezonas bilanci: 6-26 (visos līmeņos).

Marcinkeviča sāka ar 5-0 starta izrāvienu un 1. setā varēja uzvarēt ar "sauso" 6:0, taču uzņemšanā neizmantoja setbumbu, kad pretiniecei bija jāspēlē ar otro servi. Lai vai kā, Diāna iespaidīgo handikapu no rokām neizlaida un setā bija pārāka ar 6:2. Marcinkeviča 2. setā atspēlēja breiku, bet vēlāk izlaida uzvaru, no 5:3 zaudējot četrus geimus pēc kārtas. Servējot par uzvaru, Diānai bija trīs mačbumbas...

Izšķirošajā 3. setā Latvijas pirmā rakete trešajā geimā savu servi zaudēja no 40:0 pārsvara, un tas faktiski bija arī viss. Kadantu drīz ieguva vēl vienu breiku, bet maču izservēt nespēja, tiesa, Diāna viņai to darīt otro reizi nelika un šodien cieta sāpīgu fiasko ar 6:2, 5:7, 3:6.

Diāna palaida vējā septiņus reitinga punktus – iekļūšana 2. kārtā dotu astoņus, bet zaudējums pirmajā mačā nozīmē mierinājumam tikai vienu punktu. Marcinkevičai jaunnedēļ paredzēts Meksikas ceļojuma turpinājums ar ITF 50 000 sērijas turnīru Tampiko ("hard" segums), kur viņai ir vieta pamatturnīrā. Dubultspēļu turnīra 1. kārtu Diānai nepāvarēja pirmdien, kad kopā ar Slovākijas tenisisti Lenku Vienerovu piekāpās Beļģijas un Nīderlandes duetam Elīzai Mertensai un Arančai Rusai – 6:4, 4:6, 4:10.

Brāļi Podžus otro nedēļu pavada "Future 10 000" sērijas turnīrā Vācijā, šonedēļ startējot Leimenā, kur mači notiek telpās uz "hard" seguma. Pirmais pie vārda tika Mārtiņš Podžus, kurš šodien ar 7:5, 6:3 uzveica Rumānijas tenisistu Robertu Konstantinovici (#1227). Jānis Podžus pirmo maču aizvadīs trešdien, tiekoties ar vācieti Sebastianu Zahu (#1968). Abi brāļi piedalīsies arī dubultspēļu turnīrā, kur izlikti ar 4. numuru. Tas ļauj sacensības sākt no 2. kārtas jeb ceturtdaļfināla.

Dārta Elizabete Emuliņa šogad 12. reizi netika pāri ITF sacensību kvalifikācijai, nedēļas nogalē ciešot neveiksmi savā vienīgajā mačā Albenas (Bulgārija, māls) ITF 10 000 priekšsacīkstēs, ar 7:6(4), 4:6. 3:6 piekāpjoties rumānietei Jasmīnei Marinai Koteanu (arī nav reitingā). Tas bija 2. kārtas mačs, jo Emuliņa no 1. kārtas bija brīva.

     [+] [-]

, 2014-10-08 09:51, pirms 9 gadiem
Marcinkēvičai vajadzēja noturēt šādu pārsvaru....