Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Tiešraide: Ostapenko - Džordži 7:5, 7:5

Andrejs Siliņš

Tiešraide: Ostapenko - Džordži 7:5, 7:5
Aļona Ostapenko
Foto: Xinhua / Han Yan / SIPA / Scanpix

Aļona Ostapenko šodien Vimbldonas 3. kārtas mačā tiksies ar Itālijas tenisisti Kamilu Džordži. Cīņas sākums ap plkst. 18:00, tiešraide LTV7.

2. sets

7:5 Ostapenko ātri tiek līdz 40:0 un trim mačbumbām! Pirmo Džordži nosargā, bet ar otro liek pretiniecei kļūdīties un uzvar visā spēlē!

6:5 BREIKS!!! Aļona spēlē agresīvāk, panāk 40:0 un izmanto otro!

5:5 Ostapenko tiek pie divām geimbumbām un izmanto jau pirmo - 5:5!

4:5 BREIKS!!! Aļona rada problēmas itālietei, tiek pie divām breikbumbām. Pirmo neizmanto, jo lieliski nospēlē Džordži, bet otro gan - breiks!

3:5 Aļona lieliski aizvada geimu, neļaujot pretiniecei uzvarēt ne izspēli.

2:5 Jau sestais eiss itālietei, kura atspēlējas no 0:15 un kopumā setā panāk jau 5:2.

2:4 BREIKS!!! Alonai dubultkļūda, taču pie 0:30 seko laba serve, ko Džordži ir lielas problēmas. Ar teicamu serves atņemšanu Džordži tiek pie divām breimbumbām, pirmo Aļona nosargā, bet seko dubultkļūda.

2:3 Džordži atbild ar to pašu, atstājot Ostapenko uz nulles.

2:2 Aļona aizvada perfektu geimu, uzvarot četrās izspēlēs pēc kārtas.

1:2 Aļona uzvar vienu izspēli, punktu gan dod arī Džordži pieļaut dubultkļūda, taču itāliete savu servi nosargā.

1:1 Aļona sāk ar dubultkļūdu, pēc tam izcili precīzs sitiens, ko apliecināja atkārtojums (bumbiņa teju, teju skāra līniju). Pēc 40:15 seko divas kļūdas pēc kārtas. Divas labas serves un rezultāts izlīdzināts.

0:1 Aļona tiek pie breikbumbas jau pirmajā geimā, taču ar pirmo mēģinājumu to neizmanto. Seko kļūda, sitot tīklā, un teicama Džordži serve.

1. sets

7:5 Otrajā izspēlē Aļona tiek galā ar pretinieces pretuzbrukumu, atbrīvo sev laukumu un raida bumbiņu tukšajā laukuma stūrī. Džordži vājā vieta ir pieņemšana ar bekhendu, Aļona to izmanto. No divām setbumbām Aļona izmanto jau pirmo!

6:5 BREIKS!!! Ostapenko teicami uzņem servi, panākot 30:15, Kamilla vienu punktu atgūst, taču vēlreiz izcila serves uzņemšana un Aļonai breikbumba. Tā tiek izmantota un Ostapenko atgūst vadību.

5:5 Pēc zaudētas pirmās izspēles pirmoreiz seko nedaudz garāka izspēle, kurā Aļona izdancina pretinieci pa visu laukumu un panāk 15:15. Arī turpinājumā Aļona spēlē labāk un atjauno līdzsvaru.

4:5 BREIKS!!! Džordži sāk ar eisu, seko vēl viena izcila serve, bet tad arī pirmā dubultkļūda. Aļona ar bekhendu gūst labu punktu, pieņemot servi. Tad vēl viena Džordži dubultkļūda un breikbumba Aļonai. To izdodas izmantot.

3:5 BREIKS!!! Aļona sāk geimu ar lielisku servi, viegli panāk 30:0, taču trīsreiz pēc kārtas sit autā. Itāliete spēlē agresīvi, un tas ļauj tikt pie breikbumbas. Ostapenko izlīdzina ar sitienu pa līniju, taču Džordži lieliski turpina uzņemt servi, un liek divas reizes pēc kārtas Aļonai atkal sist tīklā.

3:4 Džordži aizvada pārliecinošu geimu, ko noslēdz ar vēl vienu eisu.

3:3 BREIKS!!! Džordži izsitusi Aļonu no ritma, tiek pie savas pirmās breikbumbas mačā un izmanto to.

3:2 Džordži piekto geimu uzvar, neļaujot Aļonai uzvarēt ne izspēli.

3:1 Aļona salīdzinoši viegli nosargā savu servi un jau 3:1.

2:1 BREIKS!!! Aļona tiek pie divām breikbumbām, bet pietiek jau ar pirmo un pirmais breiks mačā Ostapenko!

