Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

J.Podžus: "Brāļa rekordu varbūt pārspēju, tomēr neuzvarēju..."

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

J.Podžus: "Brāļa rekordu varbūt pārspēju, tomēr neuzvarēju..."
Jānis Podžus
Foto: Kaspars Volonts, LTS

Deivisa kausa izcīņas mačā starp Latvijas un Bulgārijas komandām pēc pirmās spēļu dienas rezultāts ir neizšķirts 1:1. Latvijas komandas spēlētāji un kapteinis dalījās savos iespaidos par pirmo sacensību dienu.

Deivisa kausa izcīņas Eiropas Āfrikas zonas 2.grupas dueli starp Latvijas un Bulgārijas izlasēm šodien atklāja Mārtiņš Podžus, kurš trīs setos uzveica Aleksandru Lazovu – 6:3, 7:5, 7:5. “Prieks par uzvaru, taču pagaidām līksmot pāragri, mums jāuzvar visā kaujā. Viegli panākums nenāca, labi, ka to izdevās izcīnīt trīs setos. Otrā un trešā seta rezultātu gan nepateikšu (smejas). Grūtākais bija koncentrēties mačam, spēles ziņā viņš brīnumus nerādīja, tik vien, ka mēģināja mani nodzenāt. Trešajā setā no līdzsvara izsita pieprasītā pauze, pēc kuras atslābinājos”, atzina Mārtiņš Podžus, kurš Deivisa kausā uzvarējis jau trīs vienspēles pēc kārtas.

Tikmēr komandas kapteinis Kārlis Lejnieks norādīja, ka mūsu pirmais numurs bija pārāk sanervozējies: “Mārtiņš fiziski nogura tieši no šī satraukuma, nevis no garajām izspēlēm. Trešajā setā viņam tas satraukums bija vēl lielāks, tomēr prata savākties un pabeidza spēli trijos setos. Pretinieks lielas problēmas neradīja, vairāk bija jānospēlē pašam.”

Piecarpus stundas vēlāk savu spēli pret bulgāru Dimitaru Kuzmanovu pabeidza Jānis Podžus. Diemžēl neveiksme – 4:6, 6:3, 3:6, 6:1, 10:12. Pēc mača viņš sacīja, ka fiziski jūtas labāk nekā varētu būt iedomājies: “Cīnījos, darīju kortā, ko mācēju. Pietrūka pavisam maz. Piektajā setā klausīju Kārļa (komandas kapteinis Kārlis Lejnieks-aut), norādījumiem, tāpēc izdevās atspēlēties”. Jānis pirmo reizi karjerā aizvadīja piecu setu spēli un, visticamāk, pārspēja savu brāli Mārtiņu spēles ilguma ziņā, kurš Zviedrijā aizvadīja 5 stundu un 23 minūšu ilgu maču, tomēr prieka par šo rekordu viņam nebija – “Atšķirībā no brāļa diemžēl zaudēju!”

Jautāts, vai bulgāra medicīniskais pārtraukums neizsita no sliedēm, Jānis norādīja, ka šāda pauzes vienmēr liek nedaudz atslābt: “Jā, centos par to nedomāt, turēties pie sava spēles plāna, bet reizēm šo atslābināšanos īsti nevar piefiksēt. Tā vienkārši ir notikusi”. Tikmēr mūsu kapteinis Kārlis Lejnieks sacīja, ka šādas pauzes ir spēles sastāvdaļas: “Varbūt tas bija taktiski. Mārtiņa spēlē pavisam noteikti, Jāņa mačā sportisti tomēr spēlēja piecus setus. Citreiz varbūt šādas pauzes izmantotu mēs, tāpēc par netīru spēli to nesaukšu”.

Gan J.Podžus, gan Lejnieks norādīja, ka pretiniekam bijusi priekšrocība, pirmajam izpildot servi piektajā setā, tomēr par izšķirošu faktoru to nenosauca. “Iespējas bija arī Jānim. Protams, lieliski, ka viņš turpināja cīnīties un atspēlēja kopumā septiņas mačbumbas, tomēr, ja nepaņem tu, tad paņem tavs pretinieks”, sacīja Lejnieks.

“Mūsu izredzes uzvarēt šo dueli nav mainījušās, rezultāts ir neizšķirts. Pozitīvais – treniņos bulgāri izskatījās pārliecinošāk, nekā šodien mačos. Tās divsimt vietas rangā, par kurām viņi apsteidz mūsu brāļus, neko nenozīmē. Nozīmīga būs gan dubultspēle, gan atlikušās vienspēles, viss izšķirsies tikai svētdien”, norādīja Lejnieks. Visticamāk, dubultspēlē Latviju pārstāvēs abi brāļi Podžus, nomainot pieteiktos Artūru Lazdiņu un Rūdolfu Medni.

Dubultspēle Lielupes kortos gaidāma sestdien 14:00, bet atlikušās divas vienspēles svētdien no 14:00.

     [+] [-]

, 2015-03-07 23:00, pirms 9 gadiem
Cepuri nost par cīņassparu! Tā turēt, malacis!!