Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko pirmajā turnīrā Āzijā iespējams mačs pret Sabaļenku

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko pirmajā turnīrā Āzijā iespējams mačs pret Sabaļenku
Aļona Ostapenko. Foto: Zuma Press/Scanpix

Nākamajā nedēļā ar trim turnīriem sāksies Āzijas turnīru sērijas posms WTA tūrē. No mūsu tenisistēm pirmajā nedēļā spēlēs Aļona Ostapenko, kura būs redzama jaunajā "Premier 700" kategorijas turnīrā Džendžou.

Debiju piedzīvojošajā turnīrā spēlēs trīs pašreizējās Top 10 tenisistes (visām turnīrs sāksies no 2. kārtas) – Karolīna Pliškova (#3), Eļina Svitoļina (#5) un Kiki Bertensa (#7), kā arī vairākas bijušās Top 10 spēlētājas, ieskaitot rangā līdz 77. vietai nokritušo Ostapenko.

Ostapenko 1. kārtā tiksies ar kvalifikācijas uzvarētāju, savu pretinieci uzzinot pirmdien, jo kvalifikācijā ir trīs kārtas. Uzvarot pirmajā mačā, Aļonai 2. kārtā iespējams mačs pret Arinu Sabaļenku (#13), kura pirms dažām nedēļām zaudēja vietu pirmajā desmitniekā.

Lai tāds mačs notiktu, nepieciešama ne tikai Ostapenko uzvara pirmajā posmā, bet arī baltkrievietes ierašanās Ķīnā. Sabaļenka svētdien ar Elīzi Mertensu spēlēs "US Open" dubultspēļu finālā. Sabaļenka no turnīra dalību nav atsaukusi, jo viņai Ķīnā kā Top 4 izsētajai spēlētājai ir atbrīvojums no 1. kārtas.

Dalību no jaunā turnīra potītes savainojuma dēļ atsauca Vimbldonas čempione Simona Halepa (#4), pēc kuras paziņojuma nedoties uz Džendžou "wild card" akceptēja trīskārtējā "Grand Slam" čempione Andželika Kerbere (#14). Ķīnā spēlēs arī bijusī pasaules ceturtā rakete Karolīna Garsija (#27).