1:1 Pie savas serves Aļona ātri panāk 40:0, tad sit tīklā, bet seko teicama otrā serve.

0:1 Pirmajā izspēlē Ostapenko trāpa tīklā, otrajā grūtības sagādā serves uzņemšana, seko Džordži pirmais eiss, bet vienu punktu Aļona atgūst. Pēc tam sit tīklā un 0:1.

Izlozē uzvarēja Aļona, bet izvēlējās sākt maču ar serves uzņemšanu. Sportistes veic pēdējo iesildīšanos pirms spēles sākšanās.

Spēle sāksies ar nelielu kavēšanos, jo iepriekšējā spēlē Halepai bija vajadzīgs taibreiks cīņā pret Pungu. Nu tas ir galā, Halepa soļo tālāk, bet laukumā drīz vien ieradīsies Ostapenko un Džordži, lai sāktu sildīties savam mačam.

Pirms spēles

Abas tenisistes spēles ziņā ir ļoti līdzīgas – agresīvs uzbrukuma teniss, jaudīgi sitot pie pirmās iespējas un tā cenšoties "nogalināt" katru bumbiņu. Šodienas mačā daudz ļoti garu izspēļu nebūs, bet ierastāka aina būs izspēles ar pieciem sitieniem un mazāk.

Arī Džordži teniss pārsvarā ir "karsts" vai "auksts", bet mērens vien epizodiski. Gluži kā Aļona, arī Kamila izskatās ļoti iespaidīgi, kad viņa trāpa laukumā. Savukārt tad, kad bumbiņas lido autā vai tīklā, tad aina var būt ļoti neglīta.

Abas ir ļoti nestabilas, kā rezultātā panākumi titulu un ranga ziņā ir mazāki, nekā tiem vajadzētu būt, ņemot vērā talantu. Ostapenko šosezon beidzot pārgājusi nākamajā līmenī, bet piecus gadus vecākā itāliete to vēl nespēj. Viens tituls no pieciem fināliem un ranga rekords ar 30. vietu nav viņas talantam atbilstoši sasniegumi.

Nestabilitātes apliecinājums ir arī trīs setu mači. Ostapenko šobrīd ir apbrīnojama astoņu maču sērija. Viņa divus setus spēlējusi tikai divreiz pēdējās 12 cīņās! Džordži nav tik ekstrēma, tiesa, šonedēļ arī viņai abas uzvaras trīs setu mačos – 5:7, 6:4, 6:4 pret Alizē Kornē un 6:4, 6:7(10), 6:1 pret Medisonu Kīsu.

Zinot abu spēlētāju paradumus, trīs setu mačs šodien Ostapenko un Džordži duelī nevienu nepārsteigs. Itālietei šogad pamatturnīros ir fantastiska bilance trīs setu mačos: 9-1. Ostapenko 13-6, ieskaitot 12-2 pēdējos 14 mačos, kad viņa tādās cīņās piekāpusies tikai Garbinjei Mugurusai un Johannai Kontai, pret kuru viņai pēdējā setā bija breika pārsvars.

Arī Džordži ir problēmas ar servi, viņai mačos mēdz būtu ļoti daudz dubultkļūdu, turklāt Kamilas kontā ir vairāki mači ar 20+ dubultkļūdām. Pat Ostapenko šajā ziņā ar itālieti sacensties nevar. Aļonas rekords ir 17 dubultkļūdas vienā mačā.

Džordži dubultkļūdu problēma ir saistīta ar pārgalvīgu tenisu, jo viņa mēdz spēlēt ar divām pirmajām servēm, proti, otro izpilda arī ļoti spēcīgi un dažkārt aiziet pat tādās galējības, kad otrā serve ir ātrāka par pirmo.

Ostapenko un Džordži pēdējo divu gadu laikā ir starp līderēm izpildīto dubultkļūdu kategorijā. Itāliete 2015. gadā finišēja 1. vietā ar 458 dubultkļūdām 46 mačos jeb vidēji gandrīz 10 vienā mačā. Ņemot vērā to, ka tenisistēm ir atšķirīgs nospēlēto maču daudzums, objektīvākais rādītājs ir vidējais, nevis kopējais skaits.

2016. gadā pirmais četrinieks bija sekojošs Kristina Mladenoviča (263), Ostapenko (259), Petra Kvitova (252) un Džordži (237). Skatoties pēc vidējā daudzuma, no minētā kvarteta līdere ar 6.9 bija Džordži, 2. vietā Ostapenko (6.1), bet aiz viņas Mladenoviča (4.7) un Kvitova (4.2).

