Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Norietis

Ostapenko mamma: "Mačam pret Vozņacki sekoju līdzi telefonā"

Ostapenko mamma: "Mačam pret Vozņacki sekoju līdzi telefonā"
Jeļena Jakovļeva
Foto: Rolands Norietis

Aļona Ostapenko pēc iekļūšanas "Roland Garros" pusfinālā nekādas atlaides sev nedeva, trešdien aizvadot pusotru stundu garu treniņu. Kamēr Aļona darbojās laukumā, aprunājos ar viņas mammu un treneri Jeļenu Jakovļevu.

Ostapenko mamma uz meitas pirmajiem mačiem nemaz nebija Parīzē, un arī iepriekšējās spēlēs tribīnēs viņu nemanīja. "Aļona tagad strādā ar citu treneri. Aizbrauca ar viņu uz turnīru Romā, un viss gāja labi. Tad es aizgāju uz maču ar Garbinji Mugurusu, un sapratu, ka tā bija liela kļūda. Neko īsti neteicu, bet Aļonai bija pavisam cits fokuss. Nolēmām, ka uz šejieni atbraukšu vēlāk un varbūt neiešu uz mačiem. Galvenais bija noturēt koncentrēšanos. Pagaidām tas izdodas," paskaidro J. Jakovļeva. "Es jau zinu, kā viņa spēlē. Ja viņa ir koncentrējusies un es neesmu mačā, viņai sanāk ļoti labi. Nemeklē cilvēku, uz kuru izlādēties. Šobrīd tie, kas ir viņai apkārt, uz Aļonu nereaģē. Es esmu mamma. Ja meitai kaut kas nesanāk, protams, viņa vēršas pie manis. Tagad viņai ir trenere - pavisam svešs cilvēks. Aļona dara to, ko viņai pasaka. Vairs nerunā: gribu, negribu, varu, nevaru. Nesūdzas par vēju vai vēl kaut ko. Skaidrs, ka mammai vienmēr var pasūdzēties."

Ceturtdaļfinālā pret Karolīnu Vozņacki Jakovļeva sekojusi tikai rezultāta izmaiņām telefonā, jo viesnīcā pieejamajos TV kanālos to nerādīja. Vēlāk noskatījusies spēles ierakstu. Uz pusfinālu pret Timeju Bačinskī viņa plānojusi atnākt. Galu galā meitai dzimšanas diena. Tiesa, galīgais lēmums tiks pieņemts, konsultējoties ar Ostapenko un viņas treneri. Svarīgākais, kā labāk sportistei.

Komandā Jakovļevai aizvien pieder pēdējais vārds. "Nejūtos kā šefs, bet Aļona ir mana meita un es viņu pazīstu vislabāk. Esmu viņai pirmā trenere un vēl aizvien strādāju ar viņu. Ar spānieti Medinu Garigesu mums ir ļoti labas attiecības. Visu, ko viņa iekļauj procesā, Anabela sarunā ar mani. Pieņemam kopīgu lēmumu un viņa to pasniedz Aļonai. Meita spānieti respektē, viņa bija laba spēlētāja, bija pasaules spēcīgāko divdesmitniekā un pagājušogad vēl spēlēja dubultspēli. Anabela pazīst spēlētājas, pati spēlēja gan pret Stosuru, gan pret Vozņacki. Spēles stils spānietei un Aļonai ir daudz citādāks, bet raksturs daudzejādā ziņā līdzīgs."

Ostapenko un Medinu Garigesu iepazīstinājis aģents, kas abām ir kopīgs. Pirms pagājušās sezonas viņas divas nedēļas jau pastrādāja kopā, bet spāniete izdomāja, ka vēl grib piedalīties dubultspēlē. Pēc Riodaženeiro olimpiādes viņa beidza karjeru un kopā ar Aļonu uz četrām nedēļām devās Āzijas tūrē. "Rezultāti nebija pārāk labi, bet varēja just, ka sadarbība ir veiksmīga un viņām ir labas attiecības. Sarunājām, ka spāniete palīdzēs māla sezonā. Pēc "Roland Garros" domāsim, ko darīt tālāk. Varbūt turpināsim sadarbību turnīros ASV un Āzijā. Viņai nav iespējas būt ar Aļonu visas sezonas garumā, un, iespējams, viņa pati vēl gribēs spēlēt. Uz zālāja sezonu mums neviens nav sarunāts. Pēc "Roland Garros" atbrauksim mājās, Aļona trīs četras dienas atpūtīsies un sāksim treniņus zālājā."

