Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbis: "Bieži negadās, ka pēc spēles acīs saskrien asaras"

Ints Megnis
Ints Megnis

Gulbis: "Bieži negadās, ka pēc spēles acīs saskrien asaras"
Ernests Gulbis un Latvijas izlases kapteinis Deniss Pavlovs. Foto: Latvijas Tenisa savienība

Nav daudz spēļu, pēc kurām acīs saskrien asaras un kaklā ir kamols, bet Deivisa kausa duelis pret Ēģipti savā laukumā tāds ir bijis, pēc nodrošinātā panākuma izteicās Latvijas vīru tenisa lielākā zvaigzne Ernests Gulbis.

Gulbis kopā ar Kārli Ozoliņu vispirms sestdien uzvarēja dubultspēlē, bet nepilnu pusstundu vēlāk laukumā izgāja arī vienspēlē un pārspēja pretinieku pirmo numuru Mohamedu Safvatu. Šis panākums ļaus Latvijai iekļūt Deivisa kausa Pasaules II grupā.

"Palīdzēja dubultspēle. Vienspēlē biju daudz vairāk atbrīvojies, mans sniegums bija daudz kvalitatīvāks nekā pirmajā dienā, no labās spēlēju nedaudz agresīvāk un labāk," pauž Gulbis. "Šajās dienās esmu daudz ieguvis. Nav daudz maču pēc kuriem acīs saskrien asaras un rīklē ir kamols, bet šodien tā bija. Šie ir mirkļi, kuru dēļ spēlē tenisu."

Iepriekš Ozoliņš slavēja Gulbi par sniegumu dubultspēlē, bet arī Gulbis neskopojās ar komplimentiem jaunajam tautietim. "Arī Kārlis izcili servēja, man liekas, ka viņa servi ņēmām vieglāk par manējo. Cepuri nost, viņš ļoti labi izturēja ne vieglu pārbaudījumu. Roka nenotrīcēja un ļoti labi sevi parādīja."

Spēles laikā abi tenisisti sūdzējās par līnijtiesneša darbību. Kaut no malas izskatījās, ka viņi vairāk kļūdījās par labu mājiniekiem, Gulbis tam nepiekrita. Kādā no epizodēm latvietis pat izlaboja līnijtiesneša darbību, pavēstot, ka Safvata serve bija laukumā. "Tur tik acīmredzami bumba bija iekšā, ka man vienkārši bija kauns. Bieži vien īsti neredzi un samierinies ar tiesnešu lēmumu, bet tajā epizodē man būtu bijis kauns, ja izdarītu citādāk. Līnijtiesneši šeit nav tik ļoti pieredzējuši, tāpēc viņiem bieži ir grūti redzēt bumbu. Ja serve lido ar 210-215 km/h, jābūt ļoti trenētai acij. Kļūdas ir cilvēciskas, bet spēļu laikā atbildīgu punktu laikā emocijas sit augstu vilni."

"Ļoti interesants formāts," saka Gulbis, kurš pirmoreiz karjerā dubultspēli aizvadījis pirms vienspēles. "Nebija svarīgi ātrāk beigt dubultspēli, tās laikā nedomāju par fizisko , jo mans pretinieks laukumā pavadīja tieši tikpat cik es. Turklāt ar adrenalīnu, ko iegūsti Deivisa kausā, tu nesagursti. Deivisa kausa spēlēs tu nekad nezaudēsi fiziskā aspekta dēļ. Mums, Latvijā, nav bijuši daudz augsta līmeņa turnīri, bet publika tenisa līdzjušanā ir ļoti izglītota, uzvedas ļoti solīdi - netraucē servē, spēlēt, ir ļoti godīgi. Kad spēlējām Ēģiptē, tur cilvēki klaigāja, traucēja, apsaukājās."

"Dubultspēle bija smaga, Latvija ļoti labi servēja un nedeva mums iespējas. Arī es vairākkārt kļūdījos pie tīkla nozīmīgās epizodēs. Vienspēli iesāku labi, bet svarīgajos punktos Ernests nospēlēja daudz labāk par mani. Arī šajā mačā viņš labi servēja un spēlēja gudri. Nebija viegli," izteicās Safvats, arī paužot, ka dubultspēle pirms vienspēles nav labākā kombinācija. "Tev ir tikai pusstunda atpūtas un īpaši grūti ir tad, ja dubultspēlē esi zaudējis."

"Visi tenisisti runā ar tiesnešiem, tā ir spēle. Bumbas lido ātri un tuvu līnijai, ir iespējams kļūdīties. Spēles karstumā ir adrenalīnā un esam vīlušies. Tomēr kopumā jāsaka, ka Latvijā tikām ļoti labi uzņemti un jutāmies kā mājās. Ceru, ka kādreiz šeit atgriezīšos. Laukums bija lēnāks, kāds citos turnīros šogad," atklāja ēģiptietis.

Slēpts komentārs: Looloo

  +5 [+] [-]

, 2020-03-07 20:42, pirms 4 gadiem
Paldies Gulbja kungam par uzvaru!

  +5 [+] [-]

, 2020-03-07 20:49, pirms 4 gadiem
Looloo rakstīja: Baigi emocionālais palicis, ja jābimbā pēc uzvaras pār kaut kādu Ēģipti.
K-etīns esi?

  +5 [+] [-]

, 2020-03-07 21:32, pirms 4 gadiem
Looloo rakstīja: Baigi emocionālais palicis, ja jābimbā pēc uzvaras pār kaut kādu Ēģipti.
ignore un viss, tiec izmests ar visu savi niku mēslainē

  +1 [+] [-]

, 2020-03-07 22:52, pirms 4 gadiem
Parādam ka esam inteliģenta nācija un uzvaram tāpēc ka uz uz laukuma un mentāli esam stiprāki

  +2 [+] [-]

, 2020-03-07 22:55, pirms 4 gadiem
tie kas nolej pretiniekus jūs kau reizi esat piedalījušies sporta spēlēs?

  +2 [+] [-]

, 2020-03-07 22:56, pirms 4 gadiem
adrenalīns un mājas sienas ļauj paveikt brīnumus

  +2 [+] [-]

, 2020-03-07 23:00, pirms 4 gadiem
Gulbis ir nr1 un tuvākos 5 gadus uzturēs Latvijas vīriešu tenisu pie dzīvības...

     [+] [-]

, 2020-03-08 02:21, pirms 4 gadiem
normunds_bundzenieks_2520443148010627 rakstīja: adrenalīns un mājas sienas ļauj paveikt brīnumus
Nu baigais brīnums jau nebija, ka Ēģipti uzvarēja..

     [+] [-]

, 2020-03-08 09:51, pirms 4 gadiem
Malacis! Paldies Ernestam par uzvaru!