Džordži arī šosezon negrasās atpalikt no zemajiem standartiem un izcēlusies ar vidēji septiņām dubultkļūdām mačā. Ostapenko ir vidēji sešas un visvairāk kopumā izpildītas – 231, Mladenoviča 2. vietā ar 226. Džordži ir patālu ar 157, jo nospēlējusi uz pusi mazāk maču. Ostapenko Vimbldonā pagaidām pozitīvi rādītāji, esot zem sava sezonas vidējā rādītāja, pirmajās divās spēlēs sakrājot attiecīgi 4 un 3 dubultkļūdas. Itālietei 9 un 10.

Domājams, ka šodien Aļonai tik labi neklāsies, jo Džordži ir no tām spēlētājām, kura var izmantot Ostapenko lielāko tenisa trūkumu, kas ir trausla un viegli ievainojama otrā serve. Džordži daudz nedomā un bliež pie pirmās iespējas – kas būs, tas būs. Gadījumos, kad Ostapenko netrāpa pirmo servi, viņai nākas riskēt ar otro, to izpildot spēcīgi, jo ar vājām servēm spējīgas sāncenses spēj izrēķināties.

Viens no iemesliem, kāpēc Ostapenko "bez serves" izdevās uzvarēt "French Open", bija izvairīšanās no ļoti jaudīgi sitošām spēlētājām. Šajā kategorijā būtībā ietilpa tikai divas – Monika Puiga un Samanta Stousura. Pirmo izdevās neitralizēt, bet pret otru trīs setu mačā klājās grūti, turklāt Semai bija arī problēmas ar labo roku, šī savainojuma dēļ izlaižot Vimbldonu. Šodien Aļonai būs šajā ziņā draudīgākā pretiniece pēdējo 10 "Grand Slam" maču laikā.

Ostapenko ar Džordži ir vienreiz tikusies, viņai pagājušā gada aprīlī ar 4:6, 3:6 zaudējot Katovicē uz "hard" seguma hallē. Šī mača sakarā jāuzsver, ka Aļona toreiz bija apslimusi un pat domāja par nedošanos kortā. Vājums kājās liedza sīvi pretoties spēcīgi sitošajai itālietei. Ostapenko tāds teniss – agresīva dauzīšana no gala līnijas bez garām izspēlēm – patīk, turklāt viņa arī mēdz izmantot pretinieces ātrumu saviem sitieniem. Džordži ir starp tām tenisistēm (un tādu nav ļoti daudz), kuras ātrums Aļonai var būt pārāk liels.

Zālāja segums agresīvajai Kamilai ir ļoti piemērots, un tieši uz tā viņa ir izcīnījusi savu vienīgo WTA titulu, kad 2015. gadā uzvarēja Hertogenbošā. Arī pārējie četri fināli viņai bijuši uz ātra seguma, spēlējot telpās. Viņa trīs gadus pēc kārtas (2014-16) zaudēja Katovices finālā un vienreiz ar 2. vietu bija spiesta samierināties Lincā (2014).

Džordži Vimbldonā spēlē septīto reizi, viņas labākais rezultāts ir 4. kārta pirms pieciem gadiem, kad viņa tik tālu aizspēlējās no kvalifikācijas. Astotdaļfināls viņai pa spēkam bijis vēl vienā "Grand Slam" turnīrā – 2013. gadā "US Open". Džordži pusi no savām 20 "Grand Slam" uzvarām guvusi Vimbldonas kortos.

Itālietei šovasar Vimbldonā ir tikai 12. turnīrs muguras savainojuma ietekmētā sezonā. Savā pēdējā turnīrā pirms Vimbldonas Džordži Birmingemā ceturtdaļfināla mačā jau 1. setā izstājās kājas savainojuma dēļ. Gada labākais turnīrs viņai bija sezonas nedēļā, kad Kamila tika līdz Šeņdžeņas "International" turnīra pusfinālam.

Džordži astoņas reizes uzvarējusi Top 10 spēlētājas. Viņas "upuru" sarakstā ir Karolīna Pliškova (#3), Eļina Svitoļina (#5), Marija Šarapova (#5), Sāra Erani (#7), Karolīna Vozņacki (#8), Viktorija Azarenka (#8), Agņeška Radvaņska (#9) un Dominika Cibulkova (#10).

Ostapenko šodien spēlēs trešajā nozīmīgākajā kortā, kur viņas mačs pret Džordži būs dienas trešā cīņa no plkst. 13:30. Pirms tam šeit sacentīsies Aļjažs Bedene un Žils Millers, kā arī Simona Halepa un Šuaja Punga.

Ostapenko un Džordži profilu salīdzinājums

OstapenkoKategorijaDžordži
20Vecums25
1.78 mAugums1.68 m
13.Rangā86.
1Vienspēļu tituli1
13-7Grand Slam bilance20-21
3-2Vimbldonas bilance10-6
27-12Sezonas bilance13-9
53-42Karjeras bilance97-94
3-1Sezonas zālāja bilance5-2
8-6Karjeras zālāja bilance22-14
5-4Sezonas taibreiki4-7
13-7Karjeras taibreiki27-26
21-17Karjeras 3-setu mači36-31

Piezīme: iekļauta tikai "Grand Slam", olimpisko spēļu un WTA pamatturnīru statistika.