Jakovļeva nebija gaidījusi, ka māla sezonas galvenajā turnīrā meita aizkļūs līdz pusfinālam. Tomēr tam bijuši priekšnosacījumi. "Viņa labi nospēlēja Čarlstonā un Prāgā, Štutgartē izgāja kvalifikāciju, Romā neveiksmīgi zaudēja Mugurusai. Aļonai ir viss nepieciešamais; ar viņas agresīvo spēles stilu tikai jādabū koncentrēšanās. Šeit tas ir izdevies."


, 2017-06-07 18:47, pirms 7 gadiem
pipec, welcome to the internet, mom!!!
, 2017-06-07 19:53, pirms 7 gadiem
Man liekas Mamma vislabak varétu mājās uzcept pankūkas un biskvītu torti; bet citādi - 20 gadi vairs nav mazais bērns; labāk jau pameklēt pieredzējušākus trenerus;
, 2017-06-07 20:26, pirms 7 gadiem
Lai arī man liekas visai amizanti, ka rezultātam jāseko līdzi telefonā, jo var taču nopirkt RG tiešās translācijas tanī pašā Eurosport un "mierīgi" skatīties. Bet mamma baigais malacis, super meitu izaudzinājusi! Labs piemērs!
, 2017-06-07 21:58, pirms 7 gadiem
Mamma malace arī tai ziņā, ka saprata, ka viņa kā trenere vairs neko nevar dot meitas izaugsmei. Tai pašai Vozņackai treneris ir tētis, bet varbūt vajadzētu pamainīt?
, 2017-06-07 22:04, pirms 7 gadiem
paliec mamma mājās, meita paķers titulu
, 2017-06-07 22:27, pirms 7 gadiem
otins rakstīja: Mamma malace arī tai ziņā, ka saprata, ka viņa kā trenere vairs neko nevar dot meitas izaugsmei. Tai pašai Vozņackai treneris ir tētis, bet varbūt vajadzētu pamainīt?
man liekas, ja uzmanīgi lasa teikto, tad tas ir negluži tas, ka viņa saka 50/50
, 2017-06-08 00:00, pirms 7 gadiem
Mammu, aizej rīt mača laikā Parīzē uz spa vai iepirkties, lūdzu! 😊
, 2017-06-08 12:49, pirms 7 gadiem
varbut mammai vajag atstat Aļonu ar treneri divatā-jo pec speles vares tak samiļot un apsveikt meitu! Liels prieks ka mamma ir izaudzinajusi tadu zvaigzni
Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA
2

Ostapenko mēģinās otro reizi sasniegt Madrides "WTA 1000" trešo kārtu

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. Pēc plkst. 13.30 Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko otrajā kārtā cīnīsies pret spānieti Džesiku Bousasu.
Paula Badosa un Džesika Bousasa. Foto: Mutua Madrid Open
1

Bousasa uzvar Badosu un kļūst par Ostapenko oponenti Madridē

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Spānijas spēlētāju cīņā Džesika Bousasa šodien apspēlēja Paulu Badosu (2:6, 6:3, 6:3) un kļuva par Latvijas tenisa līderes Aļonas Ostapenko pretinieci otrajā kārtā.
Roberts Štrombahs. Foto: Ostra Group Open 2024 by Purposia

Štrombahs neiekļūst Ostravas "Challenger" pamatsacensībās

Čehijas trešajā lielākajā pilsētā Ostravā risinās "Challenger 75" turnīrs tenisā. Latvijas labākais tenisists Roberts Štrombahs šodien kvalifikācijas izšķirošajā kārtā zaudēja čeham Jakubam Nikodam - 2:6, 3:6.