1 2 3 4 117 komentāri

  -1 [+] [-]

, 2017-07-07 18:16, pirms 7 gadiem
nu nezinu

  -3 [+] [-]

, 2017-07-07 18:17, pirms 7 gadiem
Man jau šķiet, ka zaude spīd, bet nu mož es maldos... cerams!

  +1 [+] [-]

, 2017-07-07 18:19, pirms 7 gadiem
būs uzvara!!!

     [+] [-]

, 2017-07-07 18:21, pirms 7 gadiem
ielieciet kadus linkus kur interneta var skatiities, man pagaidam nesokas labi ar atrashanu ...

     [+] [-]

, 2017-07-07 18:25, pirms 7 gadiem

     [+] [-]

, 2017-07-07 18:27, pirms 7 gadiem
valts rakstīja: http://www.hahasports.co
PALDIES LIELS !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-07-07 18:32, pirms 7 gadiem
HMB-Ekspertu.Ekspertss!!!! rakstīja: par krievushku!!! ko kepkas?
totjikaa ar kaut ko metiisi ?

     [+] [-]

, 2017-07-07 18:33, pirms 7 gadiem
HMB-Ekspertu.Ekspertss!!!! rakstīja: Giorgi sexiigs dupshuks
Jaa, biju reaali parsteigts kaada shii zekszulja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-07-07 18:34, pirms 7 gadiem
un zeksii dupsisha ari skaisti piezemejas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-07-07 18:41, pirms 7 gadiem
Zinot mūsējo domāju tūļin būs 3-3
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-07-07 18:45, pirms 7 gadiem
zaxx rakstīja: Zinot mūsējo domāju tūļin būs 3-3
PRECIIZI

     [+] [-]

, 2017-07-07 18:45, pirms 7 gadiem
nu ir arī diemžēl, švaki servē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-07-07 18:46, pirms 7 gadiem
Klasisks sieviešu teniss - breikiem nav lielas jēgas, mainās ar tiem kā ar zeķēm. Autors gan protams var turpināt tos izcelt all caps boldā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-07-07 18:52, pirms 7 gadiem
HMB-Ekspertu.Ekspertss!!!! rakstīja: Sievieshu tenisaa breiks ir tas pats kas hokejaa izgajiens 3 pret 2 - respektivi normala speles situaacija kas regulaari notiek
Pie serves protams uzvar vairāk geimu, bet mani vnm smīdina dažu un šī autora reakcija, it kā pats Ivo Karlovičs būtu nobreikots

  -1 [+] [-]

, 2017-07-07 18:53, pirms 7 gadiem
NU gan ir sū..!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2017-07-07 18:57, pirms 7 gadiem
Fuu izlīda knapi, tīri uz pretinieces kļūdām..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2017-07-07 19:04, pirms 7 gadiem
Džordži gan ir reti seksīga un sievišķīga

  +1 [+] [-]

, 2017-07-07 19:05, pirms 7 gadiem
Mixes rakstīja: Klasisks sieviešu teniss - breikiem nav lielas jēgas, mainās ar tiem kā ar zeķēm. Autors gan protams var turpināt tos izcelt all caps boldā
Ar to arī sieviešu teniss,manuprāt ir interesantāks par vīriešu. Ar viņu servēm var dāžreiz aizmigt.

  +2 [+] [-]

, 2017-07-07 19:06, pirms 7 gadiem
HMB-Ekspertu.Ekspertss!!!! rakstīja: gribeetu kadu tenisisti taa smuki no aizmugures panemt
tad jau jāsāk dzīvē kaut ko darīt, nevis sēdēt te 12h dienā un bezjēdzīgi komentēt

     [+] [-]

, 2017-07-07 19:07, pirms 7 gadiem
SETS IR JĀAAAAAAAAAAAAA

     [+] [-]

, 2017-07-07 19:08, pirms 7 gadiem
Vajag beidzot 2 setos paņemt , ceru ka izdosies

     [+] [-]

, 2017-07-07 19:09, pirms 7 gadiem
Mūsējā nekad nepadodas tāpēc arī uzvar.

  +1 [+] [-]

, 2017-07-07 19:11, pirms 7 gadiem
Mirret rakstīja: Ar to arī sieviešu teniss,manuprāt ir interesantāks par vīriešu. Ar viņu servēm var dāžreiz aizmigt.
No sieviešu sportiem teniss tiešām visnotaļ skatāms. Pirmajā setā 12 geimi, 5 no tiem breiki. Nav tik paredzams, kā vīriešu, kur serves notur daudz biežāk.
1 2 3 4 117 komentāri